Kommende arrangementer på KulturStationen

Musikstationens efterårsprogram 2019:

Tirsdag den 10. september kl. 20: Raindogs Celebrating Tom Waits.

Fredag den 27. september kl. 20: Halfdanskerne.

Lørdag den 12. oktober kl. 20: Kansas City Stompers feat. Jesper Thilo.

Søndag den 1. december kl. 15 (femten): Lochlannig.

Se mere herunder.

Superrabatbillet til alle fire koncerter sælges for kun 500 kr! Himmerlands bedste kulturtilbud – fire koncerter med meget forskellige musiknavne, men med garanti for store oplevelser.  Det er da billigt! Se meget mere herunder.

Der vil også være forfatteraftener arrangeret af Skørping Bibliotek,  maleriudstillinger og meget mere, som du kan læse om efterhånden herunder og andre steder på hjemmesiden. Du kan også tilmelde dig vores Nyhedsbrev her på hjemmesiden.

Alle billetter kan  købes på www.himmerlandsbilletten.dk  eller på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Se også allerede afholdte arrangementer i 2013 - 2019 herunder, samt tidligere års arrangementer.

 


Superrabatbillet til alle efterårets 4 koncerter: Kun kr. 500!

www.himmerlandsbilletten.dk .


Tirsdag den 10. september kl. 20:

Raindogs Celebrating Tom Waits

Raindogs begejstrer i sjælden grad overalt hvor de spiller! Sidst var de i Skørping for to år siden, - i 2017, og sikke et brag af en aften! Tom Waits’ univers er en after hours-bar i et skummelt kvarter, hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes for at konkurrere om, hvem der har mødt mest modgang i livet. Og orkestret skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede. Skynd jer at sikre billetten, der bliver mange om buddet! Bandets årligt tilbagevendende minitourné er en happening, hvor orkestret rejser landet rundt for at blæse hoved og ører af sine trofaste fans til udsolgte koncerter.

Pris: 175 kr – unge under 18 eller med studiekort: 50 kr.

www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Fredag den 27. september kl. 20:

Halfdanskerne

En trio, der giver visetraditionen nyt liv! Med udgangspunkt i to af de største poeter i Danmark, - Halfdan Rasmussen og Benny Andersen, har de gennem mere end ti år turneret Danmark tyndt med et fantastisk medrivende show. Hvis du er til viser, sangbare melodier og poetiske tekster, så bliver denne aften et af årets højdepunkter. Vise-Versaften nr. 2 i Skørping kan man vel sige.

Pris: 150 kr – unge under 18 eller med studiekort: 50 kr.

NB: Særlig billet med mulighed for Mad&Musik i samarbejde med Pavillon-Caféen. Middag kl. 18:30 og musik kl. 20 for kun 200 kr!

www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Lørdag den 12. oktober kl. 20:

Kansas City Stompers Feat. Jesper Thilo

Europas ældste rytmiske orkester! Så simpelt kan KCS beskrives, - de startede i 1951! Siden har et utal af kunstnere spillet i orkestret, blandt andet Sanne Salomonsen, Alex Riel og Jesper Thilo. Og sidstnævnte er med, når legenderne kommer til Skørping. Glæd jer til en fantastisk lørdag, som alle vil elske - med et repertoire, som spænder over mere end hundrede års musik, og med en af Danmarks helt store saxofonister på scenen.

Pris: 175 kr – unge under 18 eller med studiekort: 50 kr.

www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Søndag den 1. december kl. 15 (femten):

Lochlannig

Vi slutter sæsonen af med et brag af et folk-band! Lochlannig er navnet på et nyt folk-rock orkester på den danske musikscene. Navnet er en omskrivning af det gamle keltiske ord for vikinger, og de graver dybt ned i den skotsk/irske folkemusiktradition og tillader sig at hugge den bedste del af den og give den en gang rock. Medlemmerne er alle garvede musikere fra talrige sammenhænge og havde stor succes på Skagen festival sidste år. Bemærk: Eftermiddagskoncert kl. 15.

Pris: 150 kr – unge under 18 eller med studiekort: 50 kr.

www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.Hvis du klikker ind på dette link: Kulturen.net, vil du kunne se alle KulturStationens arrangementer et år frem.
Læs mere om Kulturen...

Billetter: Skørping Bibliotek, 9988 7730.

Du kan tilmelde dig Kulturstationens nyhedsbrev og få besked pr. e-mail om kommende arrangementer.

Tidligere arrangementer i 2010 - 2019:

Søndag den 7. april 2019 kl. 14 og søndag den 12. maj 2019 kl. 12 i Kinorevuen:

Skørping Marionetteater opfører Hyrdinden og Skorstensfejeren af H. C. Andersen

Denne gang får marionetdukkerne mulighed for at bruge alle deres talenter. Ikke kun skal de gengive H. C. Andersens fortryllende tekst, nej, de skal også både mime og danse ballet. Og det gør de til August Enna´s iørefaldende musik.

Det lille eventyr handler om udlængsel, trangen til eventyr, lysten til at drage ud i den vide verden, men også om den erfaring, nogle gør sig, at hjemme trods alt er bedst. August Enna, 1859-1939, er en dansk komponist, der i sin levetid var mere kendt i udlandet end herhjemme, og som efter sin død gik mere eller mindre i glemmebogen. Som Steen Chr. Steensen skriver i sin biografi om ham: "Enna´s liv minder om et omvendt H.C. Andersensk eventyr - en smuk svane, der folder sig ud og ender som en grim ælling i dansk musiklivs andegård."

Men nu synes han at få en renæssance, idet Jysk Opera har sat hans opera Kleopatra på repertoiret, og Skørping Marionetteater har gravet hans musik frem af gemmerne til årets forestilling.

Instruktion Runa Lauritzen. Stemmeinstruktion Susanne Sangill. Scenografi Else Marie Almeborg. Koreografi Bente Vestergaard. Forestillingen varer 35 minutter.

Billetter: Børn 40 kr., voksne 80 kr. www.himmerlandsbilletten.dk .


Fredag den 26. april 2019 kl. 19:30:

Jørgen Leth & Jacob Bro.

Pris 275 kr. Unge under 18 eller med studiekort 100 kr.  Mad&Musik i samarbejde med Pavilloncaféen: 325 kr (begrænset antal). www.himmerlandsbilletten.dk

Sidste fredag i april går musik og foredrag op i en højere enhed idet forfatteren, filmmanden og kommentatoren m. m. Jørgen Leth sammen med guitaristen Jakob Bro gæster Musikstationen. Jørgen Leth fortæller med udgangspunkt i sin bog: Mine Helte. De tæller flere af de store cykelryttere, men også fodboldspilleren Michael Laudrup, som rangerer højt på Jørgen Leths liste over helte. Jørgen Leth har et passioneret forhold til jazz, og derfor har han allieret sig med netop Jakob Bro, der er en meget dygtig jazzguitarist, og én af dem, som Jørgen Leth beundrer. Der er lagt op til en Jazz’n poetry-aften, hvor historier, lyrik og musik går op i en højere kunstnerisk enhed. Jørgen Leth siger selv at ”aftenen kommer til at ligne ingen anden.”

Arrangør: Skørping Musikstation.

Foto: Lasse Bech Martinussen.


Søndag den 28. april 2019 kl. 16 på KulturStationen:

Den Jyske Harpetrio giver koncert

Billetter kr. 120. Medlemmer og unge gratis. www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Rebild Musikforening.

 


Mandag den 8. april 2019 kl. 20:

Steen/Vestbo dobbelttrio

Pris 150 kr. Unge under 18 eller med studiekort kun 50 kr. www.himmerlandsbilletten.dk

To koncerter i én med to af landets bedste guitarister, Uffe Steen og Michael Vestbo! Kræs for alle der holder af groovy blues, ballader, triojazz og eminent sammenspil! Uffe Steen har i mange år været regnet for en af landets absolut mest alsidige og spændende guitarister, som blandt meget andet har spillet landet tyndt med Shades of Blue og Margrete Grarup All Stars, der gav en forrygende koncert hos os i foråret 2018. Hans tidligere elev, Michael Vestbo, spiller musik, der går direkte ind hos publikum, og de udgiver snart en CD, som er indspillet i Mark Knopflers studie i London. Guitarister på verdensklasseniveau i Skørping!

Arrangør: Skørping Musikstation.


Skørping Musikstation tilbyder enestående

Superrabatbillet forår 2019

Hele 3 fine koncerter for kun kr. 375!

5xVuust 8/2

Steen/Vestbo dobbelttrio 8/4

Jørgen Leth/Jacob Bro 26/4

Superrabat med Mad&Musik (til 5xVuust & Jørgen Leth/Jacob Bro): kr. 475 (begrænset antal).

Køb den på www.himmerlandsbilletten.dk


Søndag den 24. marts 2019:

Sognedagen

En eftermiddag i erindringens tegn - med forfatter Jens Blendstrup. Kom og mød Jens Blendstrup, forfatteren til bl. a. Gud taler ud og Luskefisefortællinger, når han kigger tilbage og husker.

14.00 Gudstjeneste i Skørping Nykirke. Prædikant: Jens Blendstrup

15.30: Kaffebord og foredrag med Jens Blendstrup på KulturStationen (husk billet).

Pris: 100 kr. for foredrag og kaffebord – Gudstjenesten koster naturligvis ikke noget.

www.himmerlandsbilletten.dk

Billetsalg fra 7. januar 2019 kl. 9.00.

Arrangør: Skørping Bibliotek, Skørping Nykirke og KulturStationen.

 


Lørdag den 9. marts 2019:

Magisk magi

Lørdag den 4. maj 2019:

Universet og videnskab

Nøj! Det er for børn 

En formiddag i familiens tegn med musik, kreativ værksted og højtlæsning.

10:30 – 11:15: Musik og rytmik ved Lise Behr fra Rebild musikskole

11.20 – 12.20: Kreativt værksted ved Thit Asmussen fra Rebild billedskole

12.30 – 13.00: Højtlæsning ved bibliotekaren

Arrangør: Skørping Bibliotek.

Gratis. Billetter hentes på Biblioteket.

 


Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19 - 21 inkl. pause:

Troldspejlet Live

Oplev Jakob Stegelmann helt tæt på, når han tager os med på en rejse igennem spillenes og filmenes verden – fra dengang tegnefilmene var håndtegnede og helt op til i dag, hvor alt kan lade sig gøre.

Pris: Kr. 50. www.himmerlandsbilletten.dk 

Billetsalg fra 7. januar 2019 kl. 9.00.

Arrangør: Skørping Bibliotek.


Fredag den 8. februar kl. 20 i Verandaen:

5xVuust

Pris 150 kr. Unge under 18 eller med studiekort kun 50 kr. Mad&Musik i samarbejde med Pavilloncaféen: 200 kr (begrænset antal).

www.himmerlandsbilletten.dk

Vi skifter scene til denne koncert, og laver en intim stemning i verandaen! Efternavnet Vuust forbindes ofte med noget af det bedste, Danmark kan præstere inden for jazz, og nu er det muligt at opleve en koncert med hele fem af slagsen! Sangerinden Clara Vuust gæstede os i Skørping i 2016 og gav en intens koncert, præget af overskud og nærvær. Saxofonist Christian Vuust er blandt andet kendt for sit arbejde med den nordiske tone i sin musik. Bassist Peter Vuust er, ud over at tilhøre eliten af jazzmusikere,  også en af Danmarks førende hjerneforskere, blandt andet i forhold til musiks betydning for indlæring. Og endelig Peters sønner Frederik og Mikkel Vuust på henholdsvis klaver og trommer, begge med en lovende musikalsk karriere foran sig.

De 5 x Vuust har tilsammen medvirket på over 140 plader og hver for sig optrådt i et hav af musikalske sammenhænge. Nu samles de til en unik koncertoplevelse, hvor de vil fortolke et bredt repertoire af gamle klassikere og egne kompositioner.

Oplev en koncert i en hyggelig og afslappet atmosfære. Det swingende repertoire vil bestå af håndplukkede standards, et udvalg af Peters kompositioner og vokal-jazz af sydlandsk/latinamerikansk karakter.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 3. februar 2019 kl. 16 i Salen:

Tenoren Mathias Hedegaard & pianisten Tove Lønskov opfører

Franz Schubert: Winterreise.

Pris: Kr. 120. Gratis for unge og medlemmer. www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Rebild Musikforening.


Nyhed: Forestillingen blev udsolgt på 7 minutter.

Niels Hausgaard Solo: Tryk min danske hånd

31/1 2019 kl. 19:30 på KulturStationen i Skørping

Billetsalg 15/11 kl. 17:00 i salen på Kulturstationen (på 1. sal).

Pris 320,- kr. pr.billet.

Billetter sælges ved personligt fremmøde, maks. 4 billetter pr. person og KUN mod kontant betaling (gerne aftalte penge).

Der vil være den sædvanlige hyggelige forplejning til dem, der møder op og sætter sig i kø, - kaffe, the og æbleskiver.

Arrangør: Skørping Musikstation.

Foto: Morten Rygaard.

 


Mandag den 7. januar 2019 kl. 19 -20 i Rotunden:

Bogcafe

Verden er fuld af gode bøger - faktisk så mange, at det kan være svært at vælge. Lyt med, når Poul og Susanne giver dig inspiration til forårets bedste læseoplevelser. Vi serverer en kop kaffe og disker op med masser af gode læsetips.

Gratis. Arrangør: Skørping Bibliotek. Billetter hentes på Biblioteket.

 


Fredag den 30. november 2018 kl. 20 i Salen:

Tradish

Vi slutter året af med folkemusik i bedste aftapning! Tradish har rødder er den irske tradition, men de er først og fremmest sig selv. Trioen har spillet verden tynd, og de har taget inspirationer med tilbage! Folkemusik er levende musik, som altid er i tæt dialog med publikum, derfor venter der en intens og stemningsfuld koncert.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk. 150 kr./unge under 18: 75 kr.

Mulighed for Mad&Musik i samarbejde med pavillon-caféen: Billetter á 200 kr: Hovedret + dessert + koncert, også på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fre. d. 23. nov. - Søn. d. 25. nov.  Kl. 19 (fredag), kl. 14 (lør-søn)

Alle Tiders Familieteater opfører i Salen:

Manhattans hemmelighed

Årets forestilling fra Alle Tiders Familieteater er en gangster musical, der sender os tilbage til 1930'ernes New York, til en verden fyldt med gangstere, gadebørn og korrupte politifolk.

I et hæsblæsende tempo - tilsat masser af humor, jazz og skyderier - jagter mafiabossen Sonny Minelli gadedrengen Sam, der har stjålet det skrin som Sonny påstår er trofæet fra hans første drab - på en kongelig! Sam hjælpes af gadepigerne anført af Jessie, mens Kriminalkommisær Brown vist ikke helt er til at stole på. Alle roller spilles som altid af børn/unge mellem 10-16 år.

Billetter: kr. 80 / U18 kr. 50 på www.himmerlandsbilletten.dk eller hos Monrad.

Tilgængelighed for kørestolsbrugere: Fin - elevator.


Mandag den 19. november 2018 kl. 19 - 20.30 på KulturStationen i Salonen:

Med Jon i vildmarken

Et foredrag for alle, som er fascineret af naturen, og som har leget med tanken om at skrælle alt overflødigt fra og finde ind til det, der i virkeligheden betyder noget.

Oplev vinderen af DR3-programmet ”Alene i vildmarken”, Jon Lindberg.  Han fortæller om at overleve i total isolation i 45 dage i den norske vildmark, og om kampen mod naturen og sig selv. Gennem foredraget vil Jon komme ind på meningen med kedsomheden, savnet til familien og den ensomhed han oplevede.

Pris: 30 kroner

Tilmelding: Køb din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket fra 13/8 kl. 9.00.

Arrangeret af: Rebild Bibliotekerne

 

 


Lørdag den 17. november 2018 kl. 10 - 11 på Skørping Bibliotek:         

Efterårets bogcafeer med Morten og Peter

Verden er fuld af gode bøger – faktisk så mange, at det kan være svært at vælge.

Lyt med, når Morten giver dig inspiration til gode billedbøger for børn i alderen 3–6 år. Og når Peter tager den voksne læser i hånden gennem en verden med gys og gru i form af hårrejsende krimier og spændingsromaner.

Pris: Gratis

Tilmelding: Køb din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket fra 13/8 kl. 9.00.

Arrangeret af: Rebild Bibliotekerne 

Målgruppe: Alle aldre

 

 

Familieforestilling søndag den 21. oktober 2018 kl. 12 i Kinorevuen:

HANS OG GRETE

Opera af E. Humperdinck

Bedsteforældre, forældre, børn og børnebørn er velkomne. 

Der er gratis sodavand og pølsehorn til børnene efter forestillingen

i anledningen af skolernes efterårsferie.


Billetpris 80 kr/40 kr. på Himmerlandsbilletten.dk og ved indgangen.

Kontant eller mobile pay. 

Så spiller Marionetteateret igen eventyroperaen Hans og Grete med mange genkendelige og iørefaldende folkemelodier. Den glæder både børn og voksne og spilles på dansk.

 

 

Fredag den 19. oktober kl. 20 i Salen:

Ida Nielsen m. Band

Er du også til Funk, så er det her du skal møde op! Et helt igennem kompetent band med den tidligere Prince-bassist Ida Nielsen i front vil med garanti sørge for, at der bliver tryk på dansegulvet. Fra 2010 og til Princes’ død i 2016 var hun den sikre, funky bund i bandet bag mesteren i flere forskellige konstellationer, både på turnéer og indspilninger. Nu turnerer hun i hele verden med sin egen musik. Med i bandet er både amerikanske og danske musikere, bl.a. Kuku Agami.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk 200 kr./unge under 18: 100 kr.

Mulighed for Mad&Musik i samarbejde med pavillon-caféen: Billetter á 250 kr: Hovedret + dessert + koncert, også på himmerlandsbiletten.dk.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Mandag den 15. oktober kl. 10 - 14 på Skørping Bibliotek og i Verandaen:

Skoven for alle sanser

Er du modig, kreativ eller bare helt vild med skoven? Så kom forbi Skørping Bibliotek, når vi inviterer indenfor og udenfor til en dag i naturens tegn.

Skoven er smuk – især om efteråret. Men den er ikke kun til at kigge på. Den kan også smages og føles. Dagen vil byde på forskellige aktiviteter, blandt andet vil naturguide Morten Brynildsen tilberede insekter og ukrudt over bål, vi skal ud på edderkoppetur med naturformidler Mette Ósland, og så vil det være muligt at skabe spændende kreative ting af naturens materialer i Verandaen.

Insektskattejagt med præmie på alle vores biblioteker.

Pris: Gratis 

Arrangeret af: Rebild Bibliotekerne

Målgruppe: Børn

Modelfoto: Colourbox.dk.

 

 

 

 

 


Mandag den 8. oktober 2018 kl. 19 - 21 inkl. pause:

Forfatteraften med Mich Vraa

Tag med Mich Vraa tilbage til det herrens år 1787 og få indblik i en slavehandel, de færreste kan forestille sig, at danskerne har været en del af.

I romanen “Haabet” tager Mich Vraa sine læsere med tilbage til en grum og ofte glemt beretning i vores lands historie. Fra dengang, hvor Danmark skabte sig en ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Frem i lyset kommer dermed en af de mørkeste tider i Danmarks historie, hvor kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab var hverdag for slaverne. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål.

Pris: 50 kroner

Tilmelding: Køb din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket fra 13/8 kl. 9.00.

Arrangeret af: Rebild Bibliotekerne i samarbejde med BOGBY9520.

 

 


Fredag den 5. oktober 2018 kl. 20 i Salen:

Christina Dahl kvartet

For tre år siden gav Christina Dahl en fantastisk koncert på Kulturstationen! Med stort nærvær og overskud fik de fire musikere alle til at lytte med på de smukke melodier og spændende forløb, som findes i Christinas kompositioner. Det er jazz, når det er bedst, og som åbner for overraskende oplevelser. Fire fantastiske musikere, som vi er stolte over igen at præsentere i Skørping.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk 150 kr./unge under 18: 75 kr.

Mulighed for Mad&Musik i samarbejde med pavillon-caféen: Billetter á 200 kr: Hovedret + dessert + koncert, også på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 28. september 2018 kl. 20 i Salen:

Jahcub and the Chosen Ones

Endelig kan vi præsentere reggae på Kulturstationen! Den nigerianske sanger og komponist Jahcub Abrahams har samlet et band i København, som spiller en fantastisk blanding af Jamaica, Nigeria og resten af verden i passende mængder. Publikum i hele verden er begejstrede, de rammer en helt særlig feeling i deres shows, som går lige i hjertet på publikum. Her en beskrivelse af bandets koncerter: ”Med musikalske reference fra Bob Marley til Beatles og Fela Kuti blander Jahcup myriader af musikalske påvirkninger for at skabe en stemme der er helt sin egen. Kraftfuld, politisk, punchy og skabt til at få dig i festhumør”.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk 150, kr./unge under 18: 75 kr.

Mulighed for Mad&Musik i samarbejde med pavillon-caféen: Billetter á 200 kr: Hovedret + dessert + koncert, også på himmerlandsbiletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 28. september 2018 kl. 10 - 10.45 i Salen:

Mirakolinas fodbad, børneteater

En livsbekræftende forestilling om, hvad stædig generøsitet og perlehumør kan føre med sig. 

Miss Mirakolinas underbo er en underlig fisk. Han banker på vandrørene og skrumler under gulvbrædderne, når hun synger og danser. Hvorfor er han så sær? Mirakolina forstår det ikke. Men en dag opdager hun, at de har noget til fælles...

Pris: Gratis

Tilmelding: Tilmelding via www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket fra 13/8 kl. 9.00. Voksne skal ikke have billet.

Arrangeret af: Rebild Bibliotekerne i samarbejde med KulturStationen.  

 


Torsdag den 27. september 2018 kl. 17 - 19 i Rotunden:

Tag med Susan Roed på en rejse gennem hendes nyeste bog – en rejse til det gamle Grækenland, hvor vi møder kvinden, Aspasia, der udfordrede tidens kvindeopfattelse.

Aspasia var en eventyrlig kvinde fra det gamle Athen. Hun var født i Milet, blev hetære i Athen – og levede sammen med statsmanden Perikles. Hun omgikkes Sokrates og var personlig ven med alle de toneangivende mænd i sin samtid. Ifølge Xenophon var hun lærer i husholdning, hvorimod Platon mente at hun var lærer i retorik/statskundskab. Susan Roed ser Aspasia som en kontrast til grækernes generelle kvindeopfattelse, der var meget negativ. Således er bogen meget relevant for kønsrollemønstrene i dag.

Pris: Gratis

Tilmelding: Tilmelding via www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket fra 13/8 kl. 9.00.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne

 


Søndag den 23. september 2018 kl. 16 i Salen:

Cafe-koncert med danske og svenske sange.

Lise Gam-Jensen, piano, Jens Bové, bas, Thomas Rewes, baryton.

 

Pris: 120kr. Gratis for medlemmer og unge. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk

Arr: Rebild Musikforening.

 

 


Skørping Marionetteater opfører:

Hans og Grete

Opera af E. Humperdinck

Søndag 9.september 2018 kl. 12

Kinorevuen i Skørping

Instruktion Søren Steen Nielsen

 

Billetpris 80 kr/40kr. på himmerlandsbilletten.dk og ved indgangen


Fredag den 31. august 2018 kl. 20 i Salen:

Ole Frimer Band

Bunden lægges solidt af Jesper Bylling (bas) og Claus Daugaard (trommer), troldmanden Palle Hjort får orglet og publikum til at hyle af fryd, og over det hele svæver en af de mest erfarne og stilsikre bluesmænd i Danmark: Ole Frimer! Der er garanti for en blå aften i rigtig godt selskab, når Ole disker op med sange om hjerte og smerte, og med sin guitar får følelserne til at drive ned ad væggene.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk 150 kr./unge under 18: 75 kr.

Mulighed for Mad&Musik i samarbejde med pavillon-caféen: Billetter á 200 kr: Hovedret + dessert + koncert, også på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


Nyhed!

TOUR DE TANGO 2018 med Aalborg Symfoniorkester

I samarbejde med nordjyske tangoforeninger

Lørdag den 25. august kl. 19.00 - Kulturstationen, Skørping

Dirigent:                Daniele Ruffino 

Solist:                    Mario Stefano Pietrodarchi, bandoneon

Vi strækker sommeren lidt endnu og spiller med på den sydlandske stemning, når vi skruer gulvvarmen op på fem og inviterer publikum med på en Tour de Tangorundt i det danske regionale sensommerland.

Passion, lidenskab, stamina og intensitet er ord, vi forbinder med den argentinske tango. Med Piazzollas fantastiske toner på programmet oplever vi det hele på én gang. 

Det italienske fænomen Mario Stefano Pietrodarchi tager os med sin bandoneon med på en rejse til Argentina og stemningen fra de mange lokale tangobarer.

Efter koncerten kan man prøve de inciterende trin under kyndig vejledning af tangoundervisere.

Lørdag den 25. august i Skørping

Billetpris 75 kr. Køb på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester.


Søndag den 12. august 2018:

Opera i Rebild: "Skæbnesvanger Kærlighed"

Med stjernebestrøet besætning. Konferencier: Preben Kristensen.

Normalpris: kr. 250/275.

www.himmerlandsbilletten.dk og i Rebildporten.

 


Lørdag den 5. maj 2018 kl. 14.30 - 16.00 i Kinorevuen:

Krigens sange

Tag med os på en musikalsk rejse i området omkring Rebild Bakker. Her finder du steder og mindesten, der direkte relaterer til besættelsestiden i Danmark under 2. Verdenskrig 1940 - 45. Få historien fortalt gennem sang og musik af: Ole Albrechtsen, Klaus Thrane, Olav Gudnason, Donna Dalhoff, Peter Borup og Ib Buchholtz.

Billetter kr. 150 på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Lørdag den 14. april 2018 kl. 20 i Kinorevuen:

SKØRPING MARIONETTEATER opfører  HANS OG GRETE

Opera af I.Humperdinck

Spilles også søndag 15. april kl. 14 og søndag 6. maj kl. 12

Instruktion Søren Steen Nielsen

 Billetpris 80 kr/40 kr på Himmerlandsbilletten.dk

og ved indgangen

 Humperdincks opera Hans og Grete bygger på Brødrene Grimms eventyr af samme navn.

Han skrev den først som et syngespil for dukketeater, men bearbejdede den senere i 1893 til en egentlig opera.

Det er dejlig iørefaldende musik. Den spilles på dansk og er for voksne og børn fra 7 år.

 


Mandag den 30. april 2018 kl. 19 - 21:

Hut-li-hut - en aften med Flemming Toft på Kulturstationen

En fortælling om et journalistliv på farten! Et liv tæt på  de største sportsbegivenheder, et liv med op- og  nedture i en verden, hvor følelserne hele tiden er i spil. Et liv fyldt med originaler og masser af anekdoter.  Et liv blandt stjerner, et liv blandt vindere og tabere.  Der er pluk fra de største events og en almindelig  hverdag. Hvad er der med det TV? Det er langt mere end Hut-li-hut, men det er også  Hut-li-hut.

Pris: 60 kr Køb din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Biblioteket. 

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Søndag den 29. april 2018 kl. 16 i Salen:

Koncert med DEN DANSKE GUITARKVARTET

Pris 120 kr. 

Medlemmer og studerende gratis.

Billetter: www.himmerlandsbilletten.dk

Arr: Rebild Musikforening


SUPERRABATBILLET

Enestående tilbud: Makiko Hirabayashi Trio 2. februar, Nalle & His Crazy Ivans 23. marts, Dana LaCroix 4. april, Grarup All Stars 22. april.

Kun 400 kr. / U18 200 kr.

Køb den på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Søndag den 22. april 2018 kl. 15 i Salen:

Eftermiddag med Grarup All Stars


EFTERMIDDAGSKONCERT: Musikstationen afslutter foråret med Margrete Grarup All Stars. Hun er kendt for både jazz, blues og gospel. Med til Skørping har hun et superband, bestående af Palle Hjort (keyboards), Niels Mathiassen (sax), Uffe Steen (guitar), Esben Bach (trommer) og Nello (bas).

Billetter: 200 kr. - U/18: 100 kr. www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 8. april 2018 fra kl. 14:

SOGNEDAG i Skørping Nykirke og på KulturStationen

Sognedagen finder som altid sted i et samarbejde mellem kirken, biblioteket og KulturStationen, og i år har vi den glæde at byde velkommen til tidligere sognepræst i Skørping-Fræer og nuværende biskop i Haderslev Stift MARIANNE CHRISTIANSEN. Marianne vil prædike og afholde gudstjeneste i samarbejde med Sanne B. Sørensen i Nykirken kl. 14. Herefter mødes vi til kaffebord på KulturStationen og foredrag v. Marianne kl. ca. 15.30. Foredraget vil markere et særligt jubilæum i år : "70 års jubilæum for kvindelige præster - er det noget at fejre?". Det er naturligvis gratis at deltage i gudstjenesten, men foredrag og kaffebord koster 100 kr. Billet kan købes i døren - men ellers er det muligt allerede nu at sikre sig en billet på www.himmerlandsbilletten.dk Vi glæder os til at byde Marianne velkommen tilbage - og håber, at rigtig mange vil komme og deltage i en hyggelig og fornøjelig eftermiddag. Vel mødt!


Onsdag den 4. april 2018 kl. 20 i Salen:

Dana LaCroix & Murali Coryell


CANADA I SKØRPING: Canadiske Dana LaCroix gæster igen Skørping. Denne gang med en af de bedste bluesguitarister i New York, Murali Coryell. Han er søn af guitaristen Larry Coryell, hvilket betød, at han opvoksede i et hjem, hvor der blev jammet med Jimi Hendrix, Miles Davis & Carlos Santana. Siden har han blandt andet været sideman hos Joe Louis Walker og saxofonisten Bill Evans. To
verdensmusikere i Skørping!

Billetter: 150 kr. - U/18 kr. www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 23. marts 2018 kl. 20 i Salen:

Nalle & His Crazy Ivans

THE BLUES: Nalle – af mange bedre kendt som Rock-Nalle - har som få levet the blues. Nalle kan stadig levere med så stor indlevelse og intensitet, at publikum må overgive sig til hans varme og sympatiske optræden. Nalle flankeres af 2 dygtige guitarister - Henning Kaae og Ivan Sand.

Billetter: 200 kr. - U/18: 100 kr. www.himmerlandsbilletten.dk

Mad og musik i samarbejde med Pavillon-cafeen: 250 kr. Kun 30 pladser.

Arrangør: Skørping Musikstation.


 

Fredag den 23. marts 2018 kl. 16-18 i Salonen:

Kære medlemmer af KulturStationen!

Foreningens formand gennem 21 år, George Lyhne Sørensen, har valgt at træde tilbage.

I den anledning afholder KulturStatinen en reception for George fredag 23. marts 2018 16-18 i Salonen.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Tirsdag den 20. marts 2018 kl. 19.00 - 21.00 på KulturStationen:

Maren Uthaug live-tegner sin livshistorie

Tegneren og forfatteren bag den rammende stribe i  dagbladet Politiken  “Ting jeg gjorde”, Maren Uthaug, live-tegner i Skørping på Kulturstationen. Oplev et rørende og underfundigt foredrag – helt  uden ord, når Maren Uthaug fortæller sin livshistorie med sine simple og alligevel så udtryksfulde tegninger. Maren Uthaug er også forfatteren bag de anmelder- roste bøger ”Og sådan blev det” og ”Hvor der er fugle”.

Pris: 60 kr. Køb din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Biblioteket.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.

 


http://www.kulturen.net/Forside.html

 Fredag den 16. marts 2018 kl. 19.00 i Salen:

10 års vise verse jubilæum 2018

Glæd jer til den årlige Vise Verse Aften i Skørping. Et jubilæumsarrangement en fredag aften med spisning og underholdning. Et program på højt plan med gamle og nye aktører. Et tilbageblik, hvor publikum igen inviteres til en hyggelig og indholdsrig aften. Et Revyorkester i storform med nye medlemmer. Udover kapelmester Hans Hjort består det ”nye” revyorkester af Gunhild Kjær, Kristian Helmer, Heinz Leicht Kanstrup, Mogens Nørgaard og Klaus Thrane. Underholdning med bands, kor, solister og fællessang. Konferencier er "De kendte Tre" - George Lyhne, Mogens Yde og Lotte Wagner.

Pris: Inkl. spisning: 100 kr./gruppe 1 (medlemmer) & 150 kr./gruppe 2.

Billetter: Himmerlandsbilletten starter salg: Torsdag d. 15/02 kl. 14:00.

Arrangør: KulturStationen og Skørping Borgerforening.


 

Lørdag den 10. marts 2018:

En dag med John Mogensen


JOHN MOGENSEN: Så længe jeg Lever – en ny film af Ole Bornedal om John Mogensens liv som sanger, sangskriver og komponist. Efter filmen masser af John Mogensens musik, mad og drikke.

Kl. 15.00: Så længe jeg Lever - første visning i Kinorevuen

Kl. 17.00: Så længe jeg Lever - anden visning i Kinorevuen

Mellem første og anden visning: værtshus i Rotunden og Verandaen. Hans Hjort og Heinz Kanstrup spiller.

Kl. 19.00: Fællesspisning i Kulturstationens store sal. Menu: Stegt flæsk med persillesovs og æblekage.

Kl. 19.30. James Rasmussen med trio. Sange og anekdoter fra tiden med Four Jacks, hvor John Mogensen begyndte sin karriere.

Kl. 21.00: Klaus Trane og musikalske venner underholder med John Mogensens mere sociale repertoirer.

Prisen er kun kr. 395 pr. næse for hele turen! Billetter kan kun købes via Kinorevuen eller på kinorevuen.dk. Kun 200 billetter til salg. Julegaveidé.

Arrangører: Musikstationen, KulturStationen, Kinorevuen, Biblioteket.

Lørdag den 24. februar 2018 kl. 10.00 - 12.00:

Bamsehospitalet på Skørping Bibliotek

På Bamsehospitalet kan din syge bamse blive rask - eller blot få et bamsetjek. Du og din bamse skal besøge både sekretær, bamse- læge og røntgenlæge, hvor din bamse vil blive grundigt undersøgt og behandlet. Bamsehospitalet er et frivilligt projekt drevet af læge-  og sundhedsstuderende, der ønsker at præsentere  børn for sundhedssystemet på en tryg og sjov måde. Vi glæder os til at se jer til en hyggelig, sjov og lærerig dag - Konsultationen er åben mellem 10.00-12.00!

Arrangementet er gratis. Tilmelding sker på Himmerlandsbilletten eller på biblioteket.

Foto: Colourbox.dk

Arrangør: Rebild Bibliotekerne


Fredag den 2. februar 2018 kl. 20 i Salen:

Makiko Hirabayashi Trio


VERDENSSTJERNER I SKØRPING: En af de mest spændende trioer i dansk jazz gæster Skørping som start på Vinterjazzfestivalen 2018. Original musik med elementer af klassisk, fjernøsten og nordiske toner. Sammen med Marilyn Mazur på percussion og Klavs Hovmand på bas.


Billetter: 150 kr. – U/18 75 kr. www.himmerlandsbilletten.dk

Mad og musik i samarbejde med Café Pavillonen: Kr. 200. Kun 30 pladser.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Udsolgt på godt 7 minutter.

Nyhed:

Torsdag den 1. februar 2018 kl. 19.30, Salen, KulturStationen:

NIELS HAUSGAARD - PÅ EGEN HÅND 2018

Efter 45 år i jobbet, har Niels Hausgaard besluttet sig for en solo-turné.
Han har behov for, at der engang imellem kun er publikum og ham, siger han.
Det er jo essensen. Han ved af erfaring, at det ikke bliver nemmere af det, men til gengæld heller ikke mindre vedkommende.

“Det nemme og det ufarlige er ikke værd at beskæftige sig´med.” Slår han fast og griner.

Billetterne sælges torsdag den 16. november kl. 17.00 i Verandaen. Pris kr. 275. Kun mod kontant og personligt fremmøde, ingen mobile pay og intet telefonsalg. Hav aftalte penge parat. Max 4 billetter pr. person.

Der serveres drikkelse og æbleskiver i ventetiden. Kom i god tid - der plejer at være udsolgt meget hurtigt.

Arrangør: Skørping Musikstation.

Søndag den 28. januar 2018 kl. 12 i Kinorevuen:

Skørping Marionetteater opfører Selma LagerLöfs

Kejserindens Pengekiste &  Nobelpristalen

Instruktion Jakob Oschlag

Billetpris 80 kr. på www.himmerlandsbilletten.dk og v. indgangen.

Kejserindens Pengekiste er en legende skrevet i 1896. En pater er kaldt til orden hos sin biskop, da han har holdt en prædiken uden at nævne guds navn, og hvor han har omtalt Kejserinde Maria Theresias mindeværdige besøg i Flandern 150 år tidligere.

Nobelpristalen er Selma Lagerlöfs berømte takketale i anledningen af, at hun modtog nobelprisen  i litteratur i 1909 som første kvinde.

Stykket er oversat, bearbejdet og instrueret af Jakob Oschlag. 

Det er for voksne


Torsdag den 7. december 2017 kl. 20:

Peter Belli med Band

Længe før end ulven vendte tilbage til de danske skove til stor skræk for de vestjyske får og fåreavlere, huserede Ulven Peter på de danske hitlister og spillesteder. Torsdag den 7. december spiller Peter Belli med Band i Skørping, og det er en af de sidste koncerter af mange på Peter Bellis afskedsturne. Selvom Peter Belli når at runde de 74 år inden koncerten i Skørping, er han stadig helt på toppen, hans koncerter er udsolgte, og anmelderne giver flere steder 6 stjerner ud af 6 mulige. Sætlisten rummer numre fra Peter Bellis store bagkatalog med numre som: Helt igennem respektabel, Hvis jeg var arbejdsløs, Har du nogensinde set København fra en DC9? og mange, mange flere store hits fra næsten 60 år på den danske rockscene.

Billetter 200 kr, unge under 18 kun 100 kr. www.himmerlandsbilletten.dk .


Den 2. december kl. 14:30 - 16:00 i Salen:

Gammeldaws Juletræsfest

Julemanden ankommer med toget kl. 14.30, og han forventer at blive modtaget af mange glade børn.
Vi følges med Julemanden op i den store sal, hvor vi skal danse om juletræet, synge, lege - og så skal vi have godter.
Kulturskolens nisseorkester vil akkompagnere, når vi synger og danser.
Kulturskolens danse- og forældre/barn hold optræder for os.
Der vil også være en udstilling af kunstholdenes værker.
I pausen vil det være muligt at købe kaffe, kage og æbleskiver.

Arrangør: Rebild Kulturskole.

 


Fredag 17. november kl. 19, lørdag 18. november kl. 14,

søndag 19. november kl. 14 i Salen:

Alle Tiders Familieteater opfører "Stjernen fra Nordis"

"Der sker aldrig noget i Skørping" - eller gør der?

Årets forestilling for børn og voksne.

Billetter: U/18 kr. 50, voksne kr. 80 på www.himmerlandsbilletten.dk eller i Herremagasinet.

 


Søndag den 5. november 2017 kl. 16:

Koncert med pianisten Kristoffer Hyldig i Salen

Kristoffer Hyldig er en ung, aktiv pianist, der ikke er bange for at prøve grænser af med sit repertoire og sine koncertsammenhænge. Han debuterede i 2010 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Ud over at være en flittig kammermusiker, solist og akkompagnatør på danske scener, har han givet koncerter i Italien, Tyskland, England, Frankrig, Polen og USA. I 2006 spillede han med Aalborg Symfoniorkester. Han har modtaget mange kunstnerpriser. Hyldig samarbejder med Zentropa, både på lyd-og filmsiden.

Ved koncerten i Rebild Musikforening spiller Hyldig værker af Mozart, Carl Nielsen, Messiaen og Debussy.

Billetter kr. 120 på www.himmerlandsbilletten.dk . Medlemmer og unge gratis.

 

Arrangør: Rebild Musikforening.


Fredag den 3. november 2017 kl. 20.00:

Everybody´s Talking

Fredag den 3. november præsenterer Musikstationen trioen Everybody’s Talking. Gruppen består af Billy Cross, Jimmy Bacoll og Lars Maasbøll. De kaldes også Rocklegenden, Popdrengen og Kongen af Ribe. Kælenavnene refererer naturligvis til bl. a. Billy Cross’ mange år i rock’n roll. Han har spillet med de største, bl. a. Bob Dylan.  Jimmy Bacoll er forsanger i Zididada. Igennem mange år har bandet levet op til sit navn og har høstet store bifald og anerkendelse fra udsolgte koncertsale over hele landet. De har udgivet adskillige CD’er med fabelagtige fortolkninger af rockklassikere.

Billetter 200 kr, unge under 18 kun 100kr.  www.himmerlandsbilletten.dk.

NB: Mulighed for Mad & Musik for kun 250 kr. Se mere på pavillon-cafeen.dk og himmerlandsbilletten.dk


Torsdag den 2. november 2017 kl. 19 - 21:

Koncert med bluesguitarist Martin Blom: ”Sange fra ødekirken”

Martin Blom har tæft for det danske sprog og hang til rootsrock og nordisk sangtradition. Med udgivelsen ”Sange fra ødekirken” går han nye veje, når bluesguitaren møder et lyrisk univers i det rå og smukke kirkerum i Buderup Ødekirke, hvor albummet er indspillet.

”Musikalsk er der dømt smægtende toner fra blandt andet dobro- og slideguitar, og Blom synger med tilpas autoritet, så man tror på ham. Sange fra Ødekirken er en lille, men bundsolid udgivelse..” (**** Fire stjerner i Gaffa)

I anledning af Spil Dansk ugen har vi inviteret Martin forbi til at spille sange fra hans album, hvor han er gået fuldt og helt ind i et dansk tekstunivers. Samtidig tager den gode melodi favntag med bluesguitarens insisterende nærvær. Den akustiske guitar lægger bund i en del af sangene. I andre er det stålguitarens nasale lyd, der bærer igennem. Og indimellem lader Martin den elektriske slideguitar og baritone-guitar supplere lydbilledet. ”Sange fra ødekirken” rummer satiriske samtidsviser, alvorsord om eksistensen og tanketråde tilbage til beatmusikkens lømmelalder.

Der kan ved koncerten købes øl, vand og vin.

Sted: Rotunden, KulturStationen i Skørping

Pris: 0 kr.

Tilmelding: Husk at hente din gratis billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket – fra den 11. august kl. 15.00.

Arrangører: Rebild Bibliotekerne i samarbejde med KulturStationen

Målgruppe: Voksne


Lørdag den 28. & søndag den 29. oktober kl. 14.00 - 17.00 i Salen:

Birgith Villadsen - billedsyning & Katja Kreiner - pilefletning

Musik: Ingelise Bjørnvig

Billetter ved indgangen: kr. 25. Medlemmer gratis.

Arrangør: Østhimmerlands Kunstforening Kilden.


Mandag den 23. oktober 2017 kl. 19 i Salen:

Tværpolitisk vælgermøde om "Et sundt liv i en sund kommune"

Aftenens ordstyrer er Flemming Møller Mortensen, MF.

Arrangører: 7 sundhedsorganisationer.

Gratis adgang.


Søndag den 24. september kl. 15 - 19 i Salen:

TANGO koncert med Orquesta Tipica Andariega fra Buenos Aires

Søndag eftermiddag d. 24/9 spiller tangoorkesteret Andariega på Skørping KulturStation i Salen. Med rytmiske udfordringer og sjove musikalske finurligheder er musikken både for det lyttende og for det dansende publikum.

En fed mulighed for at opleve et ægte tangoorkester, som leverer en rytmisk stærk tango, der indeholder drama og humor, som hører sig genren til.

Det er femte gang orkesteret er på turné i Europa. Denne gang medbringer de deres nye CD,“Balliamo”, som betyder “lad os danse”. Balliamo er orkestrets tredje CD og propfyldt med de bedste tangoklassikere i spritnye versioner, som sammen med de bedste af Andariegas egne tangoer udgør årets repertoire.

Det er et ungt orkester, som består af otte musikere og har dermed det traditionelle tangoformat dvs. tre violiner, tre bandoneoner (den særlige tangoakkordeon), klaver og kontrabas. Det spiller ugentligt på milongaer rundt om i Buenos Aires.

For mere information og for at lytte til musikken www.andariegatango.com.ar

Program:                                                                                                

 Kl. 15.00    Milonga / DJ – tangomusik

Kl. 16.00    Koncert med Andariega 1.del  

Kl. 16.45    Milonga / DJ – tangomusik

Kl. 17.15    Milonga med Andariega 2.del

Kl. 18-19   Milonga / DJ – tangomusik

Kaffe/the/kolde drikke og kage/boller kan købes.

Billetter á 150 kr. kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk, på Skørping bibliotek, samt ved indgangen.

Arrangør: Trygve og Karin/Tango Aalborg. Evt. kontakt Trygve1@mail.dk.

 


Fredag den 22. september kl. 15 - 15.45 i Salen:

Sebastian Klein; Vilde, farlige dyr – hvad rører der sig i dyreverdenen?

Elsker du dyr? Elsker du vilde og farlige dyr? Tag med Sebastian på en spændende rejse, hvor du kan opleve en masse vilde dyr, som man nok skal passe på med at røre ved. Sebastian kobler sine fortællinger til virkelighedens verden og hverdag - og måske medbringer han endda et par levende eksempler..


Sebastian er fuld af skøre påfund, og du vil helt sikkert få rørt lattermusklerne, når Sebastian mixer sit show med viden, oplevelse og komik.

Arrangementet varer 45 minutter.

Alder: Fra 5 år. Mindre søskende kan i selskab med deres voksne besøge krible-krable værkstedet på Skørping Bibliotek, der holder åbent samtidig med foredraget.

Arrangementet sker i samarbejde mellem Rebild Bibliotekerne og KulturStationen og er støttet af Forfattercentrum.

Pris: 50 kr.

Tilmelding: Husk at hente din billet på www.himmerlandsbilletten.dk eller på biblioteket. Billetsalg fra 11. august kl. 15.00.

Arrangører: Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.

Målgruppe: Børn fra 5-11 år og deres voksne.

Forplejning: KulturStationen sælger boller og saftevand.

 


Sigøjnerne kommer! De rejsende skaber røre i Buderup.

Som led i Rebild Kulturuger vil naturvejleder Gert Rubæk stå i spidsen for et fortællearrangement: En rejsende familie kommer forbi Ødekirken. De slår sig ned, laver bål og en af dem følger tilskuerne ind i kirken og fortæller her om de rejsendes kultur, liv og egne fortællinger og skrøner, både fakta og fiktion, i pausen serveres en kop varm suppe fra bålet og de rejsende laver lidt optræden og musik. En livlig og hyggelig fortælle- og hyggeaften for børn og voksne i fyrfadslysenes og bålets skær i Buderup Ødekirke.


Sted

Buderup Ødekirke

Tid

Tirsdag d. 19. sept. 2017 kl. 19.30

Pris

Gratis

Arrangør

Rebild Bibliotekerne, KulturStationen

Ingeborg Sebbelin

Lørdag den 16. september 2017 kl. 11 - 16 i Salen:

Dukkehus – miniature messe

Der er udstillere fra hele landet samt en enkelt fra Holland.

Mange muligheder for at gøre nogle gode handler samt få megen inspiration til at få dit eget hus eller kik kasse!

Der er gratis entré.

Arrangør: Kirsten Eiersted.

 

            


Tirsdag den 12. september 2017 kl. 20:

Raindogs - Celebrating Tom Waits

Raindogs er et dansk/norsk band, som begejstrer i sjælden grad overalt, hvor de spiller! Sidst var de i Skørping for tre år siden, - i 2014, og det var et brag af en aften! Tom Waits’ univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter, hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes for at konkurrere om, hvem der har mødt mest modgang i livet. Og Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede. Skynd jer at sikre billetten, der bliver mange om buddet!

Billetter 150 kr, unge under 18 kun 75 kr. www.himmerlandsbilletten.dk .


Trut og Lut! Musik, der rør!
Koncert for børn og voksne

Salen på KulturStationen sønd. 10. sept. Kl 17
Pris: 100kr
Medlemmer og børn: gratis. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arr. Rebild Musikforening

Musikerne Uffe Munksgaard, Trut, og Anne-Mette Skovbjerg, Lut, skriver:

Med Trut og Lut lytter vi ikke kun til musik, men rører os til tonerne, så de kommer helt ind under huden. Vi rører ved livets mange følelser, ind- og udtryk sættes i spil, når vi fortæller en historie for små og store, som tager kroppen og fantasien med på rejse i tonernes verden, hvor sorg, længsel, glæde og livsmod får liv i musikken og med rund hånd er hentet fra hele musikhistorien lige fra renaissance til romantik og impressionisme.

Der er mulighed for at møde en hel "zoologisk have" af eksotiske instrumenter fra svundne tider, såsom Lut, theorbe og vihuela, eller hele Truts Arsenal af musikalske rør: fagot, fløjter og dulcian.Fredag den 1. september 2017 kl. 20:

Irene Becker feat. Aviaja Lumholt

For et par år siden havde vi besøg af Aviaja Lumholt, da biografen holdt en temaaften om Grønland. Hendes meget originale stemme og scenoptræden blev rigtig godt modtaget af det store publikum. Irene Becker og Pierre Dørge har gæstet Skørping flere gange, blandt andet med det internationale New Jungle Orchestra, som er en institution på den danske jazzscene. Nu har vi fået mulighed for at præsentere dem sammen i en kvintet, som også tæller Morten Carlsen og Anders Provis. En aften med intense melodier, skæve vinkler, magisk sceneoptræden og et sammenspil, hvor mange kulturer blandes. En fantastisk start på efteråret!

Billetter 100 kr, unge under 18 kun 50 kr. www.himmerlandsbilletten.dk .

NB: Mulighed for Mad & Musik for kun 150 kr. Se mere på Pavillon-cafeen.dk og himmerlandsbilletten.dk


Søndag den 30. april 2017 kl. 15.00:

Rikke, Laura og Marianne, feat. Palle Hjorth

 

I Skørping er vi privilegeret med masser af gode sangere og musikere. Nu har vi samlet tre fantastiske sangerinder, som hver for sig skriver gode, vedkommende sange og har hver sit meget forskellige udtryk! Hvor heldige er vi ikke i Skørping med sådan en overflod af musik! Kom og hør Rikke Bruhn, Marianne Christensen og Laura Mo til en eftermiddag, hvor de vil flette deres sange og universer sammen. Som særligt indbudt har vi også fået Rikkes mangeårige musikalske sparringspartner, Palle Hjort, med! En musiker af de helt særlige, som foruden Rikke bl.a. spiller med Savage Rose, Ole Frimer og Poul Krebs.

Priser: 180 kr. Unge u/18 90 kr. www.himmerlandsbilletten.dk .

Superrabatbillet (5 koncerter: Thorbjørn Riisager, Aske Jakoby, Kira Martini, Suwalski Latin Quarter og Rikke, Laura & Marianne): 700 kr. Unge under 18: 350 kr.

Superrabatbillet med mad: Som superrabatbillet + middag i pavilloncaféen før koncerterne med Thorbjørn Riisager, Aske Jakoby, Kira Martini og Suwalski Latin Quarter 900 kr.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Superrabatbillet: Et enestående tilbud - 5 koncerter for 700 kr. U/17 kr. 350 med mad kr. 900 - www.himmerlandsbilletten.dk .


Fredag den 7. april 2017 kl. 20.00:

Suwalski Latin Quarter

 

Peter Suwalski er en garvet musiker, som er uddannet både i USA og Danmark, og som gennem mange år har dyrket Salsamusikken fra Cuba. Med sig har han et hold som leverer den sanselige blanding af Habanas rytmer og jazzens lækre harmonier, sender sjælen på rejse – og festen på dansegulvet. En varm caribisk aften med musik, dans og ægte livsglæde!

Priser: 180 kr. Unge u/18 90 kr. www.himmerlandsbilletten.dk Mad og musik: 230 kr (kun i forsalg). 

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 i Salen:

Vise Verse Aften med Revyorkesteret, bands, solister og publikum selv

Temaet for årets efterhånden traditionsrige Vise Verse Aften er "Kærlighedssange", og der er som bekendt nok at tage af. Det glimrende Revyorkester lægger for, og der er bands og kor og  solister og fællessang, så taget løfter sig. Konferencier er i år Lotte Wagner.

Billetter kr. 100 incl. sandwich. Drikkevarer kan købes.

Køb billetterne på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Borgerforening og KulturStationen.

 


Onsdag den 15. marts 2017 kl. 19.00 i Salonen:

Foreningen KulturStationen afholder Ordinær Generalforsamling

Se indkaldelse med dagsorden og foreningens Nytårsbrev 2017 under "Om KulturStationen" på hjemmesiden.

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen


Sognedag søndag den  26. marts 2017:

Det gode liv – gudstjeneste og foredrag med Søren Dahl, Café Hack

Vi har kun ét liv, så vi kan lige så godt nyde det i fulde drag. 
Det er udgangspunktet for Søren Dahls foredrag om "det gode liv", der handler om selv at påtage sig ansvaret for at få det bedste ud af livet.
Med udgangspunkt i skæve anekdoter og historier fra det virkelige liv, giver Søren Dahl sit bud på, hvordan man lever ”det gode liv” – serveret med den sædvanlige lune og humoristiske tilgang, man kender fra radioprogrammet Café Hack. Søren Dahl vil tale om livsglæde, for det er jo sådan med livsglæde, at jo mere man bruger af den, jo mere er der tilbage.
Et musikalsk foredrag, hvor Søren Dahl inddrager et klaver eller flygel i sit livsbekræftende univers.

Kl. 14.00 Gudstjeneste i Skørping Nykirke. Prædikant er Søren Dahl.

15.30 (ca.) Kaffebord og foredrag med Søren Dahl på KulturStationen.

Pris: 100 kr. for foredrag og kaffebord.

Arr: Skørping-Fræer Menighedsråd, Rebild Bibliotekerne, KulturStationen

Billet købes via www.himmerlandsbilletten.dk og i døren.


Fredag den 24. marts 2017 kl. 20.00:

Kira Martini

 

I 2015 havde vi en forrygende koncert med Kira & Martinis! Vi vil nu give vores publikum endnu en mulighed for at høre dette stor-swingende og farverige orkester, hvor der lægges vægt på alle de smukke nuancer, som jazzens univers rummer. Serveret med masser af blæs, rytme og hjerte for musikken. I front den karismatiske sangerinde, Kira Martini, med et helt særlige udtryk. En udsøgt blanding af musikere med rigtig mange års erfaring, f.eks. Nulle og Fessor, og unge ”løver” som den næsten lokale trommeslager, Esben Laub von Liljenskjold. En aften hvor tradition og nyskabelser bliver blandet i en medrivende musikalsk rundtur fra Brasilien til Vesterbro. Har netop udgivet en ny CD – ”The Yellow House Sessions”

Priser: 180 kr. Unge u/18 90 kr. www.himmerlandsbilletten.dk Mad og musik: 230 kr (kun i forsalg)

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 12. marts 2017 kl. 16 i Salen:

Opera / lied koncert med sopranen Elsebeth Dreisig

Billetter kr. 120. Gratis for medlemmer og studerende.

Køb billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen.

Arrangør: Rebild Musikforening.


Fredag den 3. marts 2017 kl. 20.00:

Aske Jakobi

En erfaren herre med en sikker hånd og et stort repetoire! Fra News, Danseorkestret og C.V. Jørgensen i 80’erne og 90’erne, og til i dag, hvor han turnerer med sin egen ”Power-trio” har han været garant for store musikalske oplevelser! Udgav i foråret en meget anmelderrost CD: ” Luna Plena Super Me”, en plade indspillet i USA i samarbejde med bl.a. Jim Keltner (fra Ry Cooders band, men også indspilninger med Bob Dylan og John Lennon!) og Tony Scherr (Sex Mob, Norah Jones, Bill Frisell o.a.). Bl.a. skrev GAFFA:  ”Jacoby har fundet sit helt eget udtryk som lækkert syngende eksponent for en tradition, der har byer som Memphis og Nashville som udgangspunkt, med en herlig og vuggende blues og en nyfunden stemme, der minder undertegnede om en John Hiatt.”

Priser: 180 kr. Unge u/18 90 kr. www.himmerlandsbilletten.dk Mad og musik: 230 kr (kun i forsalg)

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 26. februar 2017 kl. 16 i Salen:

Koncert med Carl Nielsen Kvintetten

Billetter kr. 120. Gratis for medlemmer og studerende.

Køb dem på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen.

Arrangør: Rebild Musikforening.


Udsolgt.

Nyhed:

Onsdag den 8. februar 2017 kl. 19.30 i Salen:

Niels Hausgaard med Signe Svendsen i det nye show:

"GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor)"

Niels Hausgaard er igen i Skørping og behøver ingen nærmere præsentation. Også denne gang med Signe Svendsen. År efter år er billetterne blevet revet væk på få minutter, og det bliver sikkert også tilfældet i år, hvor Musikstationen sælger billetterne mod personligt fremmøde

torsdag den 10. november 2016 kl. 17 præcis i Verandaen på KulturStationen.

Max 4 billetter pr. person og kun mod kontant: Prisen er kr. 275 pr. styk.

Hav gerne lige penge parat. Der kan ikke købes pr. telefon.

Arrangør: Musikstationen.


Fredag den 20. januar 2017 kl. 20.00:

Thorbjørn Riisager

 

Et af de mest hårdtarbejdende bands i Danmark – og resten af Europa! Ca. 40.000 km kører tourbussen årligt med dette fantastiske bluesorkester! De var på Kulturstationen i 2012 og væltede salen, det regner vi med at de gør igen! I september udgav bandet et album med den sigende titel: ”Songs from the Road”, - i en serie, som deres internationale selskab har lavet med udvalgte kunstnere (bl.a. Jeff Healy, Canned Heat og Cyrille Neville), - så de er i ret flot selskab. Deres udgivelse fra 2014, ”Too Many Roads” blev nr. 1 i kategorien ”årets udgivelse” i det engelske ”Classic Rock Blues Magazine”, over udgivelser af Walter Trout og Robert Cray. Så det er Bluesrock i verdensklasse, vi kan åbne sæsonen med!

Priser: 200 kr. Unge u/18 100 kr. www.himmerlandsbilletten.dk Mad og musik: 250 kr (kun i forsalg).

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Nyhed: Søndag den 18. december 2016 kl. 15.00 på Skørping Bibliotek:

Det opretstående deklamationsteater opfører Charles Dickens´

"Et Juleeventyr"

Medvirkende: Jan-Michael Senderowich, Michael Mansdotter, Lotte Wagner (kendt fra Skørping Revyen) og Frederik Alken.

 Jan - Michael Senderowitz har omskrevet og instrueret denne opførelse af Charles Dickens' kendte julefabel om gnieren Scrooge, der hader julen. Stykket bliver fremført i samarbejde med "Det opretstående deklamationsteater" der til lejligheden vil gennemføre en "reading", som er en dramatiseret højtlæsning af værket med diverse rekvisitter. Det kan risikere at være en ganske underholdende oplevelse.

En (u)hyggelig julematiné på Skørping Bibliotek.

Billetter kr. 50 - købes ved indgangen.

Arrangør: Trekanten kulturhus Aalborg og KulturStationen.


Fredag den 25. november 2016 kl. 20.00:

Led Zeppelin Jam

Og festen fortsætter med Led Zeppelin Jam! Siden ´89 har dette band huseret på de danske spillesteder og landeveje med musik, der, uanset alder, får én til at føle sig som ung i ´70´erne, hvor Robert Plant, John Bonham og de andre Zeppelinere udgav hit efter hit! Det er nok svært at komme nærmere originalen, det siges, at "der er kopibands - og så er der Led Zeppelin Jam!" Og med Alex Nyborg Madsen i front er man sikker på et show, der i den grad får gang i salen" Få en god start på adventstiden og bliv rocket igennem!.

Billetter: kr. 250, U18kr. 125 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 18. november kl. 19, lørdag den 19. november kl. 14 og søndag den 20. november kl. 14 i Salen:

Alle Tiders Familieteater opfører "Jul i Bermuda- En kamp mod tiden"

Billetter: kr. 80 for voksne over 18, kr. 50 for børn.

Købes i Skørping Boghandel eller på www.himmerlandsbilletten.dk.


Lørdag den 5. november 2016 kl. 10 - 18:

Ord i Nord Litteraturfestival i KulturStationen & Kinorevuen

Righoldigt dagsprogram med følgende overskrifter:

- Gå gennem digtet: Ord i Nords velkomstportal med oplæsning af digte.

- Ny antologi med lokale forfattere: Bogby9520 præsenterer oplæsning ved lokale forfattere.

- William Shakespeares sonetter - oplæsning på engelsk i pauserne ved Pia Grandjean Odderskov og George Lyhne.

- Miguel de Cervantes og William Shakespeare - stadig lige aktuelle: Mød forfatterne og oversætterne Rigmor Kappel Schmidt og Niels Brunse. Interviever er Ove Hesselbjerg.

- Herreværelset: Per Gammelgaard og Knud Sørensen i samtale. Interviewer er Charlotte Rørth.

- Kirsten Thorup fortæller om sin seneste bog "Erindring om kærligheden". Interviewer er Charlotte Rørth.

- Afslutning i Bogby9520 med et glas vin og oplæsning af sonetter.

- Bogsalg ved Bogby9520, Brøndum Antikvariat og Skørping Boghandel dagen igennem.  

Billetter: Til hele dagen kr. 150, inklusive sandwich og et glas øl eller vin til frokost, samt kaffe, vand og eftermiddagskage. U/18 kr. 100. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Eller ved indgangen.

Programmet på Skørping Bibliotek 10 - 11.15 er gratis.

Se mere på www.ordinord.dk.

 


Fredag den 4. november 2016 kl.  20.00:

Esben Just Trio

Fredagsfest med et af Danmarks bedste livebands! Op på scenen, ind i groovet og ud over kanten. Hvor svært kan det være? New Orleans er meget andet end jazz, det er en helt særlig måde at swinge på, og dét kan de tre herrer i denne trio! Esben Just er en fantastisk og medrivende "klaverbokser", som gennem mange år har fået oparbejdet sig et ry som én, der bare KAN det pis! (Vi undskylder sprogbrugen - Red.) Med sig har han nogle af de garvede rotter i branchen: Ole Skipper, som nok ved. hvor bassen skal ligge, og trommelegenden Niels Ratzer, som mange husker som den hårdtarbejdende og storswingende ankermand i Blast, Frontline og utallige TV-shows. Steffen Brandt har om orkesteret sagt: "Jeg ved ikke, om det er deres motto, men det kunne lige så godt være det: ´Der er ingen grund til at have en dårlig aften`."

Billetter: kr. 200, U18 kr. 100 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.

 Mandag den 31. oktober kl. 19 - 21 i Salonen på KulturStationen:

Kunsthistoriker Ane Lie Stokbro: Foredrag om færøsk kunst

Den færøske kunsthistorie er ganske kort, knap 100 år. Alligevel har kunstnerne på de Nordatlantiske øer udviklet en stærk kunsttradition, som trækker på det dramatiske landskab, det hurtigt skiftende vejrlig og livet i tæt samklang med naturen.

Ane Lie Stokbro præsenterer en række af de færøske malere og billedhuggere, som også nyder bevågenhed og popularitet herhjemme. Nævnes kan Samuel Joensen-Mikines, Bardur Jakupsson, Trondur Patursson og Hansina Iversen.

Entré 50 kr., medlemmer gratis. Øl og vand kan købes.

Arrangør: Kunstforeningen Kilden ved Birthe Marie, Karen og Pernille.

Stiftende generalforsamling for

SKØRPING-REBILD LOKALRÅD

Skørping-Rebild har det sidste års tid været uden lokalråd, hvilket vi er en kreds af borgere, der finder ærgerligt.

Lokalrådene i Rebild Kommune råder hvert over minimum 65.000 kr. om året, og det er de økonomiske ressourcer, vi gerne vil have i spil igen i Skørping-Rebild.

For uden lokalråd har vi ikke muligheden for at støtte diverse projekter til fælles bedste med disse midler.

Derfor indkaldes til stiftende generalforsamling for Skørping-Rebild Lokalråd.

tirsdag den 25.oktober kl. 19.00

Verandaen på KulturStationen i Skørping

Dagsorden:      Velkomst

Valg af dirigent

Kort om lokalrådets muligheder og forslag til struktur

Forslag til vedtægter

Valg af 5 bestyrelsesmedlemmer

Mødet er naturligvis åbent for alle borgere i Skørping og Rebild.

Hans Rønnau, Jørgen Østergaard og Stig Jonstrup Pedersen


Tirsdag den 11. oktober 2016 kl. 10.00 i Salen:

Børneteater: "Hønes første æg" - en forestilling af Faster Cool

En forestilling for de 2 - 6-årige.

"Sol står op, bi flyver til blomst, livet går sin gang. Høne venter sig for første gang, men hvor skal hun egentlig lægge sit æg? Den højgravide Høne er ikke helt på højde med det forestående mirakel.

Heldigvis møder hun Egern, som gerne giver en hjælpende hånd. Et æg fødes, snart sprækker det - og ud kommer en lille kylling. Det legesyge egern ved nok, hvad det hele handler om, men tager munden for fuld, da han forsøger at opdrage Kylling i sit eget billede. Det viser sig på fornøjelig vis, at en hønemor trods alt ved bedst.

"Hønes første æg" er en poetisk, musikalsk og morsom forestilling om at være "den store" og samtidig være lille."

Arrangør: Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.

Gratis adgang.

Varighed: Ca. 30 minutter. Billetter: Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

 


Søndag den 2. oktober 2016 kl. 14.30 - 19.00:

Sexteto Andiamo: Forførende tango-toner fra Buenos Aires

Lad dig forføre af charmerende sydamerikanske tangorytmer i Salen på KulturStationen i Skørping.

Eftermiddagen indledes med en Musikalsk Appetizer - en Tango Entrada. Her vil Trygve Engen fra Tango Aalborg sammen med musikerne fra Sexteto Andiamo give publikum et par sjove smagsprøver på tangomusikkens krydderier og karakteristika. Forvent en ny og spændende indgang til musikken.

Så spiller Sexteto Andiamo op til milonga (åben dansekoncert). Både det lyttende publikum og det dansende tages med på en musikalsk færd gennem genrens spændende, dramatiske og længselsfulde univers, over svingende tangovalse til milonga-dansens muntre rytmer.

Repertoiret består af splinternye kompositioner inden for den argentinske musikgenre suppleret af varme nyfortolkninger af klassiske tangoer. Orkesteret er kendt for rytmiske udfordringer og sjove musikalske finurligheder.

Orkesteret spiller ugentligt på milongaer rundt om i Buenos Aires og var på europaturné sidste år.

Få mere information og lyt til musikken på www.sextetoandiamo.com .

Dørene åbnes kl. 14.30, og der er afslutning kl. 19.00. Kaffe / the med Empanades og kage kan købes.

Billetter á kr. 150 kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Skørping Bibliotek (99887730) eller på www.tangoaalborg.dk .

Arrangør: Tango Aalborg. Evt. kontakt Trygve1@mail.dk .

 


Lørdag den 8. oktober 2016 kl. 15.00:

Clara Vuust med Band

En fantastisk sangerinde præsenteres for første gang i Skørping! En sangerinde med et helt særligt nærvær og en smittende musikalitet! Blandt jazz-elskere over hele landet brændte hun i den grad igennem med sit album Here´s to Love fra 2013. Her var en sangerinde, som sammen med danske og italienske musikere kunne fylde musikken på en helt særlig måde og med en tydelig poetisk fornemmelse. Anmelderne i hele verden var begejstrede! I december 2015 udgav hun et album, A Winter Tale, med vintersange og salmer, hvor man virkelig fornemmer de mange vinterstemninger! Det musikalske univers er en blanding af danske sange, egne kompositioner, Brasilien og Italien, - og selvfølgelig jazzens standardrepertoire. Så der er rigtig meget at glæde sig til, når vi igen har en lørdag med jazz-eftermiddag på KulturStationen!

Med sig har hun Carsten Landors (trommer), Thomas Walbum (piano) og Andreas Hatholt (bas).

Billetter: kr. 150, U18 kr. 75 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 23. og lørdag den 24. september 2016:

Kulturfestival på KulturStationen i Skørping

Rebild Kommunes årlige kulturuger er blevet til en kulturfestival, der finder sted i den kommende weekend på KulturStationen. Du kan møde BOGBY9520 og fylde en hel pose med bøger for en tyver, klip i bøger for børn og voksne, mød forfatterværkstedet, se lokal guldalderkunst og moderne grafik og kig indenfor i  musikværkstedet. Deltag i kunstværksteder, se cowboyshow i gården med ryttere og heste fra Skørping Rideklub, spis argentinsk mad i Pavillon Caféen, dans tango, se ildshow i gården og film og koncerter i Kinorevuen...se hele programmet på www.kulturen.net.

Fredag aften er der koncert med Signe Svendsen og Band i Salen. Se KulturStationens hjemmeside.

Venlig hilsen,

Tina Lauritsen Rasmussen

Udviklings og kulturkonsulent

 


Søndag den 25. september 2016 kl. 12 i Kinorevuen:

Skørping Marionetteater opfører "Aladdin"

Billetter: Voksne kr. 70, børn kr. 35,

købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen.


Fredag den 23. september 2016 kl. 20.00:

Signe Svendsen med Band

Signe Svendsen kom bogstaveligt talt vandrende ind i de danske hjem, da hun i 2001, som det kvindelige medlem af "Rollo og King", vandt det danske melodi grand prix. Senere samme år opnåede trioen en fornem 2. plads ved det internationale melodi grand prix med sangen "Der står et billed´ af dig på mit bord". Siden har Signe Svendsen flittigt besøgt Skørping, i de seneste år mest sammen med Niels Hausgaard. Men Signe Svendsen kan selv og har i løbet af de seneste 5 år udgivet 4 cd´er, som alle har fået gode anmeldelser og masser af spilletid i bl. a. P4. Mest kendt er "Ny passager" og "Strejfer", og i marts udkom albummet "Rift", som indeholder en perlerække af gode sange og et lidt mere råt udtryk end de forrige.

Signe Svendsen har hele tiden formået at få de bedste musikere med på tur. Denne gang er det Troels og Lars Skærbæk, Søren Poulsen, Thomas Alstrup og Palle Hjort. Alle musikere, der har spillet sammen med de største danske navne, bl. a. Michael Falch, Savage Rose, Rikke Bruhn og Poul Krebs.

Billetter: kr. 200 / U18 kr. 100 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 11. september 2016 kl. 14 i Salen:

Opus og Monster Band

Musikteater for børn og deres voksne.

Hvad kan vi bruge musikken til?

Billetter: Voksne kr. 100, børn kr. 20. Medlemmer kan tage et barn gratis med.

www.himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen.

Arrangør: Rebild Musikforening.

 


Mandag den 12. september kl. 19.30-21 i Buderup Ødekirke:

Grønlandske myter og sagn: Rimdal Høegh og sangduoen "Ivalu Judithelu"

Rimdal Høegh, født i Nuuk, nu bosiddende i Aalborg, causerer om emnet "Grønlandske myter og sagn". Medtager uddrag fra tilgængeligt materiale på dansk og grønlandsk. Derudover supplerer Rimdal Høegh med egne tanker og oplevelser fra sin opvækst som grønlandsk dreng. 

Musikalsk indslag med grønlandske sange og guitar ved duoen "Ivalu Judithelu", som består af Judithe Jørgensen og Ivalu Josefsen.

Gratis adgang og ingen tilmelding. Mød bare op. Husk varmt tøj / tæppe. Vi serverer en kop varm the/kaffe.

Arrangører: Rebild bibliotekerne, Ingeborg Sebbelin og KulturStationen.

Rimdal Høegh: Født i Nuuk. Uddannet dobbeltsproget folkeskolelærer, pensioneret. Forstander i Grønlandske Kostskoler. Informations- og kulturmedarbejder i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Tidligere TV-reporter til CNN om Arktiske folk. Med foreningserfaring i Grønlandske foreninger i Danmark. Skriver / fotograferer til grønlandske medier.


Lørdag den 13. august 2016 kl. 12:

Skørping Marionetteater opfører "Tommelise" i  Kinorevuen

Tag familien med til denne poetiske forestilling.


Søndag den 1. maj kl. 16 i Salen:

Mira Kvartetten spiller Bach, Stravinsky, Mozart og Janácek

Mira Kvartetten består af fire strygere, der har spillet kammermusik med hinanden i 10 år. Musikalsk set har de altså fået hinanden "ind under huden". Den fælles sammenspilserfaring og deres glødende engagement gør, at de mestrer en fordybelse i udtrykket. Derfor er ensemblet også meget efterspurgt både i Polen, Sverige, Østrig, Færøerne og i Danmark.

Kvartetten bestræber sig på spændende og kontrasterende programsammensætninger - således også ved koncerten i Rebild Musikforening, hvor de spiller de ovennævnte komponister.

Pris: kr. 120. Medlemmer og unge gratis. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Rebild Musikforening: www.rebildmus.dk.

 


Onsdag den 27. april 2016 kl. 20 i Salen:

Poul Dissing & Benny Andersen

De to behøver vel ikke en nærmere præsentation, men det er poetisk partnerskab i højeste potens, når digteren møder troubaduren. Poul Dissing er blevet vores nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen er folkedybets fremmeste fortolker. En af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene kommer til KulturStationen i Skørping til foråret! Der er noget at glæde sig til.

Med en let omskrivning af digterens ord er der kun ét at sige til publikum ved koncerten: "Mor jer nu godt... vi ønsker jer sange og kærlighed."

Billetter: Kr. 250 på www.himmerlandsbilletten.dk .

En fin julegaveidé.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 

Søndag den 17. april 2016 kl. 14 i Skørping Nykirke & kl. 15.30 på KulturStationen:

Jacob Haugaard, gudstjeneste & foredrag

Kl. 14 er der gudstjeneste i Skørping Nykirke, hvor Jacob Haugaard holder prædikenen (gratis adgang).

Dernæst er der foredrag og kaffe i Salen på KulturStationen kl. 15.30 (billetter a kr. 100 på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Bibliotekerne).

Jacob Haugaard, komiker, musiker, sanger, skuespiller. tekstforfatter og sangskriver m. m. Han har i øvrigt prøvet meget andet: sømand, pædagog, murerarbejdsmand, huslærer, politiker og medlem af Folketinget. Hans foredrag er baseret på hans liv og erfaringer, hvor humor og seriøsitet går hånd i hånd, og hvor smilebåndene for alvor bliver sat på prøve. Han er ikke en mand af få ord!

Arrangører: Menighedsrådet ved Skørping Nykirke, Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.


Fredag den 15. april 2016 kl. 20 i Salen:

Nulle og Verdensorkesteret

Det startede på gaderne igennem Europa, siden greb det om sig, og de kom indenfor, men udgangspunktet er ikke glemt. Nulle - ham fra Poul & Nulle - er en fuldblods spillemand, som kan vride følelser ud af klarinetten, så man griner og græder på skift! Med sig har han et hold af skøre, rutinerede, legende og søgende medspillere, som nok skal sætte gang i salen, blandt andet Ole "Fessor"Lindgren! Nogle af os husker stadig, da de to var her sidst til den minderige koncert med Kira Martini sidste år.

Billetter: Kr. 180/U18 kr. 90 på www.himmerlandsbilletten.dk .


Søndag den 3. april 2016 kl. 16.00 i Salen:

Koncert med operasanger Tina Kiberg

akkompagneret af pianisten Tove Lønskov

Billetter kr. 120 på www.himmerlandsbilletten.dk . Gratis for medlemmer og unge..

Arrangør: Rebild Musikforening, www.rebildmus.dk .


Fredag den 18. marts 2016 kl. 20 i Salen:

Folkeklubben

Dette orkester behøver vel ikke en særlig præsentation. Med sikre hit-melodier og et altid smittende humør har de turneret rundt med deres skæve tekster i de sidste par år. Og de har opbygget en stor fanskare. Vi glæder os meget til at kunne præsentere folkekultur fra havnens gamle skure til pølsevognen på torvet og Kong Hans i hovedstaden. En aften med tekster og musik lige i hjertet, men også til hjernen!

Billetter: Kr. 200/U18. kr. 100 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 16. marts 2016 kl. 1930 i Salen:

Vise Verse Aften - "Revymelodier fra nær og fjern"

Musikelskere inviteres til en hyggelig aften. Der skal synges og høres melodier fra gamle Skørping Revyer og landskendte revyer helt op til nutiden. Aftenens konferencier er som tidligere Mogens Yde, og ud over publikums medvirken på fællessange bliver der sang og musik med optræden af dygtige lokale kunstnere - herunder kor, musik- og sanggrupper samt solister.Musik og underholdning igen akkompagneret af "Revyorkestret" med kapelmester Hans Hjort samt musikerne Mogens Nørgaard, Arne Skou, Jacob Graae og Kristian Helmer.

Billetter: Kr. 100, inkl. sandwich. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk og Skørping Bibliotek.

Arrangører: KulturStationen og Skørping Borgerforening.

 


Tirsdag den 15. marts 2016 kl. 19 - 21 på Skørping Bibliotek:

FødevareBanken: Fra madspild til måltid

Hvert år smides der store mængder mad ud i fødevaresektoren og blandt private. Samtidig er vi vidner til, at en større gruppe af socialt udsatte til tider oplever sult og dårlig ernæring.

I forbindelse med Klimaugerne får vi besøg af Karen Inger Thorsen, der er direktør for non-profit organisationen fødevareBanken. FødevareBanken har siden 2009 modtaget overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordelt det blandt organisationer, der arbejder for og med samfundets socialt udsatte - heriblandt børn, kriseramte kvinder og mænd, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge.

Kom og hør mere om dette spændende tiltag - hent din gratis billet på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 10. marts 2016 kl. 19 på Skørping Bibliotek:

Grønlands moderne historie - fra koloni til selvstyre.

Med Kaj Kleist & Susanne Christiansen.

"Jeg blev betragtet som en eksotisk eskimo fra fjerne egne og er i dag en ombejlet inuit, verdensborger i et globaliseret samfund" (Kaj Kleist). Aftenen vil give en forståelse for det moderne Grønland og dets fremtid. For alle, der har været der eller skal dertil i arbejde eller som turist. Susanne Christiansen vil bl. a. ud fra sin bog "Kajs Grønlandskrønike" fortælle historien, og Kaj Kleist, der var barn i kolonitiden, med i kampen for Hjemmestyret og øverste administrative chef under Hjemmestyret, vil fortælle historien fra en grønlands vinkel.

Billetter: Kr. 90. På www.himmerlandsbilletten.dk og på Bibliotekerne.

Arrangører: Midthimmerlands Folkeuniversitet, Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.


Onsdag den 9. marts 2016 kl. 20 i Salen:

Kenneth Dahl Knudsen Septet

Født i Arden, uddannet i Aalborg, bosat i flere år i Berlin, men inspireret af hele verden! Kenneth Dahl Knudsen er bassist med et stort ønske om at skabe original nordjysk musik. Der er masser af jazztalent i Nordjylland, derfor har han samlet et stærkt hold til at spille egne kompositioner i spændende arrangementer. Global musik med lokale rødder spillet af bl. a. Uffe Marcussen, Jacob Mygind og Anders Persson.

Billetter: Kr. 150 /U18 kr. 75 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 6. marts 2016 kl. 15.00 i Salen:

Thomas Buttenschøn & Carl Quist Møller spiller herligt op for børn - og deres voksne...

Musikalsk og kreativt makkerpar giver den gas for de tre- til otte-årige - og deres voksne!

Thomas Buttenschøn og Carl Quist Møller har fundet sammen i et litterært og musikalsk samarbejde med udgangspunkt i en fælles kærlighed til børns univers. Nu tager de på turné med et fængende musikalsk og underholdende show for børn.

Der vil være mulighed for at købe the / kaffe, saft eller lignende og lidt mundgodt.

Pris: kr. 75 for voksne og kr. 40 for børn. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Rebild Bibliotekerne & KulturStationen.


Lørdag den 13. februar 2016 kl. 20 i Salen:

Sekou Kouyate - et afrikansk topnavn

Nogle har ventet længe, men nu kan vi igen præsentere et afrikansk topnavn i Skørping! Sekou Kouyate spiller Kora i en helt egen funky stil, men han er fra et traditionsrigt dynasti af vestafrikanske musikere, så rødderne er i orden! Han har vundet et utal af priser og turneret verden rundt fra sin teenagetid, så han ved, hvad der skal til for at levere et show! Nogle har kaldt ham Vestafrikas Jimi Hendrix! Et scoop af de store, der skal nok blive varmt på KulturStationen, selvom årstiden siger vinter!

Billetter: kr. 180 /U18 kr. 90 på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Tirsdag den 19. januar 2016 kl. 19 i Salen:

Tom Buk-Swienty: Foredrag om Kaptajn Dinesen - Karen Blixens eventyrlige far.

Billetter: Kr. 100 på www.himmerlandsbilletten.dk eller Bibliotekerne.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne & KulturStationen.

 


UDSOLGT PÅ 5 MIN. OG 14 SEK.!

Lørdag den 16. januar 2016 kl. 19.30 i Salen:

Niels Hausgaard med Chr. Alvad, Signe Svendsen og Sara Indrio:

"Etik og alt det der"

Niels Hausgaard er tilbage i Skørping med sit nye show og sine musikalske venner, og så er der som sædvanlig lagt op til en meget underholdende aften med musik i topklasse og satiriske finter om dette og hint. Glæd jer og kom og køb billet på KulturStationen Torsdag den 12. november 2015 kl. 17 præcis i Verandaen.

Billetter: Kr. 275 - kun mod kontant og ved personligt fremmøde. Intet telefonsalg eller Internet-salg. Max 4 billetter pr. person. Der vil være kaffe / the og æbleskiver til de fremmødte i ventetiden, så kom i god tid. 

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Tirsdag den 1. december 2015 kl. 19.00 i Salen:

Jeg mødte Jesus - foredrag ved Charlotte Rørth

Journalisten Charlotte Rørth var ikke et religiøst menneske - hun var ikke engang spirituelt søgende - da hun en dag bogstaveligt talt så lyset og mødte Jesus i en kirke i Spanien. Efter den dag ændrede hendes liv sig på alle måder, og hun var tvunget til at tage sit liv som trosskeptisk, moderne menneske op til overvejelse.

For hvordan fortælle man omverdenen, familie og venner, at man helt bogstaveligt har mødt og talt med Guds søn? Og hvordan lever man med sin nyvundne erfaring i et land som Danmark, hvor religiøse oplevelser og tro ofte er tabubelagte - noget man holder for sig selv?

Pris: Kr. 75. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.


Lørdag den 28. november 2015 kl. 20.00:

Marie Carmen Koppel med Band

Musikstationen præsenterer en af landets største stemmer, når Marie Carmen Koppel optræder på KulturStationen med sit Band. Det består af pianisten Steen Rasmussen, der gennem 25 år har været den faste samarbejdspartner ved utallige koncerter i ind- og udland. Dan Rasmussen spiller bas, og Marco Diallo er på trommer. Sidstnævnte er bl. a. kendt for at have spillet med Wafande m. f.

Marie Carmen Koppel med Band leverer intens og nærværende soul og gospel, som det kan høres på  den seneste CD "Heal My Wounded Heart".

Pris: Kr. 200. U/18 kr. 100. (Rabatbillet til 3 koncerter kr. 400.)

Billetter vil blive lagt ud på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Premiere fredag den 20 november kl. 19.00, forestillinger lørdag den 21. november kl. 14.00 og søndag den 22. november kl. 14.00 i Salen:

Alle Tiders Familieteater opfører "Sort Sne & Bjældeklang", et højspændt juledrama i to akter med æbleskiver i pausen.

Måske glædelig jul?

Billetter: Kr. 80 for voksne og kr. 50 for børn. Købes i Skørping Boghandel eller på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Alle Tiders Familieteater i Skørping.


Torsdag den 12. november 2015 kl. 19 på KulturStationen:

Spøgelsestimen: Kom og hør og fortæl spøgelseshistorier og uhyggelige historier...!

Uhyggelig fortælle-café: Vidste du, at det spøger på KulturStationen? At lysene tænder og slukker af sig selv, at alarmen går uden grund , og hvert år på samme tid / sted er der en uafvaskelig Blodplet på Gulvet? Kom og hør de uhyggelige historier og medbring dine egne spøgelseshistorier og fortællinger om uhyggelige episoder, du selv har oplevet! Hvis du da ikke dirrer for meget på hænderne! Mogens Yde og Signe R. Andersen fortæller nogle af historierne. Måske har du selv nogle uhyggelige at bidrage med?

Det er helt gratis - bare mød op!

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Mandag den 9. november kl. 19 på Skørping Bibliotek:

Skumringstime: Højtlæsning i stearinlysenes skær

Oplæser: Mogens Yde.

Skumringstimen afvikles nu for 19. gang .På samme tid slukkes det elektriske lys og stearinlysene tændes, og så læses der højt på mere end 2.000 biblioteker i hele Norden, i de Baltiske lande, Færøerne, Grønland og Island af de samme historier. I år læses der op af Mogens Yde på Skørping Bibliotek, temaet er Venskab i Norden, og i år læses der op af de saftige Islandske Sagaer. Det er gratis og for alle.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


 

Vi minder om denne herlige eftermiddag i en Superweekend med James Bond-tur, Ord i Nord og Helger & Larsen:

Billetsalget er i fuld gang på www.himmerlandsbilletten.dk

Søndag d. 1. november 2015 kl. 15 i Salen:

Anne Marie Helger & Peter Larsen: "Halløj på falderebet"

Garanti for latter og tankevækkelses teater med knaster. Ikke siden årtusinde har I haft chancen for at se disse to koryfæ-hoveder live som samlesæt på en stor scene. Den frygtløse duo skyr ingen midler - de ruller det seje skyts ud og leverer frække, frontale verbalangreb i et spektakulært rolle - og forklædningsfyrværkeri. Har I mødt fru skibsreder Plask Plaskenskjold, kultursociolog Jørgen Andersen, normaldanskeren Connie Knudsen og rideskoledomptrice Erna Iversen, så glæd jer til spritnye landvindinger fra det discountdramatiske overflødighedslager.

Gå ikke glip af Helger og Larsen, når de planter et solidt horn i siden på det magtmisbrugende, folkeforførende overdanmark.dk. Kom an! Discountdrama er: Anne Marie Helger og Peter Larsen.

Billetpris: 225kr. På www.himmerlandsbilletten.dk .fra den 13. maj.

Arrangør: KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.

 


KulturStationen & Kinorevuen lørdag den 31. oktober 2015 kl. 10-17:

Ord i Nord Litteraturfestival

- Nye Stemmer - Norske stjernefrø - Store Klaus - Elisabeth Møller Jensen - Biografier

Program 2015 - www.ordinord.dk

Kl. 10.00 - 11.00: Ord til formiddagskaffen - Bogudgivelse: BOGBY9520 præsenterer i samarbejde med Forlaget Rebild sin første udgivelse, en antologi med seks lokale debutanter, der læser op af deres værker på Skørping Bibliotek. Gratis adgang & kaffe og rundstykker. Fra kl. 11.15 finder programmet sted i Kinorevuen. Her kræves billet.

Kl. 11.15-12.15: Ingvild H. Rishøi: Hun er et af de store nye navne i norsk litteratur. Hendes seneste bog, Vinternoveller, er rost til skyerne af et enigt anmelderkorps, ligesom novellesamlingen Historien om fru Berg fra 2013. For begge bøger har hun fået fornemme priser. Rishøis litterære univers er det almindelige hverdagsliv, som hun beskriver på mesterlig vis. Journalist Charlotte Rørth interviewer.

Kl. 12.15-13.15: Frokost. Nyd frokosten i Ord i Nords café. Husk at bestille mad, når du køber billet. I frokostpausen kan du købe bøger og få dem signeret.

Kl. 13.15-14.30: Rapsodi i blåt - ny film med Klaus Rifbjerg: I begyndelsen af 1990´erne  var Bjarne Nielsen Brovst og Henrik Bugge Mortensen på besøg hos Klaus Rifbjerg i Kandestederne. Det blev til en times TV, som aldrig blev vist, og i mere end 20 år har båndene samlet støv. Nu, efter den store forfatters død, er de blevet digitaliseret og redigeret.  Ord i Nord har premiere på filmen, der byder på klassisk Rifbjerg: Bramfri, provokerende, underfundig og intelligent. Brovst og Bugge fortæller om tilblivelsen af interviewet.

Kl. 14.30: Kaffen og kagen er klar.

Kl. 15.00-17.00: Forfatter biografier: Biografier kan kaldes vor tids dannelsesromaner og bliver stadigt mere populære.Hør Elisabeth Møller Jensen, fhv. direktør for Kvinfo, fortælle om og læse højt fra sin nyudgivne selvbiografi om en rå livsrejse fra Lemvig til magtens højborg. Hun var ansvarlig for den nordiske kvindelitteraturhistorie. Hun diskuterer derefter med de to garvede biografer, Knud Sørensen og Bjarne Nielsen Brovst, de forfatterbiografier, mange læsere bruger som indgang til forfatterskaber for at få større indblik i personen bag romaner og noveller. Journalist Charlotte Rørth holder debatten på sporet.

Kl. 17.00-18.00: Epilog med digte og drikke: Vi slutter af med et lyrisk espalier fra Kinorevuen til BOGBY9520´s butik i Jyllandsgade. Her byder Ord i Nord på et farvelglas, og du kan nå at gøre et godt bogkøb.

Billetter: Billet til hele dagen kr. 100. Incl. frokost-sandwich og kage kr. 150. U/18. hhv. kr. 50 og 100. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangører: Rebild Bibliotekerne, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, 9000Ord, Jyllands Forfattere og BOGBY9520.


NB! Ændret dato:

Fredag den 30. oktober 2015 kl. 17.15 & 19.00 & 21.00:

Éndagstur til James Bond land med den nye Bond-film, Bond-menu & Bond-musik.

Kl. 17.15: Den nye Bond-film i Kinorevuen. (Kun 100 pladser.)

Kl. 19.00 - 20.30: Bond-menu i Salen v. Chef Marina Nothlev.

Kl. 21.00: Musik i Salen v. bandet Kiss-Kiss Bang-Bang.

Bandet er kendt for at spille James Bond-musik i jazz arrangementer. Det består af 4 garvede musikere: Rasmus Kjærsgaard (saxofon), Mads La Cour (trompet), Craig Earle (kontrabas) og Carsten Landors (trommer). Hele jazzhistorien bliver præsenteret i løbet af koncerten. "Der er fart på, glimt i øjet. God stil og masser af eventyr," siger bandet forud for koncerten. "Via de klassiske titelmelodier og fantastiske soundtracks kommer vi rundt i de hårde, sjove, men også mørke sider i James Bond universet," lover bandet. Der er lagt op til et brag af en koncert for folk, der enten er vilde med James Bond eller god jazz eller begge dele. Koncerten er en del af markeringen af premieren på den nye Bond-film "Spectre"samme dag. Det er en heldagstur til Bond-land for alle sande fans af skørtejægeren med "License to Kill"! Daniel Craig er med andre ord opvarmning til aftenens koncert. Og måske vil der være mulighed for en tur i Casino Royale i løbet af aftenen?

Priser:

Billet A:  Kr. 250 for hele turen med film, spisning og koncert. Kun 100 pladser. Købes via Kinorevuens hjemmeside, www.kinorevuen.dk. Disse billetter sælges først fra den 7. oktober kl. 12.

Billet B: Kr. 200 for spisning & musik alene. Kun 100 billetter. Disse billetter kan købes nu på www.himmerlandsbilletten.dk.

Billet C: Kr. 125 for musikken alene. Disse billetter kan købes nu på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Kinorevuen, Musikstationen og KulturStationen.

 

 

 


Mandag den 26. oktober 2015 kl. 19.00 i Salen:

Ann E. Knudsen: Pæne piger og dumme drenge- hvad foregår der i grunden i vores børns hjerner?

Et foredrag om hjernens udvikling og modning ved hjerneforsker og forfatter Ann E. Knudsen.

I institutioner og skoler glemmer man, at der er stor forskel mellem drenge- og pigehjerner. Huskede man det, ville tingene se helt anderledes ud.

Få bl. a. svar på: Hvad kan vi forvente af børn - hvornår? Hvor tidligt er der forskel på, hvordan piger og drenge leger og lærer? Hvornår kan de huske, og hvordan udvikles intelligens? Og hvad kan vi som forældre og professionelle voksne gøre for at give en hånd med, så både piger og drenge får det optimale ud af det, som er deres hjernemæssige potentiale?

Pris: Kr. 75. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Mandag den 19. oktober 2015 kl. 19 i Salen:

Helle Helle, forfatterforedrag

Helle Helle kommer til Skørping og fortæller om sin nyeste meget roste bog "hvis det er", som foregår i Rold Skov med to vildfarne løbere, der tvinges til at overnatte en weekend i skoven sammen, bl. a. i et shelter. Hun vil også fortælle lidt om sine tidligere bøger. Hun har bl. a. fået Kritikerprisen og de Gyldne Laurbær, og hun har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og hendes bøger er oversat til 14 sprog. Spændende aften med en spændende forfatter.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller på tlf. 99 88 77 30, Skørping Bibliotek

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Tirsdag den 6. oktober 2015 kl. 19 på Skørping Bibliotek:

Klaus Rifbjergs forfatterskab: foredrag ved Peter M. Lauritzen

Rifbjergs forfatterskab, det største i det 20. århundredes Danmark, prøves inddampet i sin essens. Hans gigantiske forfatterskab er et barn af tiden. Lektor, dr. phil. Peter Michael Lauritzen fokuserer på de litterære kvaliteter hos Rifbjerg, mindre på meninger og trends.

Pris. kr. 75. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller på 99 88 77 30, Skørping Bibliotek.

Arrangør: Midthimmerlands Folkeuniversitet og Rebild Bibliotekerne.


Mandag den 5. oktober 2015 kl. 19.00 i Verandaen:

Foredrag om Bikefit ved Thomas Bundgaard fra Velofit

Er du klar til efterårets og vinterens cykeltræning? Mød op alene eller med din cykelklub til en hyggelig aften med Thomas fra Velofit, der fortæller om Bikefit og om, hvordan man optimerer vintertræningen og undgår de typiske skader.

Den rigtige cykelposition har afgørende betydning for din præstation på cyklen, og uanset om du kører på racercykel, mountainbike eller tri/enkeltstartcykel er foredraget noget for dig.

I pausen kan du møde Rold Skov Cykel Shop, se produkter fra Athletic Nutrition og nyde et stykke kage til din kaffe.

Pris: Kr. 60 inkl. kaffe og kage. Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller på bibliotekerne.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Fredag den 2. oktober 2015 kl. 20.00:

Pink Floyd Timeshare koncert

KulturStationen kommer helt sikkert til at syde af psykedeliske toner, når den 9 mand store Aalborg gruppe Timeshare gæster Skørping. Gruppen er kendt for at spille musik af Pink Floyd på en meget overbevisende måde, bl. a. på Fjordrock i Aalborg i 2014. Musikken spænder fra "Dark Side of the Moon" fra 1973 til "Endless River" fra sidste år. Bandet består af Keld Baumann (guitar og sang), Tore Mortensen (keyboard), Hans Ole Jensen (bas), Finn Møller (sax, guitar og sang), Carsten Baumann (trommer), Ole Mølgaard (keyboard, guitar og sang). De tre piger i koret er Kira Svit, Mai Skytte og Freja Wurtz.

Pris: Kr. 140. U/18 kr. 70. (Rabatbillet til 3 koncerter kr. 400.)

Billetter vil blive lagt ud på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 20. september 2015 kl. 15 i Salen:

Forfatteren Kim Leine fortæller om sit forfatterskab

Kim Leine udkom med sin nye roman "Afgrunden" mandag den 27. april, og den blev forrygende anmeldt over hele landet. Vi har været så heldige at få en aftale i stand med ham om en forfattereftermiddag, hvor han vil fortælle om sit forfatterskab. 

Kim Leines nye roman "Afgrunden" tager sit udgangspunkt i den finske borgerkrig i 1918. Herfra fortsætter den op gennem 20´erne og 30´erne for at ende under besættelsen i 1944, hvor romanens hovedpersoner, tvillingerne Kaj og Ib, leger kispus med Gestapo i Københavns gader.

Leine vil også fortælle om sit liv og sin lange vej til at debutere som 45-årig.

Du kan allerede nu købe billetter på www.himmerlandsbilletten.dk . Pris: kr. 50.

Arrangører: Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.


Torsdag den 17. september kl. 17.00 i Rotunden:

Susan Skovborg Roed fortæller om sin nye bog "Eline - Duedronningen"

Susan Skovborg Roed fortæller om Eline - Duedronningen. der er et fortællende digt om Susans mormor, der voksede op med 17 søskende på en gård på Viborg-kanten. En barndom med afsavn og smerte, men også rig på glæde.

Susan har boet i Skørping og har før læst op af og fortalt om sine bøger i KulturStationen.

Pris: Gratis. Billetter: Ved indgangen eller på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.

 

Fredag den 4. september 2015 kl. 20.00;

Alberte Winding med Band

En kunstner fra øverste hylde: Alberte udgav i maj i år albummet "Kommer hjem". Det fik flotte anmeldelser og er produceret i samarbejde med Albertes mand Andreas Fuglebæk, der også er guitarist i bandet. Sangene udgør tilsammen et folk-pop univers præget af akustiske guitarer og enkle iørefaldende melodier, med nærværende og skarpe tekster. Men Alberte har også et stort bagkatalog med gamle kendinge, som "Tænder på et kys" og den meget smukke "Lyse nætter".

Pris: Kr. 200. U/18 kr. 100. (Rabatbillet til 3 koncerter kr. 400.)

Billetter vil blive lagt ud på: www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangør: Skørping Musikstation.


KulturStationen søndag den 13. september kl. 16:

Koncert: R. Schumannn: Dichterliebe opus 48

Forelskelse, uforløst kærlighed og spleen!

Koncert-performance med sangeren Christine H. Bjerre, pianisten Natasha Kutsko og video af Deanna Nichele Young.

Uforløst kærlighed og spleen er et tema, som mange kunstnere i romantikken tog op. Således også digteren Heinrich Heine og komponisten Robert Schumann, der lavede sangcyklusen "Dichterliebe opus 48" i 1840.

Vi kender også til fænomenet i dag, men reagerer nutidsmennesket anderledes på det? Eller er de grundlæggende følelser de samme? Det har vi mulighed for at overvære ved koncerten, hvor sangcyklusen "Dichterliebe" bliver fortolket både musikalsk og filmisk. Christine H. Bjerre har sammen med videokunstneren Deanna Nichele Young lavet et minidrama over nogle af liederne fra cyklusen, og hun vil sammen med pianisten Natasha Kutsko opføre alle liederne i værket.

Arrangør: Rebild Musikforening, www.rebildmus.dk.

Billetter: Pris kr. 120, unge under uddannelse gratis.


Onsdag den 9. september kl. 13 på Skørping Bibliotek:

Fyrtøjet v / Skørping Marionetteater

Kom og hør! Kom og se et eventyr om en rigtig soldat, der fik hjælp af hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn  til at få prinsessen og det ganske kongerige!

Pris: Gratis.

Arrangør: Skørping Marionetteater og Rebild Bibliotekerne.


Den 24. april kl. 20:

Kira Martini & the Martinis

Der er helt sikkert lagt i ovnen til en festlig aften på Musikstationen i Skørping, når Kira Martini og hendes 7-mands orkester kommer til byen.

Sprudlende rytmer fra New Orleans & Brasilien, serveret af nogle af hovedstadens dygtigste jazz-musikere (herunder Fessor Lindgren og Esben von Lillienskjold). Kira Martini er selvlært sangerinde, og i københavnske jazz-nætter har hun beslutsomt "siddet ind" hvor lejligheden bød sig.

Med sig denne aften har hun sit stor-swingende og farverige orkester MARTINI's, hvor der lægges vægt på alle de smukke nuancer jazzens univers rummer. Alt sammen serveret med masser af blæs, rytme og hjerte for musikken.

Pris: 170kr, u/18:85kr


Den 17. april kl. 20:00:

Sebastian - solo

Musikstationen er stolte over, som eneste spillested i Nordjylland, at kunne præsentere Sebastian i foråret 2015. Ifølge anmeldelser fra Sebastians efterårstour er troubaduren i  absolut storform. Repertoiret er et skønsomt udsnit af Sebastians store bagkatalog, som rummer melodier, som forlængst er blevet en selvfølgelig del af den danske sangskat. Mange anser Sebastian som en af nutidens allerstørste sangskrivere. Tænk på sange fra "Skatteøen", "Ronja Røverdatter", "Hodja fra Pjort" og mange andre musicals. Alene med sin guitar er han i stand til at tryllebinde publikum gennem hele koncerten.

Pris: Kr. 250, unge under 18 kr. 125.

Denne koncert indgår ikke i superrabatbilletten.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation


Den 26. marts kl. 14:

En eftermiddag i selskab med Bodil Jørgensen

Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv

og karriere.

Om kærlighed og smertelige tab, og om at blive mor i en sen alder.

Om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved

Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet. Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.

En spændende og hjertevarm fortælling med masser af humor fra en af tidens største kvindelige skuespillere.

Salen, KulturStationen, torsdag den 26. marts kl. 14.

Billetpris 75 kr. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit Bibliotek.

Arrangør er Rebild Bibliotekerne.


Onsdag d. 25. marts kl. 19.30:

Vise Verse Aften

Aftenens tema er "fødselsdagsfest". Revyorkestret spiller til og konferencier er Mogens Yde.

Arrangører er Skørping Borgerforening og KulturStationen.

Udsolgt.

Den 22. marts kl. 14:

Søndag i selskab med journalist og forfatter Mette Fugl

Vi kan glæde os til en spændende dag i selskab med journalist Mette Fugl. Hun starter dagen med at holde søndagens prædiken i Skørping Kirke i Gl. Skørping kl 14 og fortsætter med et foredrag på KulturStationen med udgangspunkt i sin nyeste bog ”Fra koncepterne”, som udkom i efteråret 2014.

Mette Fugl har i årtier været kendt som en af Danmarks skarpeste journalister, der var elsket af seerne og frygtet af mange magtfulde politikere for sin evne til at skære igennem flosklerne og få sandheden frem.

I foredraget fortæller Mette med humor og kant om sit imponerende og fantastiske liv: Om at blive mobbet som barn, og om selv at mobbe andre. Om sit vilde bohemeliv i Paris i 1968, hvor hun befandt sig midt i ungdomsoprørets begyndelse med gadekampe, happenings, og eksperimenter med sex og stoffer. Og om sit liv i Bruxelles, hvorfra hun i over 20 år dækkede utallige begivenheder i hele Europa for Danmarks Radio.

Søndagens arrangement begynder med gudstjeneste i Skørping Kirke i Gl. Skørping kl. 14, og fortsætter på KulturStationen, hvor Aktive Kvinder serverer kaffebord fra kl. 15 og indtil foredragsstart kl. ca. 15.45.

Skørping Kirke i Gl. Skørping, søndag den 22. marts kl. 14, herefter kaffebord og foredrag på KulturStationen

Billet gælder kun til foredrag og traktement på KulturStationen. Pris 100 kr. Fri adgang til gudstjenesten.

Billet købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit bibliotek

Arrangører er Aktive Kvinder, Skørping Menighedsråd og Rebild Bibliotekerne.


Den 17. marts kl. 19 - 21:

Murakami, forfatter, oversætter og menneske

Foredrag af Mette Holm, cand.mag. i japansk og antropologi.

Mette Holm har med stort engagement oversat mange af Haruki Murakamis bøger til dansk. Hun giver en introduktion til Murakamis forfatterskab, herunder hans forhold til musikken, Murakami som oversætter og ikke mindst oversættelsen af hans værker.

Der vil også blive tid til en præsentation af de sidste nye værker på dansk: ”Hardboiled Wonderland og verdens ende” og ”Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår”.

Skørping Bibliotek, tirsdag den 17. marts kl. 19 - 21

Billetpris 75 kr. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit bibliotek.

Arrangører er Midthimmerlands Folkeuniversitet og Rebild Bibliotekerne.

 


Den 14. marts kl. 20:

Johannes Andersen & the Overheads

Sange med tekstmæssigt bid og masser af varieret musikalitet, fra insisterende americana til pop og rock'n roll. Præsenteret med gode historier og et godt grin.

Der spilles numre fra Johannes Andersens nye plade, Mellem skyernes skygger (2014), der musikalsk og tekstmæssigt søger hverdagens udfordringer, stemninger og grænser. Under koncerten spilles ligeledes numre fra Johannes Andersens ældre plader Natten er nær samt Bob Dylan på dansk (2012). Begge plader fornemt anmeldt, med bl.a 4 stjerner i Gaffa. Og så spilles der nye sange, som er ved at blive indspillet til den kommende plade, der vil udkomme engang i efteråret 2015.

Der er lagt op til en intens aften med gribende musik og skæve historier.

Pris: 150kr, u/18: 75kr


Den 3. marts kl. 19:

"I morgen stopper jeg". Foredrag med Anja Fonseca

Med udgangspunkt i Anja Fonsecas aktuelle og meget omtalte bog “I morgen stopper jeg”, beretter Anja hudløst ærligt om sin ensomhed og angst med fortællinger, der fører tilhørerne tilbage til barndomshjemmet, ungdommen, arbejdslivet i DR og frem til i dag, hvor hun – forhåbentlig – endelig er kommet fri af sin spiseforstyrrelse.

I sytten år levede Anja Fonseca et dobbelt liv. Hun led af bulimi, en sygdom som kom helt ud af kontrol og dominerede alt i hendes liv.

I morgen stopper jeg" er Anjas personlige beretning om sin besættelse, ensomhed og angst igennem de 17 år hun levede med bulimi, der kom helt ud af kontrol og styrede hendes liv.

Skørping Bibliotek, tirsdag den 3. marts kl. 19.

Billetpris 75 kr. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangører er Rebild Bibliotekerne.

 


Den 24. februar kl. 19:

Leonard Cohen på Dohnsk

Oplev musikeren Anders Dohn og hans musikalske makker Carl-Johan Rosenberg fortolke den canadiske poet og sangskriver Leonard Cohens værker. Ind imellem sangene fortæller Dohn anekdoter fra Cohens lange karriere og utallige koncerter.

Gennem de seneste ti år har Anders Dohn markeret sig som Danmarks flittigste fortolker af den canadiske poet og sangskriver Leonard Cohens værker. Med mere end hundrede koncerter bag sig og et nyt album i bagagen besøger han nu Skørping Bibliotek.

Cohens sange fungerer måske allerbedst på mindre og mere intime spillesteder, hvor poesien er i højsædet. Derfor spiller Anders Dohn også sine gendigtninger i duo format, sammen med sin musikalske makker Carl-Johan Rosenberg, hvis kontrabasspil lægger en solid swingende bund og hans stemme nogle fine kor til Anders Dohns sang.

Skørping Bibliotek, tirsdag den 24. februar kl. 19.

Billetpris: 50kr. Købes på www.Himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit bibliotek.

Arrangører er Ordkraft på Nordkraft og Rebild Bibliotekerne.


Den 22. februar kl. 15:00 (bemærk tidspunktet):

Rikke Bruhn m. band

Eftermiddagskoncert med et helt særligt mix af amerikansk folkemusik, country, blues, og så Himmerland. Rikke bor i Skørping og de rødder lader sig selvfølgelig ikke fornægte.

Hendes seneste album Tin Box er spækket med gode melodier og tekster der giver stof til eftertanke. Med i det velspillende band er Hammondtroldmanden Palle Hjort, som bl.a. er kendt fra Savage Rose og Frimerband.

Rikke på hjemmebane, det ligner en sikker sejr!

I tilgift får du denne eftermiddag en lille opvarmningskoncert ved Marianne Christensen, der vil komme med personlige musikalske beretninger om kærligheden, savnet og troen på livet. Marianne er ligeledes fra Skørping, og vi glæder os til at præsentere jer for disse to kvinder.

Pris: 150kr, u/18: 75kr www.himmerlandsbilletten.dk


Den 11. februar kl. 20:

Christina von Bülow feat. Eliot Zigmundt.

Jazz i verdensklasse med den lyriske saxofons mester, Christina von Bülow. Hun har gennem karrieren rendyrket det lyriske og æstetiske udtryk, og blandt andet taget Bent Fabrichius Bjerres melodier under meget kærlig behandling.

Med er hendes faste makkere Søren Kristiansen (piano) og Jesper Lundgaard (bas). Fjerde mand i gruppen er den legendariske trommeslager fra New York, Eliot Zigmundt. Han har været en del af musikmiljøet siden 70'erne og har spillet med mange af jazzens koryfæer, bl.a. Bill Evans/Monica Zetterlund, Stan Getz, Chet Baker, Michel Petrucciani og Toots Thielemans. Dejlig, varm musik i vinterkulden, koncerten er en del af den landsdækkende Vinterjazzfestival.

Pris: 170kr, u/18: 85kr


Den 30. januar kl. 17:

Fredagstur til Grønland

Spændende fredagstur til Grønland. Se hele to virkeligt gode Grønlandsfilm, smag på grønlandsk spise og oplev ægte grønlandsk trommedans.

Det starter kl. 17 med den meget anmelderroste film "Sume" i Kinorevuen. Derpå er der grønlandsk menu i Glasarkaden/Verandaen i Fredagscafeen. Herefter kl. 20: ægte grønlandsk trommedans med Aviaja Lumholt i Kinorevuen, og kl. 21 vises den helt nye og meget spændende spillefilm fra Grønland: "Inuk".

Kinorevuen, fredag den 30. januar kl. 17.

Hele turen med film, mad og dans fås for 230kr, og hvis man ikke vil spise med, er prisen 150kr. Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangører er Kinorevuen, Fredagscafeen og Rebild Bibliotekerne.


UDSOLGT PÅ 7 MINUTTER OG 52 SEKUNDER!

Onsdag den 14. januar 2015 kl. 19.30:

Niels Hausgaard på KulturStationen

Musikstationen er glad for igen i år at kunne præsentere Niels Hausgaard på scenen i Skørping, denne gang sammen med Chr. Alvad.

Niels Hausgaard behøver ingen nærmere præsentation, og hans koncerter plejer at være udsolgt på under et kvarter - rekorden er 9 minutter!

I år kan man kun købe billetter ved personligt fremmøde  i KulturStationens Foyer (intet telefonsalg), og man kan købe højst 4 billetter pr. person. Prisen er kr. 260 pr. stk.,og der kan kun betales kontant, så husk rede penge.

Billetsalget finder sted torsdag den 13. november 2014 kl. 17.00 på Kulturskolens kontor i stueetagen. Mød op i god tid, så får du en kop kaffe.

Arrangør: Musikstationen og KulturStationen.


Lørdag den 6. december 2014 kl. 16.00 i Salen:

Herning Kirkes Drengekor

Der er lagt op til en stor oplevelse, når Herning Kirkes Drengekor kommer til Skørping og giver julekoncert i KulturStationens store sal.

Drengekoret er kendt viden om og giver årligt omkring 25 koncerter både herhjemme og i udlandet. Koret har de seneste år været på adskillige turneer i Europa og USA med koncerter i bl. a. St. Paul´s Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral og Berliner Dom.

Koret har Mads Bille som dirigent og akkompagnatør er Kristian Marius Andersen, af mange kendt som Tangentspilleren. Koret består af omkring 50 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret, siden de i 8-9 års alderen blev optaget i korets forskole. Sideløbende med arbejdet i koret får medlemmerne undervisning i solosang og hørelære på Den Jyske Sangskole.

Ved korets kirkekoncerter og musikgudstjenester afpasses indholdet altid efter tidspunktet på kirkeåret. En kirkemusikaften i adventstiden vil altid rumme musik, som knytter sig til advents- og juletiden.

Billetter kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Rebild Bibliotekerne. Pris kr. 125.

Arrangør: Skørping Borgerforening, Seniorbiografen og Menighedsrådene i Skørping-Fræer.

 


Onsdag den 26. november 2014 kl. 20:

Tribute to Jan Johansson / Stan Getz: Harry Allen / Jan Lundgren Group.

"Jazz på Svenska" & "The Sound": To af 60´ernes ikoner hædres i november.

En hyldest til den mest populære skandinaviske jazzpianist, Jan Johansson, og hans samarbejde med en af jazzens allerstørste tenorsaxofonister, Stan Getz.

Jan Johanssons "Jazz på Svenska" er solgt i hundredtusindvis og kendt og elsket af rigtig mange. Stan Getz´ varme tone har nydt stor popularitet, ikke mindst på grund af Getz´ fortolkning af bossa nova blandet med jazz. Den populære svenske pianist Jan Lundgren har taget denne ide op. Lundgren har inviteret den amerikanske saxofonist Harry Allen, som er en af de absolut bedste fortolkere af Getz. Sammen har de samlet et yderst velspillende band og nøje valgt et repertoire, der hylder Jan Johansson og Stan Getz. Swing, dybde, melankoli, melodi, telepati, elegance, stil, varme og bossa!

Pris kr. 200. Unge under 18 kr. 100.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Premiere fredag den 21. november 2014 kl. 19.00, forestillinger lørdag den 22. november kl. 14.00 og søndag den 23. november kl. 14.00:

"Hvor dælen er Julemanden?"

Alle Tiders Familieteater opfører en Jule-Kriminal-Lystspils-Crazy-Komedie af Benedicte Monica Andersen & Brian Eriksen Andersen.

KulturStationens Store Sal.

Billetter voksne kr. 70, børn og unge under 18 kr. 40.

Købes  på www.himmerlandsbilletten.dk eller i Skørping Boghandel.

 


Mandag den 10. november kl. 19.00 på Skørping Bibliotek:

Skumringstid - "Trolde i Norden"

Måske sættes der verdensrekord, når tusindvis af mennesker i de nordiske lande på samme tid - i stearinlysenes skær - og på mere end 2000 lokaliteter lytter til højtlæsning på deres respektive sprog. Der læses i år højt fra romanen "Stallo" skrevet af den svenske forfatter Stefan Spjut og fra "Mummifar og havet" af den finske forfatter Tove Jansson.

Oplæsning ved Mogens Yde.

Gratis adgang for børn og voksne. Ingen tilmelding.

 

Lørdag den 1. november 2014 kl. 10 på Skørping Bibliotek, dernæst Kinorevuen resten af dagen indtil kl. 17:

Ord i Nord går til filmen og bliver politisk -  med bl. a. forfatterparret Carsten og Liz Jensen

Litteraturfestivalen Ord i Nord i Skørping sætter i år fokus på politisk litteratur. Har forfattere en særlig forpligtigelse til at være samfundskritiske og sætte en finger på ømme punkter i samfundets udvikling?

Ord i Nord har bl. a. inviteret Carsten og Liz Jensen til at debattere dette evigtgyldige tema. Carsten Jensen har altid blandet sig i samfundsdebatten, senest om krigen i Afghanistan, og Liz Jensen er kendt for sine science fiction romaner med klare samfundskritiske toner.

Med i diskussionen er også Knud Sørensen, som ofte har talt Udkants-Danmarks sag og værdier i kampen mod  den stadige centralisering og nedgøren af den danske provins. En repræsentant for den unge generation dukker også op og deltager i oplæsning og debat.

I år afholdes Ord i Nord i Kinorevuen, og derfor er film en del af programmet. Henrik Bugge Mortensens nye dokumentarfilm om  kommunisten og forfatteren Hans Kirk bliver vist sammen med Hans Mortensens "Limfjordsdigterne" om og med Knud Sørensen. Filmene er valgt, fordi de lægger naturligt op til eftermiddagens tema.

Ord i Nord starter som altid på Skørping Bibliotek kl. 10, hvor Jyllands forfattere og 9000Ord byder på nye ord og biblioteket på frisklavet kaffe. Resten af dagen foregår i Kinorevuen, hvor der kræves billet.

Som altid er der masser af bøger i Ord i Nord. Bogby9520, Brøndum Antikvariat og Skørping Boghandel sørger for, at de deltagende forfatteres bøger og andre aktuelle udgivelser kan købes.

Prisen for hele arrangementet i Kinorevuen er kr. 100 (unge under 18 år kr. 50). Vil man have frokost og eftermiddagskage med, skal man lægge en 50´er oveni. Billetter kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangører: Rold Skov Natur- og Kulturcenter, KulturStationen og Rebild Bibliotekerne i samarbejde med Limfjordens Litteratur Samvirke, Vendsyssels Litterære Selskab og 9000Ord.


Torsdag den 30. oktober kl. 19 på Skørping Bibliotek:

Spil Dansk Dagen

Det bliver en aften i sangens tegn. Fra de lyseste pigestemmer til de mørkeste herrer. Klangene vil sprede sig gennem bibliotekets boghylder, så næste gang du låner en bog og åbner den, vil du kunne fornemme tonernes sprog blande sig med bøgernes ord .

En aften hvor vi hylder de danske komponister og det danske sprog, dog med undtagelse af et par sange, som er på udenlandsk.

Du vil også selv få mulighed for at løfte din røst i sangglæde. De, der optræder denne ,er sangelever og voksenkoret De Rytmiske Unoder, alle fra Rebild Kulturskole. I løbet af aftenen vil der blive en pause, hvor biblioteket og Unoderne serverer kaffe og kage.

Gratis adgang - ingen tilmelding - mød bare op.

Arrangører: Rebild Kulturskole, De Rytmiske Unoder og Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 23. oktober 2014 kl. 16 - 18:

Litterær Café på Skørping Bibliotek

Ord i Nord byder på 2 x 45 minutters fyraftensprosa og tusmørkelyrik. Du kan lytte til digte og tekster fra 9000ORD og Jyllands forfattere.

En slags appetizer til Litteraturfestival Ord i Nord i Skørping den 1. november!

Gratis adgang og ingen tilmelding.

Arrangør: Ord i Nord.


Lørdag den 25. oktober 2014 kl. 10.00 i Salen:

Ekstra familiekoncert med Kletzmofobia

Kletzmofobia spiller almindelig aftenkoncert fredag den 24. oktober, men nu giver de altså også en ekstra familiekoncert den følgende formiddag.

Rebild Bibliotekerne inviterer til en festlig familiekoncert for HELE familien med Channe Nussbaum og Kletzmofobia, et sprøjtende vildt liveband, der kan få alle op på tæerne og humøret helt i top. Ved Go Global for nogle år siden fik de hele KulturStationens sal, både børn og voksne, på gulvet ved deres eftermiddagskoncert. Nu er de her igen med mere af samme musikskuffe.

Bandets livsglæde og drønende sikre og meget talentfulde spillelyst kan kun smitte enhver med den mindste trang til musik, glæde og dans. Bandet er: Bjarke Kolerus (klarinetter), Ole Reimer (trompet og flygelhorn), Andreas Ugorskij (guitarer), Jesper Lund (basbalaleika), Jonatan Aisen (trommer) og Channe Nussbaum (sang).

De har et særligt tag på børnene og er fulde af liv, uforudsigelighed , fest og fløjtende glad power! Bandet regnes for det allerypperste i landet inden for kletzmermusik, som er en herlig blanding af jødisk musik og sigøjnermusik. Giv dine børn en oplevelse!

Billetter: Voksne kr. 50, børn kr. 25. Fås på www.himmerlandsbilletten.dk. Eller på bibliotekerne eller ved indgangen.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.

 


Fredag den 24. oktober 2014 kl. 20:

Klezmofobia -livsglæde og alvor.

"Højt tempo, dybe klangflader, fællessang, hård rock´n´roll, glæde, melankoli, fanden-i-voldskhed, lyriske tonebilleder, improvisation, kædedans og den altid medrivende visuelle oplevelse af orkestret. Og så den altid tilstedeværende X-faktor: Uforudsigeligheden."

Sådan beskriver bandet selv deres koncerter, så en stor aften er i vente! Men forvent ikke traditionel jødisk bryllupsmusik hele aftenen, for genrerne blandes ganske respektløst! Der er lagt op til fest med dybsindig alvor, og når dagene er blevet korte og nætterne lange, er Klezmofobia det helt rigtige, For fire år siden gæstede de os sidst, og mange har set frem til et genhør.

Pris kr. 150. Unge under 18 kr. 75.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


KulturStationen, Salen, torsdag den 23. oktober 2014 kl. 10.30:

Nielsen og fisk

Børneteater for de 3-7 årige og deres voksne

En eventyrlig forestilling, hvor de daglige ting får nye roller. En støvsuger bliver til en farlig drage, en standerlampe til solen, en opvaskebørste til en konge, en opvaskehandske til "folket"... En drabelig historie, der ender godt ved hjælp af ...daglige ting.

Arrangementet er gratis, men der skal hentes billetter på www.himmerlandsbilletten.dk. Eller på Biblioteket.

Arrangeret i et samarbejde mellem Kig Ind, Stubhuset, KulturStationen og Terndrup Medborgerhus samt med støtte fra Kulturrådet.


NB! Ændret dato:

Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 19, Skørping Bibliotek / Salen:

Endnu en litterær stjernestund:

Forfatteren Peter Høeg om at opleve musik og litteratur

"Det er vores grad af åbenhed der afgør, hvor dybt vi kan opleve kunst. Og hvor dybt vi kan møde andre mennesker."

Med litterære og musikalske eksempler fortæller Peter Høeg om denne åbenhed. Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål til Peter Høeg.

Peter Høeg er født i København i 1957. Han er student fra Frederiksberg Gymnasium i 1976 og mag. art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 1984 og har haft forskelligt arbejde som danser og idrætslærer. Han lever nu som fuldtidsforfatter. Han debuterede i 1988 med romanen "Forestilling om det tyvende århundrede", der vakte stor opmærksomhed. De følgende fortællinger og romaner: "Fortællinger om natten", 1990, "Frøken Smillas fornemmelse for sne", 1992, filmatiseret af Bille August i 1997, "De måske egnede", 1993, "Kvinden og aben", 1996, "Den stille pige", 2006,, samt "Elefantpasserens børn", 2010, har cementeret hans ry også internationalt som en bemærkelsesværdig skildrer af den moderne europæiske kultur og dens menneskelige omkostninger. Hans værker er oversat til en lang række sprog og sælges i over 30 lande.

Nærfremtidsromanen "Effekten af Susan", 2014, trækker, med sin brug af en stærk kvinde med specielle evner som hovedfigur, linier tilbage til "Smilla".

Billetpris kr. 75. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit bibliotek.

Arrangør: KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.

Foto: Henrik Saxgren.

 


Lørdag den 4. oktober 2014 kl. 20:

Tradish - levende folkemusik i oktober.

Tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil: Tradish har et klart koncept, nemlig at folkemusik skal være i konstant bevægelse og bedst skabes i mødet med publikum! Udgangspunktet er Irland, men inspirationen er mangesidig. Det har man foruden i Danmark nydt godt af i Grønland, Norden og store dele af resten af Europa. De tre musikere, herunder Brian Woetmann fra Askildrup, bevæger sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival-gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske "hardcore trad publikum", men rammer også folk, der ikke normalt lytter til folkemusik.

Pris kr. 140. Unge under 18 kr. 70.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 24. september kl. 17.00 i Glasarkaden:

Susan Skovborg Roed: "Karen Blixen - det ødelagte selv."

Foredrag om bogen af samme navn. Bogen udkom 1. august 2014, og det er Susans 12. udgivelse. Bogen tager udgangspunkt i de tab, Karen Blixen lider (tabet af faderen og tabet af Afrika). Disse tab vendes og drejes i forfatterskabet og ændrer betydning hen ad vejen.

Susan Skovborg Roed er mag. art. i filosofi og har undervist på Aarhus og Odense Universitet i filosofi, dybdepsykologi og litteratur.

Gratis billetter kan hentes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på dit bibliotek.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Lørdag den 20. september 2014 kl. 15, Skørping Bibliotek:

En litterær stjernestund:

Digteren Henrik Nordbrandt fortæller om sit forfatterskab og læser op

Henrik Nordbrandt debuterede i 1966, og foruden poesien, som udgør den centrale del af forfatterskabet, lægger Nordbrandt også navn til romaner, erindringsværker, essays, børnebøger og endda en kogebog. Poesien er imidlertid det, som Nordbrandt ofte forbindes med, og denne lyrik udspændes mellem det klassiske og postmodernistiske, hvor Middelhavsområdets landskaber, kulturer og klimaer beskrives ud fra temaer om fravær og nærhed, kærlighed, død, sorg og glæde. I Nordbrandts poesi står melankolien centralt, og det er herfra, at Nordbrandts lyriske sprog udvikles.

Billetpris kr. 50. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller spørg på dit lokale bibliotek.

Arrangør: Naturskolen i Rold Skov og Rebild Bibliotekerne.

Fredag den 19. september 2014 kl. 20:

Raindogs - celebrating Tom Waits!

Musikstationen åbner efteråret med noget af et scoop: Raindogs  er et dansk / norsk band, som begejstrer i sjælden grad overalt hvor de spiller!Tom Waits´ univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter, hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes med fallerede poeter og håbløse romantikere for at konkurrere om, hvem der har mødt mest modgang i livet. Og Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst lader intet tilbage at ønske i forhold til originalen, og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede. Skynd jer at sikre billetten, der bliver mange om buddet.

Pris kr.180. Unge under 18 kr. 90.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek, 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Lørdag den 13. september 2014 kl. 10 - 16 på Skillingbro Naturskole:

Lyrik Workshop

Vi vil finde inspiration i naturen omkring Skillingbro Naturskole. Vi vil lave lodrette trædigte, 11-ordsdigte og haikudigte.

Digtene monteres på en plade sammen med billeder. Digtene sættes ind i et billede taget på stedet. Billederne med digte kan indgå i en udstilling i Kulturugerne, og digtene kan læses op af deltagerne ved Lyrikkens Dag lørdag den 20. september.

Gratis deltagelse. Tilmelding på dit bibliotek eller på ielmo@rebild.dk.

Arrangør: Naturskolen i Rold Skov og Rebild Bibliotekerne.


Lørdag den 20. september 2014 kl. 10-12:

Naturlig lyrikvandring omkring St. Økssø

Naturvejleder Søren Risborg fortæller om områdets smukke natur gennem lyrikken.

Mødested: P-pladsen ved Mosskov Pavillonen.

Ingen tilmelding - bare mød op!

Arrangører: Naturskolen i Rold Skov og Rebild Bibliotekerne.

 

 


Fredag den 12. september kl. 12-17 i Boghuset i Jyllandsgade:

Officiel indvielse af Bogby9520-butikken

Dagen rummer et omfattende program med musik, taler og officiel åbning ved Kulturminister Marianne Jelved kl. 13.30-14.30.

Alle er velkomne til denne festlige dag - bare mød op.

Arrangør: Bogby9520.


Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.30 i Glasarkaden:

"Drømmenes Grønland": Bodil Abrahamsen fortæller

I forbindelse med Karin Roses udstilling af malerier med grønlandske motiver fortæller Bodil Abrahamsen om mange års ophold i Grønland. Hun vil især komme ind på, hvordan Grønland afbildes i litteratur og film.

Gratis billetter på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved henvendelse på dit bibliotek.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Onsdag den 30. april 2014 kl. 20.00:

Eric Martin & Jimmy James på KulturStationen

Eric Martin, forsangeren fra heavy-rock bandet Mr Big, der for år tilbage havde et par verdens-hit med "To be with you" og "Wild World", besøger Skørping som solist.

Jimmy James, der har en fortid i White Lion, optræder også som solist.

Billetter: kr. 150 (unge under 18 kr. 75) på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Lørdag den 26. april 2014 kl. 14.30 på Støvring Bibliotek:

En Forsker rammer hverdagen - Av! v/ Anders Højen fra Syddansk Universitet

Hvorfor tager det mindst 20 minutter at sige farvel til gæster? Hvad er "fulde-influenza"? Hvorfor er du doven (jo du er)? Vil der være brug for mænd i fremtiden? Hvordan får man succes med kvinder? Forsker og komiker Anders Højen tager hverdagens spørgsmål under videnskabelig behandling - og gør dig klogere på sprogvidenskab, neurovidenskab, hypoteser m. v. Der er videnskabelige lussinger til både mænd, kvinder, børn, rockere og andre flercellede dyr. Du bliver forvirret, forklaret, forandret og forundret på et højt plan. Anders Højen er forsker på Syddansk Universitet, hvor han har fået inspiration til et mildt sagt utraditionelt mix af videnskab og komik, hvor han prikker med videnskabens skalpel i hverdagens betændte bylder og vender dagligdags begivenheder på hovedet.

Gratis billetter hentes på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangører: Forskningens Døgn og Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 24. april 2014 kl. 16.00 på Skørping Bibliotek:

Krimi og litterær kvalitet - Arne Dahl v/ Peter Kirkegaard, Aalborg Universitet

Krimien lever oftest næsten udelukkende af et snedigt spændende plot. Tematisk dybde og gedigen skrivekunst er et særsyn i genren. Svenske Arne Dahl - synonym for den intellektuelle forfatter Jan Arnald - forener skamløst vilter "plotting" med dybt seriøse, aktuelle og evige temaer. Kom og bliv klogere på Arne Dahl, krimi og litterær kvalitet!

Gratis billetter hentes på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangører: Forskningens Døgn og Rebild Bibliotekerne.


Lørdag den 29. marts 2014 kl. 15 på Skørping Bibliotek:

Jørgen Steen Nielsen: "Den store Omstilling"

Mød bogens forfatter, biolog og journalist Jørgen Steen Nielsen, der arbejder som klima- og miljømedarbejder på Dagbladet Information.

Jørgen Steen Nielsen har gennem mange år beskrevet og rapporteret om miljøet og klimaets tiltagende påvirkning af naturen og om de muligheder, vi har for at ændre denne dystre udvikling.

På Skørping Bibliotek vil forfatteren holde et oplæg om "Den store Omstilling" hen imod et mere grønt og bæredygtigt samfund. Hvad er årsagen til den økologiske krise? Kan samfundet bære fortsat vækst? Hvad er grønne ressourcer? Hvilke forandringskræfter skal i spil? Klimaets samspil med "Den store Omstilling". Derefter vil der være mulighed for at drøfte disse og mange andre forhold med forfatteren. Arrangementet afholdes som led i Rebild Kommunes klimakampagne Klima 14:14.

Gratis adgang, men print billet ud på www.himmerlandsbilletten.dk eller på dit bibliotek.

Arrangører: Klima 14:14 og Rebild Bibliotekerne.


 

UDSOLGT!

Lørdag den 22. marts 2014 kl. 20.00:

Allan Olsen solo

Sangeren og sangskriveren Allan Olsen er indiskutabelt en dansk sværvægter inden for sin metier. Med sit store publikum, 16 udgivelser og adskillige Music Awards har han gennem mere end 30 år cementeret sin rolle som kunstneren, der lyttes til, såvel smalt som bredt. Senest har Olsen glimret med sit album "JØWT", en stor anmelder- og salgs-succes. Den er blandt de mest solgte albums i 2013, og Allan Olsen fik overrakt platinplade (25.000 eksemplarer) for "JØWT" 31. oktober.

Billetter, kr. 250, købes på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Nyhed: Vi genoptager traditionen med vore éndagsture med film, mad og koncert: Tilmeldingsfrist: Se nedenfor.

Lørdag den 15. marts 2014:

Èndagstur til tressernes New York -

Bob Dylan & Coen Bros tur - retur

Turens program:

Kl. 17.30: Film i Kinorevuen.

Kl. 19.30 - 21: Amerikansk middag i KulturStationens Sal: Kok Marina Nothlev.

Kl. 21 - ?: Koncert: "A Tribute to Bob Dylan".

Dagens film er Ethan & Joel Cohens "Inside Llewyn Davis" fra 2013. Den foregår i New Yorks Greenwich Village i 1961 og beskriver en ung folkesangers kvaler, som han slæber rundt på sin guitar på den amerikanske folk scene i den strenge vinter. Han er "Don Quixote with a guitar", og en del af hans mange problemer er selvforskyldte. Men filmen er alligevel en hyldest til musikken og modet til at spille den i det år, hvor også Bob Dylan dukkede op i New York...

Dagens middag er ærkeamerikansk mad, lækkert tilberedt af  vores dygtige lokale kok, Marina Nothlev. Buffet: Spareribs, bagekartofler med smør, coleslaw, macaroni and cheese salat, Caesar salat, cornbread (majsbrød), græskar boller, Apple Pie med vanille creme fraiche.

Aftenens koncert hedder "A Tribute to Bob Dylan", og den står sanger og guitarist Lars Skjærbæk for sammen med sit band. Bob Dylans sange spillet og fortolket med kærlighed og respekt. Det bliver kun mere ægte af Dylan selv!

Konkurrence: Deltag i Bob Dylan Quiz under middagen og vind en hel flaske amerikansk bourbon whiskey.

Billetter: Hele turen: kr. 300. Middag og koncert: kr. 250. Koncerten alene: kr. 150. Frist for tilmelding til middag mandag den 10. marts.

Billetter  på www.himmerlandsbilletten.dk eller via Skørping Bibliotek.

Arrangører: Kinorevuen, KulturStationen, Musikstationen, Aktive Kvinder.


Onsdag den 5. marts 2014 kl. 19 - 21.30 i Verandaen:

Levefællesskaber - et foredrag af Lars Overvad Nielsen

Lars Overvad Nielsen er civilingeniør, social miljømedarbejder og terapeut. Han foredrag handler om "Inspiration til fremtidens boliger med socialøkonomisk omdrejningspunkt".

Forestil dig et økologisk levefællesskab, hvor bæredygtighed, socialt fællesskab, natur, nærvær, levende huse og personlig udvikling er grundværdierne. Levefællesskabet Hertha v. Herskind 15 km. vest for Aarhus har eksisteret i 16 år og er et meget levende eksempel på et Levefællesskab med succes.

Foredragsholder Lars Overvad Nielsen vil fortælle historien om Levefællesskabet Hertha med sine 135 beboere, som enten ejer deres bolig, bor til leje eller har valgt at bo i bofællesskab.

Kom til en spændende og inspirerende aften, hvor der også bliver mulighed for en god debat om Levefællesskabet som boligform i fremtidens Danmark.

Tilmelding til AOF Nord, Boulevarden 34, 9000 Aalborg, tlf. 72 13 23 00. Pris 70 kr.


Fredag den 28. februar 2914 kl. 20.00:

Ole Frimer på KulturStationen

Ole Frimer er en sværvægter i Dansk Blues. Mange husker ham for hans legendariske koncerter og jams på bl. a. Fatter Eskil i Aarhus og hans samarbejde med legenden Peter Thorup.

Februar slutter i det blå hjørne i Skørping.

Billetter: kr. 140 (unge under 18 kr. 70) på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Verandaen, KulturStationen, lørdag den 1. marts 2014 kl. 10-15:

Maskinquilt for begyndere

Underviser Mona Elmgreen Pedersen, Skørping.

Har du længe drømt om at udnytte din symaskine til at quilte, men er aldrig kommet i gang? Så har du nu mulighed for en intro til at få startet. Du skal have din symaskine med. Desuden skal der laves lidt forarbejde inden dagen, og derfor er det vigtigt, at vi får din mail-adresse eller postadresse ved tilmelding. Derefter får du tilsendt dit hjemmearbejde forud for kurset.

Tilmeldingsfrist den 15. februar på dit lokale bibliotek eller på tlf. 99887730.

Der er plads til max. 12 personer, for at alle kan få lidt ud af dagen. Gratis adgang.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Tirsdag den 4. til fredag den 7. februar 2014, alle dage kl. 19.30:

Støvring Gymnasium opfører musicalen "Hair"

The American Tribal Love-Rock Musical, written by Gerome Ragni and James Rado, music by Galt MacDermot.

En forestilling fyldt med power og musikalsk glæde - New York 1968 for fuld udblæsning. Kom og nyd den - adgang for alle!

Billetter: Støvring Gymnasiums kontor: 98 37 35 11.

 

 


Onsdag  den 5. februar 2014 kl. 20.00:

Saxofonisten Christina Dahl med band

Én af de bedste danske jazzsaxofonister gæster atter Skørping i februar! Med sig har hun en flok spændende musikere med rutine og fantasi: Jesper Lundgaard (bas), Niclas Knudsen (guitar) og nordjyden Esben Laub von Lilienskjold (trommer).

 Christina Dahl er musiker med stort M. Hendes musik varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive, og med yderst kompetente medspillere er der lagt op til et brag af en jazzkoncert.Bassisten Jesper Lundgaard har spillet med "gud og hver mand" i dansk og international jazz, Niclas Knudsen er en af de "unge løver", der blandt andet slår sine folder i bandet "Ibrahim Electric"i København. Esben Laub von Lilienskjold er af mange regnet som en af de  mest talentfulde trommeslagere i Danmark. Kodeord for samspillet er frihed og dynamik, som giver et luftigt og legende udtryk. Stor aften i vente!

Billetter: kr. 150 (unge under 18 kr. 75) på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 26. januar 2014 kl. 10 - 16, Salen, KulturStationen:

Byttemarked: Julen varer længe, koster mange penge...

Kom til byttemarked på KulturStationen, hvor du både kan spare penge, få ryddet ud i gemmerne og finde nye skatte! Kort sagt: "Giv hvad du har - tag hvad du kan bruge!"

Til et byttemarked er alting gratis. Du giver dine gamle ting væk, og bagefter kan du tage, hvad du kan bruge. Tanken er, at man både gør noget godt for miljøet, for andre og for sig selv. Der vil være kaffe, the, hygge, stoftryk til børnene OG selvfølgelig alle de dejlige ting, folk medbringer!

Hvordan deltager du?

1. Medbring ting, tøj, legetøj, værktøj, etc. i god stand, og som du vil give væk.

2. Fordel dine ting i de rigtige kategorier, f. eks. musik, herretøj, sko, etc.

3. Gå på opdagelse og find det, som du gerne vil have med hjem.

Hvad kan bruges?

Legetøj, værktøj, hobbyting, tøj, sko, køkkenting, diverse indretningsting, bøger, musik, film, spil, små møbler, smykker, accessories, tidssvarende elektronik, make up / cremer, der er i orden, potteplanter, frugt fra haven. Kun fantasien sætter grænser, så længe det er brugbart for andre.

Frivillig!

Alle byttemarkeder, store som små, er arrangeret helt eller delvist af frivillige, og det gælder også i Skørping. Hvis du kan hjælpe et par timer, så skriv endelig en mail til Rosa på rosafoege@gmail.com .

Hvem står bag?

Lama Juma og Rosa Føge.

Hold dig opdateret:

(https://www.facebook.com/events/251044355058523/?ref=ts&fref=ts)

+45 2021 1324


Fredag den 17. januar 2014 kl. 19.30:

Niels Hausgaard med Signe Svendsen & Christian Alvad

Traditionen tro vender Niels Hausgaard tilbage til scenen i KulturStationen, og denne gang har han følgeskab af sangerinden Signe Svendsen og  guitaristen Christian Alvad.

Niels Hausgaard er en del af vores fælles bevidsthed. Gennem fyrre år er han med jævne mellemrum dukket op på tv-skærmene og på landets scener, og han deler ofte vandene med sit politiske engagement og sin skarpe satire. Han har skrevet næsten tusinde sange, utallige kronikker, børne- og voksen-TV-serier og uendeligt meget andet. Han besidder en evne til at være vedkommende og underholdende i, hvad han end gør.

 

UDSOLGT! Alle billetter blev solgt på 10 min.


UDSOLGT!

Onsdag den 22. januar 2014 kl. 17 - 18.30 i Salen, KulturStationen:

Digteren Yahya Hassan holder foredrag og læser op af egne værker

Yahya Hassans meget roste digtsamling "Yahya Hassan" - 5 hjerter i Politiken - har vakt opsigt og diskussion i hele landet i de seneste måneder, og bogen sælger som varmt brød. Digtsamlingens eksplosive og nyskabende sprog har imponeret anmelderne, og de kontroversielle emner har bragt følelser i kog.

Kom og oplev digteren selv ved et fyraftensmøde på KulturStationen.

Interviewer: Journalist Charlotte Rørth.

Billetter: Kr. 100, unge under 18 kr. 50. Købes på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangører: Rebild Bibliotekerne & KulturStationen.


Torsdag den 16. januar kl. 15 på Skørping Bibliotek:

Musikalsk fortælling om Samson fra Bibelen - fortalt på en anderledes måde

Sang og tromme væver sig ind i historien og skaber en musikalsk fortælling, hvor ord og toner understøtter hinanden på magisk vis.

Ingeborg Sebbelin fortæller historien, og Astrid Holm Olsen og Gitte Andersen står for den musikalske underlægning med musik skrevet af Astrid.

Gratis adgang, ingen billet - mød bare op!


Fredag den 17. januar 2014 kl. 10.00, Salen, KulturStationen:

KROP AMOK - en teaterforestilling for teenagere

"KROP AMOK" handler om alt det, der sker i teenage-årene, når kroppen eksploderer i et væld af nye tanker, følelser og spørgsmål.

OM at være usikker og forvirret

OM det drengene ikke ved om pigerne - og det pigerne ikke spørger drengene om

OM at føle sig forkert og ensom også sammen med andre

OM alt det spændende og forunderlige, der sker, når kroppen buler ud, og man pludselig ligner sin mor eller får en stemme som sin far

For unge på 13 år og opefter.

GRATIS billetter printes via www.himmerlandsbilletten.dk eller ved henvendelse på Rebild Bibliotekerne.

Arrangører: Rebild Bibliotekerne og KulturStationen.

 


Premiere fredag d. 22. november kl. 19, forestilling lørdag d. 23. og søndag d. 24. november kl. 14:

Alle Tiders Familieteater opfører "Distrikt X" på KulturStationen

Alle Tiders Familieteater har i år ur-premiere på forestillingen "Distrikt X". Det er Familieteaterets 10. forestilling, og i år har vi satset stort med 34 børn og unge på scenen.

Kom og oplev historien om de to bander, der huserer i en mørk og lukket bydel - en pigebande og en drengebande, som gør alt hvad de kan for at bekrige hinanden. Der er ingen, der kan huske hvorfor - men 4 børn forvilder sig ind i den lukkede bydel, og så sker der ting og sager...

Forestillingen er skrevet og instrueret af Brian Eriksen og Benedicte Andersen.

Vi ser frem til at vise jer vores nye musical, der ud over en spændende historie også byder på masser af stomp, dans og nogle af de fedeste rocksange.

På gensyn på KulturStationen.

Billetter kan købes på Skørping Bibliotek, i Skørping Boghandel og på www.himmerlandsbilletten.dk . Voksne kr. 70, børn kr. 40.


Skørping Bibliotek tirsdag den 19. november 2013 kl. 19:

Einar Már Gudmonsson - en af Islands største nulevende forfattere

Einar Már Gudmonsson har ikke udgivet en roman siden 2008, men til august udkommer hans nye, længe ventede roman "Islandske konger" på dansk - en satirisk og besk beskrivelse af den islandske overklasse.

Han debuterede i 1981, og havde sit folkelige gennembrud med romanen "Universets engle" (1993), der også vandt Nordisk Råds Litteraturpris. I 2009 ryddede han forsider med den politiske essaysamling "Hvidbogen - krisen på Island", der også blev en solid publikumssucces. I 2012 blev han hædret med "den lille Nobel-pris", Det Svenske Akademis Nordiske Pris. 

Billetter kr. 75, købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved henvendelse til dit bibliotek.

Arrangør: KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.


Fredag den 15. november kl. 20.00:

Rugsted & Kreutzfeldt Trio

Down memory80´erlane!

Billetpris: Kr. 200 (unge under 18 halv pris).

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk .


Skørping Bibliotek mandag den 11. november kl. 19:

Skumringstime med Astrid Hartvig og Mogens Yde

Måske sættes der verdensrekord, når tusindvis af mennesker i de nordiske og baltiske lande på samme tid - i stearinlysenes skær - og på mere end 2000 lokaliteter lytter til højtlæsning på deres respektive sprog. Der læses i år højt fra romanen "Is-slottet" af den norske forfatter Tarjei Vesaas og om formiddagen på Terndrup Bibliotek for børn fra "Vinteren hos Plup" af Inga Borg og af "Sila, et eventyr om klimaforandringer" af Lana Hansen.

I år vil der på Skørping Bibliotek foruden oplæsning af Mogens Yde også være besøg af Astrid Hartvig fra Aalbæk. Hun vil på klaver spille vintersange fra Norden og invitere til sang fra højskolesangbogen. Undervejs fortæller hun oplevelser fra sit spændende liv.

Gratis adgang for børn og voksne. Ingen tilmelding.


Torsdag den 7. november 2013 kl. 10 i Salen, KulturStationen:

Børnetater: "De Fire Ønsker" ved Teater Aspendos

Et eventyr fuld af magi, løgne og bedrag! Det er historien om to familier, der har hver deres måde at modtage fremmede på, og ikke mindst hvad de får til gengæld for deres gæstfrihed - eller mangel på samme. For hvem mon han er, den mystiske fremmede? Og kan en ko virkelig have fire lange horn?

Teatret Aspendos har skabt en humoristisk og nærværende genfortælling af et gammelt folkeeventyr. Steffen fortæller med tæt publikumskontakt og et glimt i øjet.

For de 3 - 6-årige og deres voksne.

Gratis billetter printes via www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangeret i samarbejde med KulturStationen, Terndrup Medborgerhus og Rebild Bibliotekerne. Rebild Kommunes Kulturråd har ydet støtte til arrangementet.


Søndag den 3. november kl. 15.00 - matiné:

Mette Juul Kvartet

Dansk vokaljazz i topklasse, fulgt på vej af ingen ringere end Alex Riel, Jesper Lundgaard og Nikolaj Hess.

Billetpris. Kr. 150 (unge under 18 halv pris).

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk .


Lørdag den 2. november kl. 10 17.30 på KulturStationen:

Ord i Nord vender tilbage

Litteraturfestivalen Ord i Nord vender tilbage. Det er tredje gang, Ord i Nord afvikles, og også i år bliver det med fokus på aktuelle forfattere og på samtaler mellem forfattere. Og selvfølgelig på at skabe den tætte atmosfære og nærhed mellem forfattere og publikum, som allerede er blevet den lille festivals varemærke.

Ord i Nord starter som sædvanlig i biblioteket, som serverer kaffe og morgenbrød, mens en håndfuld forfattere læser op. Derefter tager lyrikerne fra 9000 Ord over, og de fortsætter også under frokosten, hvor de serverer digte til at krydre maden med.

Eftermiddagen er som tidligere år helliget forfattersamtaler. Her er der tid og ro til at få en snak i gang mellem flere forfattere om livet, døden, kærligheden, skrivekunsten og meget, meget mere. Skørping Boghandel er med hele dagen og sælger bøger med tilknytning til programmet.

Appetitvækker torsdag den 24. oktober kl. 16 - 18:

Allerede her inviterer Skørping Bibliotek og Ord i Nord på en lille præsentation af nye bøger fra forfatterne i 9000 Ord og Jyllands Forfattere. Selvfølgelig er der og så oplæsning og en lille forfriskning til dette arrangement, som er gratis. 

Billetter til Ord i Nord den 2. november kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk Pris kr. 100 for hele dagen og kr. 150, hvis man vil have frokost og eftermiddagskage med i købet. For unge unde 18 år er priserne kr. 50 og kr. 100.

Se programmet her...

Læs mere www.ordinord.dk .

Arrangører: Rold Skov Natur- og KulturCenter, KulturStationen og Rebild Bibliotekerne i samarbejde med Limfjordens Litteratur Samvirke, Vendsyssels Litterære Selskab og 9000 Ord.

 


Torsdag den 31. oktober 2013 kl. 19.30 i Verandaen, KulturStationen:

Syng Dansk med De Rytmiske Unoder og elever fra Rebild Kulturskole

- under ledelse af Lene Grønbech

- medvirkende Morten Fabricius & Hans Hjort

Gratis adgang. Tilmelding ikke nødvendig.


Skørping Bibliotek, Glasarkaden, mandag den 28. oktober 2013 kl. 16.30 - 18:

Bogcafé

Kom ind og lad dig overraske og forhåbentligt også inspirere til vinterens hyggelæsning, når Signe, Peter og Poul fra biblioteket anbefaler gode, spændende og interessante bøger, som de hver især brænder for.

Mød bare op - vi serverer både noget godt til hovedet og til ganen - ingen tilmelding og gratis adgang.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 16-18 på Skørping Bibliotek:

Torsdagscafé med fyraftensprosa og tusmørkelyrik

9000Ord og Jyllands Forfattere - ni forfattere giver stafetten videre til hinanden i et afvekslende program.

En appetitvækker på Ord i Nord litteratur festival den 2. november på KulturStationen.

Gratis adgang.

 


Skørping Bibliotek lørdag den 12. oktober 2013 kl. 10 - 12:

Patchwork er en verden af farver og former!

Dorthe Jøker er fra butikken Den Quiltede Kat i Skørping og Mona Elmgren Petersen, der har mange års erfaring med at sy og quilte, viser forskellige teknikker til at sy patchwork, både på maskine og i hånden. Der vil være mulighed for at prøve begge dele. Som eksempel vises på workshoppen bl. a. et tæppe syet i japansk foldeteknik, en dækkeserviet og et lille babytæppe. Tilmelding nødvendig på dit lokale bibliotek. Gratis adgang. Der vil være materialer til rådighed. Desuden laver Dorthe Jøker stofpakker, som man kan købe med hjem - til rimelige priser.

Arrangør: Rebild Bibliotekerne.


Onsdag den 2. oktober kl. 20.00:

Amerikanske Vicki Genfan & tyske Christina Lux

- to kvindelige Singer / Songwritere, der optræder med hvert sit sæt og laver et sæt i fællesskab. Vicki Genfan har en formidabel og meget personlig stil i sit guitarspil.

Billetpris: Kr. 150 (unge under 18 halv pris).

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk .

 


Tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 19.30 på Skørping Bibliotek:

"Bogen, jeg kastede i væggen." Om Søren Kierkegaards "Enten-Eller".

Rebild Bibliotekerne markerer Søren Kierkegaards 200 års jubilæum med en Kierkegaard-aften, hvor Ole Woide, lektor i filosofi og litteratur, fortæller om den store danske filosof på en måde, så vi alle lærer ham lidt bedre at kende. Få en nærmere forklaring på foredragets titel og hør Ole Woide  fortælle om manden, bogen og hans filosofi.

Gratis adgang. Arrangør: 3 lokale læseklubber & Rebild Bibliotekerne.

 

 


Torsdag den 26. september kl. 17:

"Sangen om Ketty", Glasarkaden på KulturStationen

Susan Skovborg Roed har skrevet en digtsamling om sin mor, Ketty Lykke Roed, som døde i januar 2013. Bogen udkommer den 3. september.

I digtene skildrer hun Kettys liv i dets forskellige faser, vekslende med digte om liv og genfødsel, myte og religion - hedensk og kristent.

Susan vil i Glasarkaden på KulturStationen fortælle om bogen og læse op fra den. Gratis billetter kan hentes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på dit bibliotek. Arrangør: Rebild Bibliotekerne.

 


Onsdag den 18. september kl. 19.30:

Eivør & Ginman After Dark

Musik i grænselandet mellem jazz og alt muligt andet. Glæd jer til en stor og intens oplevelse.

Billetpris: Kr. 200 (unge under 18 halv pris).

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk.


Torsdag den 5. september 2013 kl. 18.00 - 19.30 på Aalborg Teater:

Infomøde på Aalborg Teater om Borgerscenen og Romeo & Julie Lever!

Der er stadig mulighed for at blive en del af Borgerscenens første opsætning: "Romeo & Julie Lever!"

Aalborg Teater indbyder derfor til et infomøde for alle interesserede (og dem, der kender nogen, som burde være det). Alle er hjerteligt velkommen.

Vi søger borgere, som lever eller har levet sammen med deres partner i mange år. Vi søger par og enker / enkemænd. Borgere som har lyst til at gå på scenen  og fortælle deres historie om en kærlighed, der på godt og ondt har varet det meste af livet. Vi har halvdelen af de medvirkende på plads, men mangler den anden halvdel. Så overvejer du, om du skulle dele din historie med Borgerscenen, so kom til infomødet og få en uforpligtende snak med os.

Tilmelding hos koordinator Louise Sørensen på tlf. 96 31 60 29 / ls@aalborg-teater.dk

http://www.aalborgteater.dk/Bag-scenen/Teatrets-scener/borgerscenen.aspx


Mandag den 26.august kl. 20.00:

Makadem  med Sekou Koyate som gæstesolist

Makadem, der er en af Kenyas allerstørste stjerner, har udviklet sin særlige blanding af forskellige musikgenrer i Kenya: Traditionel Luo musik og moderne afrikanske rytmer. Makadem kommenterer på samfundets sociale og politiske spørgsmål med stor humor og ironi. Hans stemme minder om en blanding af Harry Belafonte, Bob Marley og Fela Kuli. Bas, trommer, keys og guitar suppleres med instrumenter som Nyatiti, Kalimba, Ohanglatrommer og Calabash. Live udføres musikken med et højspændt og festligt energiniveau.

Sekou Koyate gæster Danmark for første gang, siden han spillede med Ba Cissoko på Roskilde Festival i 2006.Med udgangspunkt i Vestafrikas griot-tradition , som bl. a. overleverer folkets historie gennem musik og fortællinger, har han skabt en helt egen lyd, som gang på gang har fået anmelderne til at juble.

Billetpris: Kr. 140 (unge under 18 halv pris).

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk.

 


Onsdag den 19. juni kl. 15 i KulturStationens Gård:

Det cyklende Teater: "Og ravnene så":

Udendørs familieforestilling. Varighed 45  min. Gratis adgang for alle.

Dukketeater og fortællekunst: En magisk forestilling om tro, fantasi og rædsel for det ukendte. Her blandes dukketeater med fortællekunst, god musik på bl. a. harmonika, sang, saxofon, kantele (finsk harpe) og svensk sækkepibe.

Forestillingen tager sit udgangspunkt i skabelseshistorien fra nordisk mytologi, og historiens fortællere er ravnene Hugin og Munin. De fortæller om dengang Thor og Loke rejste til Udgård. De fortæller om Thors møde med en kæmpejætte og konkurrencerne i Udgård, hvor Thor bryder mod Elle og Loke spiser om kap  med Lu.

Publikum bliver inddraget i forestillingen på forskellig vis, som at danse med til fest og blive spurgt til råds undervejs. 

"Og ravnene så" er en underholdende forestilling, hvor børnene kan høre om nordisk mytologi, lytte til god musik og få et kendskab til forskellige former for instrumenter. Forestillingens medvirkende er Nis Bäckvall og Marie Lentz Frederiksen.


Lørdag den 1. juni 2013 kl. 20.00 i Salen:

Dawda Jobateh & Pole Pole

Dawda Jobateh, den gambianske koramester, som har spillet med Peter Gabriel m. fl. , bliver sidste koncert i Musikstationens forårssæson. Koncerten er arrangeret i samarbejde med den lokale dansegruppe Pole Pole, der fejrer sin 20-års fødselsdag med et arrangement, der over flere dage indeholder både intern workshop, offentlige optrædener og koncerter.

Billetter: Kr. 140 (unge under 18: kr. 70) på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Mandag den 6. maj 2013 kl. 20.00 i Salen:

Norma Winstone

Vi er i forårshumør! Billetpriserne til denne fine koncert er sat ned, og ved fremvisning af billet serveres en gratis øl eller et glas vin!

Den engelske sangerinde Norma Winstone begyndte sin karriere allerede i begyndelsen af 1960´erne og har siden da sunget med en lang række kendte jazz- og rockkunstnere, bl. a. Michael Gibbs, Kenny Wheeler og John Taylor. I de senere år har hun indspillet to spændende albums for det hæderkronede ECM med sit nuværende orkester.

Anmelderen John Fordham beskriver hende i The Guardian som en vokal pendant til saxofonisten Jan Garbarek: "Her spare, subtle and intelligent approach to improvisation, jazz standards, impressionistic tone poetry like a vocal Jan Garbarek and the uncovering of overlooked songs that deserve to be classics, put her in the forefront of Europeän singers."

Sang: Norma Winstone, piano: Glauco Veiver, sopran saxofon og bas klarinet: Klaus Gesing.

Nye og billigere billetpriser: Kr. 120 (unge under 18: kr. 60) på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 

 


Søndag den 7. april 2013 kl. 20.00 i Salen:

Musikorkestret

I første halvdel af 1980´erne var Musikorkstret landets travleste orkester med 250 årlige koncerter og festivaloptrædender. Gruppens varemærke var virtuost spil, frygtløse og uforudsigelige kollektive improvisationer, melodiøse sange - og ikke mindst et medrivende groove. De fire personligheder indtog de største og mindste scener med samme spilleglæde og selvfølgelighed. Deres unikke sammensætning af akustiske instrumenter og brede publikumsappel er stadig enestående på den danske musikscene. I december 2010 spillede gruppen noget de selv døbte deres "25-års-pause-jubilæumskoncert" hos deres gamle venner på Platancaféen i Vordingborg. Spillestedet blev kimet ned af fans fra hele landet - og Musikorkestret morede sig herligt. Så meget, at de besluttede sig for at gendanne gruppen i en periode.

Paul Banks, Martin Andersen, Jørgen Lang og Hugo Rasmussen, der fortsat som 70 + årig er en af landets mest hårdtarbejdende musikere i utallige sammenhænge, bl. a. Hugo Rasmussens Allstarz.

Billetter: Kr. 160 (unge under 18 kr. 80) på www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 20. marts 2013 kl. 19.30:

Vise-Verse Aften på KulturStationen

Aftenens tema: Film-musik

Den efterhånden traditionsrige Vise-Verse Aften består af fællessange, kor-optræden og solister, og som aftenens tema har vi valgt filmmelodier fra både internationale og danske film. Publikum kan glæde sig til at synge med på "Alle sømænd er glade for piger", "Susan Himmelblå", "Forelsket i København" og mange flere ørehængere fra filmens verden.

Der vil vil være spændende kor og solister, og det gode, gamle Revyorkester under ledelse af kapelmester Hans Hjort vil levere akkompagnement og anden kræs til øregangene.

Billetterne koster kr. 100, men så er der også en sandwich med i prisen.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk, eller på Skørping Bibliotek

99 88 77 30.

 


Mandag den 18. marts 2013 kl. 19.30 i Salen:

Groovy Gospel

Kom og hør energisk, glad og medrivende gospel med et af Aalborgs førende gospelkor under ledelse af Heidi Bisgaard Jondahl.

Aftenen vil byde på et blandet repertoire lige fra smukke ballader til moderne up-tempo gospelmelodier og fællessang.

Billetter købes ved indgangen: Kr. 30.


Onsdag den 13. marts 2013 kl. 20.00 i Salen:

Sara Grabow

Sara Grabow udgav i efteråret 2012 en CD, "Linedanser", med sange af sin far, den folkekære sanger Sebastian, og har turneret med teaterkoncerten "Cirkus Fantastica" der er skabt med udgangspunkt i Sebastians sange.

Sebastians sange og karriere har fyldt meget i Saras barndomsrum. Gennem hele sin opvækst har hun, både i hjemmet og på scenen, fulgt og lyttet til sin fars sange - ofte med et mål af ærefrygt. Så modet til at synge dem selv har skullet oparbejdes.

"Jeg har selv skrevet sange i mange år og har flere udgivelser bag mig som solist og i duoprojekter. Det føles som det rigtige tidspunkt lige nu, vel vidende at det også vil gi´ min egen sangskrivning noget fremover."

Og det er ikke "Ronja Røverdatter" eller "Skatteøen", der har virket stærkest på barnet, den purunge eller den voksne Sara. Det er overvejende sage fra de to plader, Sebastian udgav i hendes fødeår 1979, "Cirkus Fantastica" og "Tiderne Skifter".

Billetter: Kr. 140 (unge under 18 kr. 70) på www.himmerlandsbilletten.dk eller på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Søndag den 3.marts kl. 14 & kl. 15, Skørping Nykirke & KulturStationen:

Malene Schwartz: "Livet er ikke for begyndere"

Malene Schwartz foredraget "Livet er ikke for begyndere" er en historie om et rigt liv - om at høste sejre på scenen og om at have fightervilje til at overkomme livets slag.

Malene Schwarz fortæller om sit gennembrud på scenen og om at blive en af Danmarks første filmstars. Hun beretter om divaer på Det Kongelige Teater. om at spille revy med Dirch Passer, Poul Reichardt og Helle Virkner og om at blive kendt som den frustrerede Maude, som alle kom til at elske i Matador.

På det personlige plan er det en beretning om at gøre op med den flinkeskole, som Malene Schwartz i lighed med en hel generation af kvinder blev opdraget i.


Arrangementet starter med gudstjeneste i Skørping Nykirke kl. 14. Herefter fortsætter arrangementet på KulturStationen, hvor Aktive Kvinder serverer kaffebord fra kl. 15 indtil foredragsstart kl. 15.45.

Billet gælder kun til foredrag og traktement på KulturStationen. Pris kr. 100. Fri adgang til gudstjenesten.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk .

Arrangører: Aktive Kvinder, Skørping Menighedsråd og Skørping Bibliotek.

 


Skørping Bibliotek lørdag den 9. februar 2013 kl. 10 - 12 &

Nørager Bibliotek fredag den 8. februar 2013 kl. 14 - 16:

Hvordan binder man fiskefluer?

Søren Risborg & Gert Rubæk, begge ivrige lystfiskere, viser, hvordan man "binder fluer".

Kom forbi biblioteket og kig på og få inspiration til selv at gå i gang - ingen tilmelding!


Onsdag den 6. februar 2013 kl. 20.00 i Salen:

Esben Just Solo

En mand, hans stemme og hans flygel. Så enkle er ingredienserne denne aften, hvor Esben Just optræder som solo artist. Efter i en årrække at have leveret varen med trioen Skipper Just Frost og backet Tommy Kenter, er tiden nu inde til at stå på egne ben og indtage scenen alene.

Esben Just har dedikeret sig selv til musikken, som vi kender den fra New Orleans: sumpet, groovy og medrivende. Men også den klassiske musik har en plads i hans hjerte og vil finde vej til tangenterne denne aften,.

Så glæd dig til en aften i selskab med en unik pianist og historiefortæller, der vil tage dig ud på en rejse, hvor du både vil komme til New Orleans, ud på kanten af sædet og dybt ind i musikken.

Billetter: kr. 125 (unge under 18 kr. 60) på www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


FORESTILLINGEN BLEV UDSOLGT I NY REKORDTID: 8 MIN. & 20 SEK. 

Fredag den 18. januar 2013 kl 19.30:

Niels Hausgaard: "Sådan er det jo" (2013 - turné)

Akkompagneret af Signe Svendsen & Henrik Baloo

Musikstationen er meget glad for endnu en gang at kunne byde Niels Hausgaard velkommen på KulturStationen i Skørping, denne gang for 25. gang.

Billetter sælges fra torsdag den 15. november kl 10.00: Pris kr. 260 pr. stk.

Der sælges kun billetter ved personligt fremmøde eller via telefonen. For at så mange som muligt kan få billetter, sælges der kun 4 stk pr. person.

Tlf. 99 88 77 30.

Vi opfordrer interesserede billetkøbere til at være tidligt ude. Rekorden for hurtigste udsolgtmelding på en Hausgaard koncert er stadig 9 minutter for 4 år siden.

Arr. Skørping Musikstation.


Onsdag den 16. januar 2013 kl. 19.30, KulturStationen:

Simona Abdallah spiller og fortæller om "Lykkens Brud"

Mød Simona Abdallah, musiker og verdens eneste professionelle trommeslager med arabisk baggrund.

Aftenen bliver en blanding af musikalske indslag og foredrag med udgangspunkt i Simona Abdallahs bog "Lykkens Brud" (2012). Bogen er Simonas egen fortælling om, hvordan hun trods sin families stærke modvilje er slået igennem som darbuka-trommeslager, et instrument, som i familiens kultur er forbudt for kvinder at spille på, men som hun i dag er verdensberømt for. Bogen giver et indblik i den arabiske kultur i Gellerup og fortæller om, hvordan det er at vokse op i ghettoens beton, men også om, hvor omkostningsfuldt det kan være at følge sit hjerte.

Det er også et foredrag om kvindefrigørelse og kulturforskelle i det 21. århundrede.

Pris kr. 60, unge under 18 kr. 30. Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk . Arrangeres i et samarbejde mellem www.litteratursiden/Fagbogklubben, DR og Rebild Bibliotekerne.


December måned i Glasarkaden:

Modeljernbanen "Skørping Nærbane" kører ved et tryk på en knap

KulturStationen har arvet Danske Banks 10 meter lange modeljernbane, som Aalborg Modeljernbaneklub byggede til bankens vindueskarm i 2006.

Den kører i Glasarkaden i julemåneden - kør med os , medens du venter på DSB.

Arrangør: KulturStationen.


Mandag den 17. december kl. 17.00 - 18.30 i Salen, KulturStationen:

Fyraftensmøde med Rebild Kommunes Teknik- og Miljøudvalg

Emnet er Skørping Midtbyplan og bl. a. ombygningen af stationsområdet, herunder debatten om fremtidig tunnelforbindelse over for et ståltårn over banelegemet.

Mere information kan læses på Skørping Borgerforenings hjemmeside

www.skoerpingborgerforening.dk under STATIONSNYT.

Arrangør: Udvalget.

Gratis adgang.

 


Fredag den 23. november kl. 19.00, lørdag den 24. november kl. 14,00 og søndag den 25. november kl 14.00 i Salen, KulturStationen:

Hvem har stjålet mit monster?

Alle Tiders Familie Teater opfører underholdning for hele familien

Se den, hvis du tør!

En komisk-eventyr-horror-vampyr-skater-musical med afhuggede hoveder, blod, rædsel, sang & dans!

Billetter: kr. 70, børn kr. 40, købes på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30, eller i Skørping Boghandel, 98 39 10 43.


Torsdag den 22. november kl 19.30 på Skørping Bibliotek:

Monstre!

Foredrag af gru-forsker Mathias Clasen

- ph. d. og ansat på Aarhus Universitet. November er måneden, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løs på Allehelgensaften. Paradoksalt nok elsker vi fiktionens gys og den pirrende skræk, den udløser i os, uanset om det er i form af bøger om forføreriske vampyrer eller film om morderiske aliens. Oplev forskning i øjenhøjde i et foredrag af en af forfatterne bag bogserien "Tænkepauser", som formidler forskning fra Aarhus Universitet. Et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Litteratursiden.dk.

Få et gratis eksemplar af bogen til foredraget.

Billetter kr. 50, inklusive bog, på www.himmerlandsbilletten.dk.

Arrangører: Litteratursiden.dk, Aarhus Universitet og Rebild Bibliotekerne.

 


Lørdag den 17. november kl. 10 -12 på Skørping Bibliotek:

Klippeworkshop med Tina Weiss

Fantasifulde og personlige julehjerter pynter på ethvert juletræ:

Vil du være med tilat flette nogle specielle og særprægede hjerter og se hvordan man kan designe sit eget mønster, så kom og leg med papir og saks sammen med Tina. Hun har lavet nogle specielle mønstre på forhånd og viser gerne, hvordan man selv kan komme videre og finde sine egne mønstre.

Gratis adgang.


ARRANGEMENTET ER TOTALT UDSOLGT.

Torsdag den 8. november 2012 kl. 19.30 i Salen, KulturStationen:

Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet, i foredraget:

"Fra misbrugt til mønsterbryder"

 Lisbeth Zornig Andersen fortæller sin egen historie med udgangspunkt i sin bog "Zornig - vrede er mit mellemnavn". Bogen beskriver i detaljer en opvækst i det Underdanmark, de fleste kun stifter bekendtskab med gennem medierne, når de voldsomme børnesager dukker op. Her præsenteres fortællingen om systematiske overgreb, vold og glemte børn, der sulter.

Lisbeth bruger sin egen historie for at få sat fokus på, hvor meget mere alle i samfundet kan gøre for at forbedre vilkårene for de allermest udsatte børn og voksne.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Pris kr. 65.

Arrangører: DetGodeLiv.dk / Tom Steen Jensen, KulturStationen og Rebild Bibliotekerne.


Køb Superrabatbillet til alle 4 ovenstående koncerter:

KUN kr. 350 (unge kr. 180)

Køb på www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 7. november 2012 kl. 20.00:

Signe Svendsen & Band

Dem kender vi. Fremragende band, som fik 5 stjerner sidste år for en koncert i Sydjylland.

Pris: kr. 160 (unge: kr. 80).

Billetter: www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Tirsdag den 6. november 2012 kl. 14 - 16.30

Matiné-koncert med Aalborg Pensionistorkester og Per Iversen som Solist på trompet og flügelhorn - med Per Lilholt som gæst

Koncerten indledes med ca. en times musik i Wiener klassisk stil og med musikstykker, som kunne høres fra Wivex i Danmarks Radio og det gamle Kilden i Aalborg.

Som solist optræder tidligere Solotrompetist Per Iversen på trompet og FLÜGELHORN (Arne Lambert horn).

Per Lilholt medvirker som gæst i et par numre.

Aktive Kvinder i Skørping serverer Ta´ Selv kaffebord.

Prisen for koncert og kaffebord er kr. 100, og billet kan bestilles ved at ringe til Skørping Bibliotek, 99 88 77 30, hvor man opgiver navn og antal og betaler ved indgangen. Seneste bestilling er den 29. oktober.

 


 

Lørdag den 3. november 2012 kl. 15.30 -17:

Ord og billeder fra Limfjordslandet ved forfatteren Hans Edvard Nørregaard-Nielsen & fotografen Kirsten Klein

Fernisering på Kirsten Kleins fotos fra "Limfjorden - stemmer og steder"

kl. 17 - 17.30. Begge i KulturStationens store sal.

Hans Edvard Nørregaard-Nielsen og Kirsten Klein fortæller for første gang om samarbejdet bag en af de seneste års  største succeser på bogmarkedet - "Limfjorden -stemmer og steder". Journalist Charlotte Rørth interviewer og kæder samtalen sammen.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk 

Billet til hele Ord i Nord dagen kr. 150. Unge under 18 kr. 75.

Billet inkl. sandwich, kaffe og kage kr. 200. Unge under 18 kr. 125.

 


Ord i Nord lørdag den 3. november kl. 11 -12:

Birthe Arnbak - rundt om en lokal forfatter

Birthe Arnbak levede den seneste del af sit lange liv i Skørping og fandt her og i omegnen inspiration til mange af sine digte. Sognepræst Paul Chr. Arnbak fortæller om sin mor og læser digte op. Skørpingkoret uder ledelse af Søren Steen Nielsen synger sange af Birthe Arnbak.

Billetter på www.himmerlandsbilletten.dk .


Fredag den 2. november 2012 kl. 20.00:

Emil de Wahl & Elguitar & Sax

Rummer bl. a. Gustav Ljunggren (den skævt smilende svensker fra Anders Lund Madsens Talkshows).som spillede fremragende i C. V. Jørgensens nyeste liveband. Orkesteret fik 6-stjernet anmeldelse for deres koncert i Copenhagen Jazzhouse sidste år.

Pris: kr. 120 (unge: kr. 60).

Billetter: www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Onsdag den 31. oktober kl. 19.00 på KulturStationen, Skørping:

Årets Bøger 2012 ved Jannik Lunn & Kåre V. Poulsen

Årets Bøger 2012 er et arrangement, hvor to erfarne bogfolk, Jannik Lunn, journalist på BogMarkedet, og Kåre V. Poulsen, redaktør i DR Kultur, giver dig et overblik over bogsæsonen 2012.

Årets Bøger 2012 er et subjektivt udpluk af væsentlige bøger fra indeværende sæson. Anbefalinger af bøger, man bør læse, og advarsler om at spilde tid på ligegyldige udgivelser. Der fortælles om tendenser og temaer i årets produktion, og de enkelte titler ses i sammenhæng med det øvrige forfatterskab.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Pris kr. 50.

Arrangører: Mariagerfjord Bibliotekerne, Vesthimmerlands Biblioteker & Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 25. oktober kl. 19.30 i Salonen, KulturStationen:

Rensdyrfolket i Øst - en fotografisk fortælling ved Rasmus Degnbol

Tsaatan folket er et unikt nomadefolk i det nordligste Mongoliet. Klemt op imod grænsen til Rusland, hvor folket igennem årtusinder har boet. Tsaatan folket lever i symbiose med deres rensdyr, afskåret fra den omkringliggende verden.

I sommeren 2011 besøgte Rasmus Degnbol Tsaatan folket og boede og levede med dem i 3 uger for at dokumentere deres livsstil og historier til bogen "Rensdyrfolket i Øst". En non-profit bog, der samler penge ind til Tsaatan folket.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Pris kr. 50.

Arrangører: AOF-Nord og Rebild Bibliotekerne. 


Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 20.00:

Thorbjørn Risager & Band

7 mands Blues / soul / funk band, som får 5-stjernede anmeldelser for deres koncerter, som er lige til at kridte danseskoene til (lidt a la Mike Andersen Band).

Pris: kr. 160 (unge: kr. 80).

Billetter: www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 3. oktober kl. 19.30 på Skørping Bibliotek:

Forfatter Henriette E. Møller om "Danskerheld"

Henriette E. Møller er født i 1976 og opvokset i Randers. Hun blev uddannet fra Forfatterskolen i 2002 og debuterede i 2007 med romanen "Jelne". I 2008 udkom romanen "Kaiser" og i 2012 romanen "Danskerheld". Henriette E. Møller modtog i 2007 Danske Banks Debutantpris, Munch-Christensens Kulturpris samt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

"Danskerheld" er en roman om den unge kvinde Laura, der rejser med Hold 9 til Irak. Hun er gunner (skytte), og sammen med de andre soldater fra sin deling oplever hun en ny dagligdag i Irak fyldt med raketnedslag, vejsidebomber og kedsomhed. Men oven i det lægger de humor, sammenhold og troen på danskerheldet. Hjemme i Randers venter Lauras kusine, Minna, på at blive mor, og på at sommeren kommer med hjemvendte soldater og fred.

"Danskerheld" er en roman om en generation, der får krigen tæt ind på livet, uanset om de bor i Randers eller i Irak. Det er en roman om krig og venskab, om overtro og umiddelbar lykke, det er en roman om Laura og Minna og Peter.

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Pris kr. 25.

Arrangører: Birgitte Bonne Rasmussen og Rebild Bibliotekerne.

 


Torsdag den 27. september kl. 19.00 på Skørping Bibliotek:

Årets nye musik ifølge Mogens Yde

Mogens Yde fortæller om og giver eksempler på årets nye musik, om nye tendenser i musikken og tips til interessant og spændende ny musik. Der fortælles især og mest om de rytmiske genrer.

Få idéer til ny musik, som kan være spændende at låne / købe og lytte til.

Der serveres en kop kaffe, og det er gratis. Ingen tilmelding, mød bare op!

(Mogens ses her som landbetjent Clemmensen i en Skørping Revy...)


Torsdag den 27 september kl. 10.00 i Salen på KulturStationen:

"Aben Osvald" - Egon Mathiesens børnebogsklassiker som musikalsk forestilling - teater for de 3 - 8 årige og deres voksne

Opført af teatergruppen Batida. Varighed ca. 40 min.

"Osvald og Den Store Abe bor i en frodig æbleskov, og det hele kunne være så dejligt. Men Den Store bestemmer det hele og siger ØV, hvis han ikke får sin vilje."

Gratis billetter kan hentes på www.himmerlandsbilletten.dk

Arrangeret i et samarbejde mellem de tre Kulturhuse, Terndrup Medborgerhus og Rebild Bibliotekerne. Rebild Kommunes Kulturråd har ydet støtte til arrangementet.


Onsdag den 26. september 2012 kl. 20.00:

Ashton Lane, feat. Esther O´Connor

Skotsk gruppe med en fremragende sangerinde, som gav en 5-stjernet koncert under deres første besøg i Danmark i Musikhuset i Aarhus i vinter.

Pris: kr. 120 (unge kr. 60).

Billetter: www.himmerlandsbilletten.dk eller Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

 


Lørdag den 22. september kl. 15 - 21 på Skørping Bibliotek:

Dark Fantasy - for alle os, der elsker det overnaturlige...

Er du også fan af faldne engle, vampyrer, varulve og shapeshifters? Så kom og vær med til en workshop på Skørping Bibliotek, hvor Nina og Sara fra skrivesitet www.movellas.com kommer og fortæller om Dark Fantasy.

Hør om genren og dens kendetegn, få eksempler fra nogle af de mest populære bøger, vær med i den store Dark Fantasy quiz, hvor du kan vinde masser af bøger, og få hjælp til at komme i gang med at skrive dine egne historier.

Vi slutter af med filmhygge i Kinorevuen med filmen "Underworld Awakening..."

Gratis adgang hele dagen. Tilmelding senest den 18. september til ielmo@rebild.dk eller tlf. 99 88 77 30, Elsebeth Møller.

Arrangør: Kinorevuen, www.movellas.com og Rebild Bibliotekerne.


Torsdag den 20. september kl. 19.30, Glasarkaden, KulturStationen:

Op af skuffen - og luft skriveglæden!

Smid blufærdigheden over bord og mød op for at få spændende nye idéer til din skrivning ved at møde andre, der skriver, og høre om deres erfaringer. Måske vil du også møde nye skrivevenner, du fremover kan få glæde af.

Ved arrangementet vil en gruppe skriveglade, der kalder sig "Skrivefolket", fortælle om deres erfaringer og lave et par skriveøvelser med deltagerne som inspiration. Så kom op af skuffen og bliv en del af Skrivefolket.

Planen er, at man senere vil følge denne aften op med f. eks. bogcaféer, små skrivekurser og skrivekonkurrencer.

Vi serverer lidt godt til ganen. Gratis adgang.

Arrangør: "Skrivefolket" og Rebild Bibliotekerne.


Tirsdag den 18. september 2012 kl. 20.00:

Dreamscapes - malerikoncert i Kinorevuen med Tine Lilholt & Klaus Thrane

Siden Tine Lilholt forlod Lars Lilholt Band har hun helliget sig sin egen musik og sine malerier.

Det har udviklet sig til en helt ny form for kunst - musikmaleriet. En kombination af Tines malerier og musik - produceret i samarbejde med trommeslager og lydproducer Klaus Thrane - blev til dvd´en "Dreamscapes", bestående af 8 malerier med nykomponeret musik til hvert enkelt maleri.

Denne fascinerende drømmerejse kan nu opleves live som malerikoncert i Kinorevuen den 18. september.

Billetter: kr. 100 ved indgangen.

Arrangør: Kinorevuen, KulturStationen og Kulturrådet.


Mandag den 10. - lørdag den 22. september i bibliotekernes åbningstid:

"Biblioteket går i sort..."

Vi lover - ikke hver dag i kulturugerne - men mange dage i Kulturugerne går alle 4 biblioteker i sort!

Er du nysgerrig på - hvornår og hvad det går ud på - så kig ind på dit bibliotek hver dag i åbningstiden og bliv overrasket!

Måske ser du personalet gå i sort tøj / paryk / hatte / handsker / ansigtsfarve og m. m.

Måske går vi selv i sort - vi har glemt hvad og hvornår...

Måske går alt vores maskineri i sort...

Måske serverer vi sort lakrids / kaffe...

Måske går vi i frozen tilstand...

Måske... 

Lørdag den 16. juni 2012 kl. 14 - 18:

Indvielse af Skørping Skatebane "Bro Bowl"

Bowl Days skatekonkurrence med de bedste skatere i Danmark.

Officiel åbning af unik beton skate-bane i Skørping. Anlægget er et lille kunstværk i sig selv, og fremragende skatere vil sørge for en spektakulær indvielse.

Der vil være uddeling af sponsor-beviser m. m.

Salg af mad & drikkevarer. Alt overskud går til indkøb af sikkerhedsudstyr til brugerne.

Arrangør: Ungdomshusets Venner


SUPERRABATBILLET

 - til 4 topkoncerter på KulturStationen i foråret 2012:

Gælder til:

1. Dorado Schmitt Gypsy Quartet 8. februar 2012.

2. Niels Skousen Trio 14. marts 2012.

3. Dana La Croix & Band 25. april 2012.

4. Pierre Dørges New Jungle Orchestra 9. maj 2012.

(Bemærk: Koncerten med "DodoBennyBossa" den 3. februar er IKKE med i billetten.)

Pris: Kun kr. 500 for 4 koncerter (unge under 18: kr. 250). Kan kun købes til og med den 8. februar 2012 på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Du kan også købe billetter online.

Standardbilletter kan købes her.

Ungdomsbilletter kan købes her.

Støt dit lokale spillested: køb rabatbillet! En gaveidé!

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 9. maj 2012 kl. 20:

Pierre Dørges New Jungle Orchestra

 Pierre Dørges formidable New Jungle Orchestra er tilbage i KulturStationen med en ny sprællevende, sprøjtende musikalsk koncert. De fejrede 30 år i junglen i 2011 og er stadig et af de mest sprudlende bands i landet. De har indspillet 22 albums, har turneret over hele verden, har spillet for Mandela i Sydafrika, for den japanske kejser, i Carnegie Hall i New York, i Kurands tropiske regnskov og i den røde saudiske ørken. De 10 legesyge og gennemmusikalske klassemusikere spiller med overskud, humor, originalitet og nærvær. De blander musik fra Afrika og hele verden med lidt Ellington-inspiration, de har taget musikverdenen med storm og gør det stadig.

Billetter: kr. 160 (unge under 18: kr. 80) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Standardbilletter kan købes her.

Ungdomsbilletter kan købes her.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 25. april 2012 kl. 20:

Dana La Croix & Band

 Dana La Croix, ung canadisk klassesangerinde / singersongwriter, kommer direkte fra sit hjemland med sit forrygende liveband. Hun ner en sangerinde af ypperste karat, har udgivet 4 meget roste CD´er, har turneret i Canada, USA og Europa med stor succes. Winding Refn brugte to af hendes sange i sin film "Fear X" med stjernen John Tuturro. Her er hun med en samling meget flotte sange, et par Leonard Cohen-sange, et stærkt canadisk liveband og masser af roser for sine koncerter. De skal nok få folk op i stolene.

Billetter: kr. 150 (unge under 18: kr. 75) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Standardbilletter kan købes her.

Ungdomsbilletter kan købes her.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 28. marts 2012 kl. 19.30 i Salen:

Vise Verse Aften - årets tema er "Beatles melodier"

Så er der igen arrangeret Vise Verse Aften på KulturStationen i Skørping: Skørping Borgerforening, Aktive Kvinder og KulturStationen inviterer alle musikelskere til en hyggelig aften med fællessang og optræden af både solister og grupper.

De tidligere afholdte arrangementer har været en stor succes, og vi forventer også i år at kunne byde velkommen til rigtig mange Skørping-borgere - med eller uden udenbys gæster.

Aftenens tema er Beatles melodier i anledning af 50-året for gruppens første pladeudgivelse. De fire langhårede drenge fra Liverpool blev i perioden 1962 - 1970 verdensberømte med deres evigt unge sange.

Ud over publikum selv med fællessang er der ca. 50 lokale kunstnere - dansere, kor, sanggrupper og solister, der har sang og musik som profession eller hobby. Både publikum og solister vil blive akkompagneret af "Revyorkesteret": Hans Hjort, Jacob Graae, Mogens Nørgaard og Arne Skou, suppleret af saxofonist Kristian Helmer.

Billetter: Kr. 85 pr. person inkl. en sandwich. Købes på Skørping Bibliotek tlf.    99 88 77 30 eller ved indgangen.


Søndag den 18. marts 2012 kl. 14.00 & 15.45:

Søndag i selskab med Peter Bastian

Søndagen starter med gudstjeneste i Skørping Nykirke, hvor Peter Bastian prædiker. Herefter fortsætter arrangementet på KulturStationen, hvor Aktive Kvinder serverer kaffebord fra kl. 15.00 indtil ca. 15.45, hvor Peter Bastian holder foredrag.

Peter Bastian blev verdensberømt i Danmark, da han i 1987 udgav bogen Ind i musikken, som var en øjenåbner af dimensioner. I sit foredrag på KulturStationen vil Peter Bastian fortælle om sin nye bog Mesterlære, som udsprang af 9 foredrag på Vartov i 2009. Bogen handler om den værdiudvikling, som er foregået i hans levetid, hvor han udstødte sit første vræl under krigen i 1943. Han bruger sin livsfortælling til at illustrere afgørende pointer om opdragelse, forholdet mellem kønnene, fællesskab og om at få samling på personligheden.

Billet kun til foredrag og traktement på KulturStationen: Kr. 100 på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30. Fri adgang ttil gudstjenesten.

Arrangører: Aktive Kvinder, Skørping Nykirkes Menighedsråd og Skørping Bibliotek.


Onsdag den 14. marts 2012 kl. 20:

Niels Skousen Trio

Niels Skousen, dansk musiklegende, lavede i 2011 en jubilæumskoncert for sin karriere med Skousen & Ingemann, med bl. a. den legendariske "Herfra hvor vi står", og sin formidable solokarriere. Denne koncert fik anmeldere og publikum til at skælve af fryd og ryste ud med alle tilgængelige stjerner.

Her kommer han med hele sit formidable bagkatalog af sange, bl. a. de 3 solomesterværker "Dobbeltsyn", Daddy Longleg" og "Lyt til din coach", som han er massehædret for som årets sangskriver ved DMA og "Årets Steppeulv". Her med to af landets topguitarister: Jonas Struck og Rune Kjeldsen.

Billetter: kr. 170 (unge under 18: kr. 80) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Standardbilletter kan købes her.

Ungdomsbilletter kan købes her.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 8. februar 2012 kl. 20.00:

Dorado Schmitt Gypsy Quartet

Franske Dorado Schmitt, sigøjnerjazzens nulevende og kronede konge, er tilbage i KulturStationen efter en helt formidabel koncert i 2011. Den karismatiske musiker spiller både violin og guitar og er Django Rheinhardts arvtager. Har spillet over den ganske verden med bragende succes, blev hyldet som kongen i legendariske "Birdland" i New York, fik Django-prisen i 2001, spiller hovedrollen i hovedfilmen om sigøjnerjazzen "Latcho Drom", spiller suverænt, medlevende, legende og livsglædesmittende med sin Gypsy Quartet. Klassemusik for alle!

Billetter: kr. 150 (unge under 18: kr. 75) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30. ´

Standardbilletter kan købes her.

Ungdomsbilletter kan købes her.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 3. februar 2012 kl. 20:

"DodoBennyBossa": Dodo Gad & band spiller Benny Andersen-sange

Dodo Gad (kendt fra Dodo & The Dodos) kommer med en flot buket af de bedste Benny Andersen-sange og et par andre, hvor hun viser, hvordan Svante ville lyde, hvis han var en kvinde. Hun kommer med stærkt band: Jeppe Holst (guitar), Klaus Menzer (trommer), Rasmus Møldrup (bas), Albert Raft (sax) og Steen Rasmussen (piano). Både Benny Andersen selv og anmelderne var begejstrede for CD´en med musikken, som er Dodos første soloplade. Live er de bare endnu bedre!

Billetter: Kr. 200 på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Køb billetter online:
http://www.visitrebild.dk/danmark/da-dk/menu/turist/tilbud/oplevelsesbooking/dodobennybossa.htm

Arrangør: Skørping Musikstation.


Onsdag den 1. februar 2012 kl. 19.30 på Skørping Bibliotek:

Mød journalist, forfatter og politisk kommentator Niels Krause-Kjær: "Spinning for begyndere"

"Er spindoktoren en hund, der opfører sig, som herren befaler, eller dukkefører i et politisk teater?"

Mød Niels Krause-Kjær, tidligere pressechef for den konservative folketingsgruppe. Niels Krause-Kjær har bl. a. skrevet romanen "Kongekabale". Han er tidligere journalist på Jyllandsposten og nu leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Han er også i dag vært på det ugentlige radioprogram "Krause på tværs" på DR P1, kommentator på Berlingske Tidende og gæst i Dr2-programmet "Jersild og Spin".

I oktober udkom hans portrætbog "Lars Løkke - et portræt af Danmarks statsminister".

Billetter kr. 50 købes på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30.

 


Niels Hausgaard

Koncerten blev torsdag den 10. nov. UDSOLGT på 10 min.

Onsdag den 25. januar 2012 kl. 19.30:

Niels Hausgaard er tilbage på KulturStationen med "Love Babe" (2012-turne)

- denne gang akkompagneret af Signe Svendsen

Billetter kr. 220.

Billetterne sælges fra torsdag den 10. november 2011 kl. 10.00 på Skørping Bibliotek. Der sælges kun billetter ved personligt fremmøde eller via tlf. 99 88 77 30.

(Man kan også først henvende sig telefonisk torsdag den 10. nov. kl. 10.)

Max 4 billetter pr. person. Medbring gerne aftalte penge. Vær hurtig!

Arr. Skørping Musikstation.


Mandag den 19. december 2011 kl. 17 - 18:

Gratis juletilbud til alle borgere i Rebild Kommune fra 7 år og op

Kom ind på dit Bibliotek og lær 3 akkorder og 3 julemelodier på 3 kvarter!

Medbring din egen guitar eller lån en på Biblioteket.

Guitarlærer Søren Høj Ovesen kommer i december ud på alle 4 biblioteker.

På Skørping Bibliottek som ovenfor anført.


Torsdag den 15. december 2011 kl. 10 & 11.30:

Teaterkoncerten "Amy"

Vester Thorup Efterskole, skole for musik, teater og kunst, har den glæde at invitere til teaterkoncerten "Amy" - en visualisering af Amy Winehouses liv... op- og nedture.

Amy Jade Winehouse (1983 - 2011) var en engelsk sangerinde og sangskriver. Hun fik med sine første to albums (Frank & Back to Black) stor succes i en stilart, der bedst kan beskrives som en blanding mellem jazz og soul, som den lød blandt sorte amerikanske sangere i 1960erne. Winehouse døde som 27-årig den 23. juli 2011 i sit hjem i London.

Fra 6. klasse - 10. klasse & gymnasieelever & alle andre interesserede.

Forestillingens varighed ca. 1 time. Medvirkende er eleverne fra Vester Thorup Efterskole.

Gratis billetter udleveres på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Mandag den 12. december kl. 14 - 16 på Skørping Bibliotek:

Lav julenisser med nålefiltning

Workshop med Lis Berthelsen.

Kom ind på Biblioteket og få en gratis kigger...


Skørping Bibliotek mandag den 12. & torsdag den 15. december kl. 17:

Julehygge på bibliotekerne

Musikskoleelever fra Rebild Kulturskole spiller Julen ind

- og Biblioteket sørger for lidt julegodter - så kig forbi dit bibliotek og kom i julestemning.

Gratis adgang.


Mandag den 28. november 2011 kl. 20.00:

Nicolai Munch-Hansen Sextet featuring Steffen Brandt & Kira Skov

Eksklusiv koncert med to solister i topklasse i KulturStationen (som bliver eneste koncertsted nord for Randers).

Lyden er støvet og skramlet, når Steffen Brandt og Kira Skov, sammen med Nicolai Munch-Hansen og hans fantastiske orkester, bevæger sig ind og ud af numre, der både hylder og udfordrer den store jazztradition.

Denne eksklusive koncert vil blive et unikt møde mellem Nicolais kompositioner, Steffen Brandts yndlingssange, en række evergreens, samt et par originaler fra Kira Skov.

Gå ikke glip af denne enestående chance for at opleve to af landets stærkeste solister backet op af nogle af de bedste musikere, Danmark har at byde på.

Arrangør: Skørping Musikstation. Billetterne koster kr. 170 pr. stk., og billetsalget starter onsdag den 25. maj kl. 10.00 på Skørping Bibliotek, tlf. 99 88 77 30, eller via online bestilling fra samme tidspunkt på www.kulturstationen.dk. Online billetsalg.

 


Fredag den 25. november 2011 kl. 19,30 &

Lørdag den 26. november 2011 kl. 15.00:

Alle Tiders Familieteater opfører "Vulkanbørn" (os der er de seneste)

af Henrik Szklany.

Salen på KulturStationen

Billetter: kr. 65 for voksne over 18 år, kr. 35 for børn. Skørping Bibliotek 99 88 77 30 eller Skørping Boghandel.

Super-duper-rabatbillet til alle 7 superkoncerter i efteråret:

Kun kr. 550 for det hele! (Ingen ungdomsrabat til denne billet.)

Laura Mo Band 14. 09., Delta Blues Band 22. 09., Jesper Thilo & Band 12. 10., Claire Martin Quartet 26. 10., Hush Trio 02. 11., Al Agami & Makadem Kenya Sextet 10. 11., Nicolai Munch-Hansen Sextet feat. Steffen Brandt & Kira Skov 28- 11., alle i Salen kl. 20.00.

Se mere herunder.

Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Billetter kan også købes online her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Superrabatbillet til 6 superkoncerter i KulturStationen efterår 2011:

Kun kr. 400 (unge under 18 kr. 200):

Laura Mo Band 14. 09., Delta Blues Band 22. 09., Jesper Thilo & Band 12.10, Claire Martin Quartet 26. 10., Hush Trio 02. 11., Al Agami & Makadem Kenya Sextet 10. 11., - alle kl. 20.00.

Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Mandag den 14. november 2011 kl. 19:

Skumringstid - Humor i Norden

Oplæsning ved bibliotekar Mogens Yde på Skørping Bibliotek.

Måske sættes der verdensrekord, når tusindvis af mennesker i de nordiske og baltiske lande på samme tid - i stearinlysenes skær - og på mere end 2000 lokaliteter lytter til højtlæsning på deres respektive sprog. Der læses i år højt fra romanen "Populærmusik fra Vittula" (2000) af den finske forfatter Mikael Niemi og af "Sangen om Bjovulf" (700). Ingen ved præcis, hvem der nedskrev Bjovulf-kvadet, men det skete i England for omkring 1300 år siden.

Gratis adgang for både børn og voksne.

Torsdag den 10. november 2011 kl. 20.00:

Makadem & The Afro-Cuban Rhythm Box

På torsdag den 10. november er der en helt ekstraordinær koncert i Salen på KulturStationen med Makadem & The Afro-Cuban Rhythm Box. Bandet skulle oprindeligt have spillet sammen med Al Agami, men han er i sidste øjeblik blevet langtidssygemeldt. I stedet møder det forrygende kenyanske band op med to helt formidable cubanske gæstemusikere: Carlos Pérez og Yuliesky Gonzalez Guerra, som bl. a. har turnereret med Buena Vista Social Club-folkene, Afro Cuban All Stars, Cubanismo og Groupo Danson.

Koncerten bliver derfor i stedet et helt uovertruffent mix mellem afrikansk og cubansk musik.

Makadem er suverænt Kenyas største og mest efterspurgte sanger lige nu. Han blev verdensberømt for sin Obama-sang, kendt fra dennes valgkamp, og hans band og de to cubanske gæster leverer et sandt festfyrværkeri af afrikansk musik med mix af reggae, Highlife, cubansk musik og masser af danseinviterende rytmer.

Makadems Kenyaband består af: Shadrack Mythya Makau (key, perc.), John Mutombo Mbwelela (guitar, "Afrikas Jimi Hendrix), Charles Otieno (bass), Mathew Matix (drums), og Carl Winther (piano).


Billetter: kr. 140 (unge under 18: kr. 70) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Eller ved indgangen.

Arrangør: Skørping Musikstation.


Mandag den 7. november 2011 kl. 19.30 i Salen:

Højlunds Forsamlingshus genoplivet for en aften

"Hvordan får vi Danmark ud af krisen?" Det er dét spørgsmål, Niels Højlund vil stille borgerne i Skørping, når han mandag den 7. november farer rundt med sin mikrofon, ikke i et forsamlingshus, men i KulturStationens store Sal.

Det er Skørping Borgerforening, Aktive Kvinder og KulturStationen, som har taget initiativet til for en aften at genoplive Højlunds Forsamlingshus, som i mange år blev sendt på TV. Niels Højlund flyttede for få år siden til Fræer, men trods sine nu 79 år er han stadig meget aktiv, og han har bestemt ikke glemt, hvordan man holder på en mikrofon og stiller nærgående og skarpe spørgsmål.

Det er arrangørernes håb, at mange borgere vil møde op og give deres besyv med. Man kommer til at sidde ved borde rundt om i Salen, så Niels Højlund har let ved at komme omkring med mikrofonen. Der bliver ikke noget "ekspertpanel". Det er borgerne, som skal have ordet, dog får de hjælp af 25 særligt indbudte, som hver repræsenterer et fagområde. Der er f. eks. en bankmand, en fagforeningsformand, en ejendomsmægler, en advokat, en læge, en arbejdsmand, en direktør og en pædagog.

Billetter: kr. 50, fås på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30, eller ved indgangen.

 


Torsdag den 3. november 2011 kl. 10.00 i Salen:

Alfons Åberg - nye historier: En teaterforestilling for de 3-8 årige

Comedievognens evigt populære dramatisering af Gunilla Bergströms berømte børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi baserer sig på flere af disse hverdagshistorier.

"Selvfølgelig er der ikke spøgelser til" siger Alfons. Og heller ingen uhyrer eller mystiske marsmænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyrbøgerne. Men sommetider glemmer Alfons det...

Medvirkende: Bo Bertram, Kenneth Pagh og Henrik R. Andersen.

Varighed ca. 45 minutter.

Arrangeret i et samarbejde mellem de tre Kulturhuse, Terndrup Medborgerhus og Rebild Bibliotekerne. Rebild kommunes Kulturråd har ydet støtte til arrangementet.

Billetter udleveres gratis på Rebild Bibliotekerne.


Onsdag den 2. november 2011 kl. 20.00:

Hush Trio

Hush Trio kommer til Skørping med et helt nyt album i baggagen, og det har fået anmelderne til at ryste op med stjernerne. Hush, der i denne version består af sangerinden Dorthe Gerlach og guitaristerne Michael Hartmann og Rune Kjeldsen, er renhjertet østjysk americana med inspiration fra Fleetwood Mac, The Band og Elvis - altid hamrende melodiøst, intenst med en fantastisk storsmilende sangerinde med sin helt egen klang med en imponerende sikkerhed, hjertegribende rent, som B. T. bl. a. skrev i sin 5-stjernede anmeldelse af deres nylige koncert i Bremen. Oplev dem og bliv glad!

Billetter: Kr. 150 (unge under 18: kr. 80) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Lørdag den 29. oktober 2011 kl. 11 - 18 & Musikaften kl. 19 - 22:

Ord i Nord - Litteraturfestival & Musikaften

KulturStationens store Sal:

11.00 - 11.15: Åbning ved sognepræst Lise Nedergaard. "Herman Bang" ankommer med toget kl. 11.08 på perron 2 og læser op af "Ved Vejen".

Kl. 11.15 - 12.00: "Herman Bang - stilens mester". Foredrag ved Iben Holk, Folkeuniversitetet.

Kl. 12.15 - 13.15: Bytur i Herman Bangs Skørping med Henrik Bugge Mortensen.

Kl. 13.30 - 14.30: Unge nordjyske forfattere læser op. Lyrikere fra 9000 Ord læser op.

Kl. 14.00 - 15.30: Herman Bang filmatisering i Kinorevuen.

Kl. 15.00 - 16.00 Pia Juul & Kurt Juul. Mød datter og far til oplæsning og diskussion. Journalist Charlotte Rørth, Nordjyske, er ordstyrer. Duoen Souvenirs, Sofie Bonde & Niels Torp, præsenterer et Pia Juul digt i musik og sang.

Kl. 16.30 - 17.30: Nordjyske forfattere - nordjysk litteratur. Knud Sørensen & Bjarne Nielsen Brovst præsenterer forfattere og diskuterer. Charlotte Rørth er ordstyrer.

Kl. 19.00 - 22.00: Musikaften med Souvenirs, Band Ane og Tina Weiss.

Se alle detaljer på www.ordinord.dk.

 

Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30. Se priser på billede.

 


Onsdag den 26. oktober 2011 kl. 20.00:

Claire Martin Quartet

Den engelske internationale topklasse-sangerinde Claire Martin med en formidabel kvartet. Hun er en af Europas, ja verdens førende jazzvokalister. Med ufejlbar teknik, superb jazzfeeling, varm stemme og stilsikker, nærværende performance tager hun publikum med storm hver gang. Er blevet årets jazzsanger i England hele 7 gange og har vundet BBC Jazz Award 4 gange. En sangerinde i absolut verdensklasse, har optrådt på alle de førende jazzsteder på kloden. Gruppen: Gareth Williams (piano), Laurence Cottle (suveræn bassist, der har spillet med Sting, Clapton, Cher og Eno) og Kristian Leth (trommer).

Billetter: kr. 140 (unge under 18: kr. 70) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Mandag den 24. oktober 2011 kl. 17.10:

GRATIS Minikoncert på Skørping Bibliotek, KulturStationen

Med Viggo Steincke, Marianne Christensen (Skørping), Børge Lunde, Ib Buchholtz & Martin Kollerup Sørensen

Optaktskoncert til "Spil Dansk Dagen"

Sponsorer: Dansk Musiker Forbund & KulturStationen


Søndag den 23. oktober 2011 kl. 15.00 - 16.30:

Teddy Teirup spiller Franz Liszt

Forrige år fejrede alverdens pianister "Hjertets Melodiker" Chopins 200 år - i år er turen kommet til "Klaverets legendariske Stormester" Franz Liszt.

På Teddy Teirups søndags-matiné Liszt-program står bl. a. "Klaver-Katedral" Sonaten i h-moll, der vel af de fleste pianister anses for at være et hovedværk, ikke blot i Liszts egen produktion, men overhovedet i klavermusikkens øvrige formidable litteratur.

I koncertens første del høres bl. a. de to medrivende "Franziscus-Legender" - Franz af Assissi, der prædiker for fuglene, og Franz af Paola, der går på bølgerne, og så naturligvis "Liebestraum", som vi jo nødigt vil undvære.

Teddy Teirup ønsker god fornøjelse.

KulturStationens store Sal. Billetter kr. 100, hvoraf halvdelen går ubeskåret til Malteser Ordenens donation af en UNICEF-vandpumpe til en landsby i Myanmar.

Arrangør: Teddy Teirup.


Onsdag den 12. oktober 2011 kl. 20.00:

Jesper Thilo & Villy Moesgaard & Søren Lundby Trio

Jesper Thilo er den danske saxkonge i absolut international klasse. Her sammen med Nordjyllands Villy Moesgaard på den anden tenorsax og Søren Lundbys særdeles aktive og stærkt swingende Trio, der består af Olav Gudnason på bas og Henrik Vardinghus på trommer samt Lundby selv på piano. En aften med liflig og fløjtende stærkst swingende jazz med en Thilo, der spiller med en power og pondus som kun de allerfærreste i jazzverdenen.

Billetter: kr. 130 (unge under 18: kr. 70) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation-


Tirsdag den 11. oktober 2011 kl. 19.30:

På jagt i Afrika - foredrag af bibliotekar Per Drustrup Larsen

Per Drustrup Larsen er i sin fritid både jæger og amatørfotograf, og han vil i sit foredrag fortælle om og vise film og billeder fra sine oplevelser som jæger - og lidt som turist - på 3 rejser til Sydafrika. Der vil blive fokuseret på jagten, men foredraget vil også give gode råd om at rejse til og rundt i Sydafrika. Undervejs vil der blive lejlighed til at smage et par gode forfriskninger fra Sydafrika.

Pris kr. 50. Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Bibliotek.


Torsdag den 22. september 2011 kl. 20.00:

Delta Blues Band

Landets ældste og absolut bedste Blues-band: Delta Blues Band er tilbage i total topform med Troels Jensen (sang, piano, guiar), Thomas Puggaard-Müller (guitar & pedal steel), Jørgen Lang (mundharpe & jawsharp), Michael Puggaard-Müller (trommer) og Knut Henriksen (bas, guitar, sang). De startede i næsten samme udgave for 42 år siden, har netop udgivet en ny CD, som måske er deres allerbedste. De har givet et par koncerter, som har fået både anmeldere og publikum helt op i det orange felt af begejstring. Nu er de i Skørping!

Billetter: kr. 140 (unge under 18: kr. 70) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Lørdag den 17. september 2011 kl. 16.30 i Kinorevuen:

"Black Swan" -balletfilm

Psykologisk thriller, som finder sted i verdenen omkring New York City Ballet. Natalie Portman spiller hovedrollen som danseren, der pludselig fanges i et spind af jalousi og intriger, da en ny rival (Mila Kunis) kommer til kompagniet. Filmen tager publikum med på en spændende og til tider skræmmende rejse gennem psyken på den unge ballerina, hvis rolle som Svanedronningen viser sig at være skræmmende perfekt til hende.

Medvirkende: Natalie Portman, Vincent Cassel, Barbara Hersey, Winona Ryder.

Censur: 15 år.

Introduktion til filmen af balletleder Theresa Jarvis, Det Kongelige Teaters Balletskole, Holstebro.

Pris: kr. 50, købes på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Lørdag den 17. september 2011 kl. 15.00:

Overvær Ballettime med elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole, Holstebro

Eleverne viser uddrag af en stangskole, den daglige træning under ledelse af balletleder Theresa Jarvis og med Irina Hayrapetyan som pianist. Herefter viser eleverne repertoire med koreografi af Theresa Jarvis og den gamle mester Bournonville. Der bliver moderne trin fra deres forestilling "glee", og klassiske trin med små divertissementer fra gamle balletter.

Efterfølgende vises balletfilmen "Black Swan"kl. 16.30 i Kinorevuen med introduktion til filmen af balletleder Theresa Jarvis.

Pris: Balletskole kr. 50 (inkl. danseopvisning med Sofie fra Ramasjang workshoppen), inkl. film kr. 80. Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Lørdag den 17. september 2011 kl. 10 - 12 & 14.30:

Dans med Sofie fra Ramasjang

Sofie kan nogle af de sejeste moves, og nu har du chancen for at lære dem! Skørping Bibliotek arrangerer danseworkshop med Sofie fra Ramasjang og får hele biblioteket til at danse både M:G:P og Ramasjang-dansen. Efterfølgende laver workshoppen danseopvisning på scenen i Salen på KulturStationen.

Alder fra 10 år og op. Kun få pladser, så skynd dig!

Pris kr. 50. Tilmelding på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Kl. 16.30 er der på Skørping Bibliottek mulighed for at få Sofies autograf samt at blive fotograferet sammen med Sofie. Medbring dit eget kamera.


Lørdag den 17. september 2011 kl. 11 - 18:

Danselørdag på Skørping Bibliotek, KulturStationen og i Kinorevuen

I kulturugerne byder bibliotekerne i Rebild på en masse sjove og flotte smagsprøver af dansens mange variationer. Kom ind på dit bibliotek og se Dagens Dans. Dygtige dansere fra nær og fjern viser, tango, salsa, hip-hop, folkedans, zumba, afrikansk dans og mange flere. Hver dag sin nye dans, medens du græsser mellem reolerne. Se program på dit lokale bibliotek.

Lørdag den 17. september er der en særlig danselørdag på Skørping Bibliotek med følgende program:

  • Kl. 11 Salsaopvisning på biblioteket (Dagens Dans)
  • Kl. 10-12 Danseworkshop med Sofie fra Ramasjang
  • Kl. 14.30 Opvisning fra danseworkshoppen i Salen på KulturStationen
  • Kl. 15 Overvær ballettime med elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole, Holstebro, i Salen
  • Kl. 16.30 Filmen "Black Swan" med introduktion af balletleder Theresa Jarvis i Kinorevuen
  • Kl. 16.30 Autograf og foto af Sofie fra Ramasjang i biblioteket

Se mere herunder.


Onsdag den 14. september 2011 kl. 20.00:

Laura Mo & Band, special guest Ulrike, vinder af årets Band Battle: Singer / songwriter

Sangerinden Laura Mo, som bor i Skørping, kommer med sit superband på sin nye hjemmebane med en flot samling sange fra 3 velanmeldte CD´er, hvoraf den nyeste er indspillet i Thranes Gl. Skørping-studie med bl. a. Allan Olsen på kor. Bandet, som er virkelig velspillende ikke mindst live, er ud over Laura selv på sang, guitar og banjo: Nikolaj Busk (piano, harmonika, kor), Hal Parfitt-Muray (violin, viola, kor), Rune Højmark (guitar, mandolin, banjo, kor), Mads Beldring (trommer, kor), og Niels Dahl (bas). En virkelig god sangerinde i rivende udvikling og med en ny CD på trapperne. Special guest er Ulrike Dalhoff fra Skørping. Hun er vinder af årets Band Battle singer / songwriter.

Billetter: kr. 140 (unge under 18: kr. 70) Skørping Bibliotek 99 88 77 30.
Du kan også købe din billet online:
Standard billetter kan købes her...
Ungdomsbilletter kan købes her...

Arrangør: Skørping Musikstation.


Søndag den 5. juni 2011 kl. 15.00:

"Livet i Skoven" - KLAR PARAT DANS

KulturStationen er søndag den 5. juni ramme om en uropførelse af balletten "Livet i Skoven". 

Musikken er komponeret til lejligheden af komponisten Anders Koppel, kendt fra bl. a. Bazar og Savage Rose, og den opføres af ungdomsorkesteret KNUS under ledelse af Morten Lønborg Friis. Værket tager inspiratorisk udgangspunkt i naturen i og omkring Rold Skov. 12 dansende børn fra Rebild Kommune har selv lavet koreografien til forestillingen, hjulpet og vejledt af koreografen Rikke Mapstone.

Danseprojektet i Rebild er en del af et større fællesarrangement kaldet KLAR PARAT DANS, et samarbejde mellem Rebild, Jammerbugt, Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kulturskoler. De 4 Kulturskoler har valgt at bruge vidt forskellige metoder til at sætte dansen mere på dagsordenen i Kulturskole-regi.

Projektet er støttet af Den Regionale Kulturaftale og Statens Kunstråd. Der er fri adgang, og alle er velkomne. 


Fredag den 6. maj 2011 kl. 20.00

Dobbeltkoncert med Annika Aakjær & Thomas Buttenschøn

Annika Aakjær og Thomas Buttenschøn er nok de to mest originale sangskrivere og musikere herhjemme på denne side af årtusindskiftet. De er begge braget igennem med deres skøre iørefaldende sange.

Når to skæve er lige i skabet! De er hinandens modsætning og spejlbillede. De har haft bragende succes - begge to - med en stribe gode og humoristiske sange: Buttenschøn solgte guld med sine tre første CD´ere, og Annika kan åbne landets største blomsterbutik med alle de roser, hun fik for sine første 2 CD´ere, ikke mindst "Missionær", som kandiderer til prisen som årets bedst anmeldte CD. De er ikke bare begavede sangskrivere, men også historiefortællere med masser af skæv humor, når de optræder sammen.

KulturStationen. Billetter: kr. 140 (unge under 18: kr. 70). På Skørping Bibliotek

99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation.

Online billetsalg


Superrabatbillet forår 2011

Gaveidé: 6 superkoncerter for kun kr. 400 (unge under 18 kr. 200):

29. januar:   Dorado Schmitt Group

10. februar:  Lillian Boutté & Band

18. februar:  Mike Andersen Band (del af éndagstur til Soul / Blues land)

9. marts:      SingSingSing

                     (Alex Nyborg Madsen, Sacha Dupont, Ivan Pedersen, Nina Forsberg, Søren Jacobsen)

16. marts:    Sophisticated Ladies & Christina Dahl & Buster Cooper

6. maj:         Annika Aakjær & Thomas Buttenschøn

Alle koncerter i KulturStationen. Se mere herunder.

Fredag den 29. april 2011 kl. 19.30:

Aalborg Symfoniorkester med Thisted drenge- & mandskor

Spiller Nielsen & Beethoven i Salen på KulturStationen.

Billetter kr. 175 (medlemmer kr. 100), fås på Rebild Bibliotekerne, 99 88 77 30 eller 98 37 16 05.

Arr.: Rebild Musikforening & Arden Kulturhusforening


Søndag den 10. april 2011 kl. 14.00

Jungleeftermiddag for hele familien med junglebandet Djanzz

En skæg og sjov Jungleeftermiddag for hele familien med Djanzz: Carl Quist-Møller (= "Løgnhalsen") på trommer, Sille Grønborg (guitar/sang), & Palle Windfeldt (guitar), salg af Jungleboller og Junglecacao. Junglelege.

En eftermiddag med sprællevende junglemusik med det forrygende orkester Djanzz, som har udsendt 3 fløjtende glade børne/familie-CD´er fulde af smittende livsglæde, samt 2 voksen-CD´er af samme høje karat. Efter koncerten kan man købe Jungleboller og Junglecacao, og der sluttes af med Junglesanglege. Tak på en eftermiddagstur i Junglen med HELE familien.

KulturStationen. Billetter: Voksne kr. 75, børn kr. 25. På Skørping Bibliotek

99 88 77 30.

Arrangør: KulturStationen, Skørping Musikstation & Skørping Bibliotek.


Onsdag den 30. marts 2011 kl. 19.30:

Vise-Verseaften i Salen

Traditionen fortsætter med Vise-Verseaften, en syng-sammen aften for publikum, diverse kor og solister.

Årets tema er: Operetter og musicals.

Kom og syng med! Billetter kr. 75 på Skørping Bibliotek (99 88 77 30) fra den 14. marts eller ved indgangen. Der er en sandwich inkluderet i billetprisen. Arrangør: Skørping Borgerforening, Aktive Kvinder og KulturStationen.


Søndag den 27. marts 2011 kl. 15.45:

Søndag med Peter A. G.

Peter A. G. Nielsen er sanger og sangskriver og gennem 30 år frontfigur i rockgruppen Gnags. Denne søndag starter med gudstjeneste i Skørping Nykirke kl. 14, hvor Peter A. G. medvirker. Herefter fortsætter arrangementet på KulturStationen i Skørping, hvor Aktive Kvinder serverer kaffebord fra kl. 15 og indtil foredragsstart kl. ca. 15.45.

I sit foredrag om "Det sansende menneske" fortæller Peter A. G. om livsmod og livsglæde. Han tager udgangspunkt i det postulat, at færre og færre har sig selv med i det, de foretager sig. Vi opdrages så at sige til systematisk at sælge ud af os selv - hele den sanselige tilstedeværelse, ikke se, ikke høre, ikke dufte, ikke røre.

Billet gælder kun til foredrag og traktement på KultuStationen. Pris kr. 75, købes på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30. Fri adgang til gudstjenesten.

Arrangører: Aktive Kvinder, Skørping Menighedsråd og Skørping Bibliotek.


Onsdag den 16. marts 2011 kl. 20.00

Ellington-aften med original Ellington musiker & Sophisticated Ladies & Christina Dahl

En vaskeægte Ellington-aften med Buster Cooper (original Ellington musiker på trombone) sammen med Sophisticated Ladies & Christina Dahl (sax).

De spiller musik af Duke Ellington og Billy Strayhorn: masser af lækker musik. Buster Cooper spillede i Ellingtons orkester 1962-1969 og er stadig, trods en vis alder, going very strong. Her sammen med 4 kvinder, der virkelig kan deres Ellington: Marie Louise Schmidt (piano), Helle Marstrand (bas), og trommetroldkvinden Benita Haastrup. De har yderligere med sig landets nok bedste kvindelige saxofonist Christina Dahl.

KulturStationen. Billetter: kr. 130 (Unge under 18 år: kr. 70). Skørping Bibliotek

99 88 77 30. Arrangør: Skørping Musikstation.


Fredag den 11. marts 2011 kl. 16 - 19:

Rap workshop med Niarn på KulturStationen

Går du  med en rapper i maven - er du mellem 13 - 16 år - og har du lyst til sammen med rapperen Niarn at producere en rap-tekst? Så tilmeld dig på Skørping Bibliotek.

I løbet af de3 timer, som workshoppen varer, skal der produceres en tekst, og den skal indøves, så deltagerne er parate til at optræde i Aalborg fredag den 8. april. En del af regionale arrangementer, hvor hver kommune laver sin egen rap-tekst, der skal konkurrere med de andre kommuners. Afholdes under litteraturfestivalen "Ordkraft" på Nordkraft den 7. - 9. april i Aalborg.

Kun få pladser. Få flere oplysninger på Skørping Bibliotek 99 88 77 30. Tilmelding er gratis.


Onsdag den 9. marts 2011 kl. 20.00

Supergruppen "SING-SING-SING": Alex Nyborg Madsen, Sacha Dupont, Ivan Pedersen, Nina Forsberg & Søren Jacobsen

Tilsammen mere end 100 års musikalsk erfaring i et drønende musikalsk og humoristisk univers samlet på en aften med masser af lækker sang, musik, humor og samspil - det fås ikke bedre.

"Sing-Sing-Sing" er en aften med cremen af dansk musik: en supergruppe, der spiller og synger og får os til at le og frydes over 5 personligheder. Det MÅ blive en uforglemmelig aften.

KulturStationen. Billetter: kr. 160 (Unge under 18 år: kr. 80) Skørping Bibliotek

99 88 77 30. Arrangør: Skørping Musikstation.

Online billetsalg


Fredag den 18. februar 2011 kl. 18.00 (filmstart i Kinorevuen)

Koncertstart kl. 21.00

Éndagstur til Soul/Bluesland med Mike Andersen Band, film og mad

Éndagstur til Soul/Bluesland med herlig film: "Soulkitchen" (med masser af lækker musik, mad og livslyst). Derpå middag med lækker soul food og med en forrygende koncert med Mike Andersen Band, landets pt. bedste og hotteste Soul/Blues band.

Start i Kinorevuen kl. 18 med filmen "Soulkitchen", en livsbekræftende, humoristisk film med masser af soulfood, musik, forviklinger og kærlighed. Derpå middag med "soul food" i KulturStationen, og så sluttes der af kl. 21 med et brag af en koncert med Mike Andersen Band, der spiller soul/blues musik i verdensklasse, og som var nomineret til Danish Music Award. Deres nye album "Echoes" blev udnævnt til ugens album på P4, og Politiken skrev: "... genren holdes kærligt i live af en dansk fortolker i inernational topklasse".

Billetter: Hele turen kr. 250, kun koncert kr. 140 (unge under 18 år: kr. 70). Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

Arrangør: Skørping Musikstation, KulturStationen & Kinorevuen.

 


Torsdag den 10. februar 2011 kl. 20.00

Lillian Boutté & Burich - L´Etienne New Orleans Ensemble

Lillian Boutté (New Orleans) - ren og skær magi, stemmekraft og energi, en vidunderlig sangerinde og sprællevende jazz-mama i slægt med Louis Armstrong, med en stemme med en helt særlig kraft, swingende musik med fantastisk band: Finn Buric (trombone), Finn Parnell (New Orleans, piano), Torben Bjørnskov (bas), Esben Laub von Liljienskjold (trommer), Thomas l´Etienne (klarinet / sax). Alle topmusikere, men i spidsen en stemmevulkan af ypperste karat.

De stolte arrangører er Skørping Musikstation og Jazz i Støvring.

Billetter kr. 160 (unge under 18 år: kr. 80) på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30.


Mandag den 7. februar 2010 kl. 19.00, Salen i KulturStationen:

Pia Fris Laneth med "Lilys Danmarkshistorie"

Pia Fris Laneth er kvinden bag den meget roste "Lilys Danmarkshistorie - kvindeliv i fire generationer" (2006). Hun er født 1956 og uddannet politolog på Københavns Universitet. Har været ansat i bl. a. Danmarks Radios montageafdeling og siden 1994 som journalist på dagbladet Information, hvor hun er udlandsredaktør. Hendes journalistiske arbejdsfelt spænder over kvinders livsvilkår, arbejdsmiljø, Mellemøsten og Islam, samt økonomisk politik. Hun er en erfaren underviser og foredragsholder.

Pia modtog i 2007 LO´s kulturpris samt KRAKA-prisen.

"Lilys Danmarkshistorie" er yderst fascinerende læsning og kan varmt anbefales.

Billetter: kr. 50 på Skørping Bibliotek, 99 88 77 30.

Arrangør: KulturStationen og Skørping Bibliotek.

 

 


Onsdag den 2. februar 2011 kl. 20.00

Allan Olsen Solo

Nu er troubaduren Allan Olsen tilbage i Skørping med en ny solokoncert i allerfineste form. Han har pudset formen af på en succesfyldt turne med Dalton-trioen med Johnny Madsen og Lars Lilholt, men her kommer han i det format, hvor han er allerbedst: alene på scenen med sin guitar og hele sit enorme repertoire af stærke og vægtige sange fra hele karrieren samt masser af ramsaltet, bidsk humor, skæve kommentarer og en kolossal musikalitet.

KulturStationen. Billetter kr. 180 på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

(Koncerten er IKKE med i Superrabatbilletten, se ovenfor.)

Online billetsalg.


Lørdag den 29. januar 2011 kl. 20

Dorado Schmitt Group (Frankrig): Sigøjnerjazz i absolut topklasse

Dorado Schmitt (Frankrig: violin / guitar), sigøjnerjazzens nulevende og kronede konge, arvtager til Django Rheinhardt. Han har spillet i hele verden, er overalt blevet hyldet som kongen, bl. a. i "Birdland" i New York. Han fik i 2001 "Django-prisen" og spiller en af hovedrollerne i hovedfilmen om sigøjnerjazzen, "Latcho Drom". Han spiller både violin og guitar aldeles suverænt, medlevende, legende og livsglædesmittende sammen med et meget stærkt fransk band. Han har udgivet en stribe CD´ere. Det er en scoop at få ham til Skørping med hans forrygende franske gruppe.

KulturStationen. Billetter: 120 kr. (unge under 18 år: kr. 60) Skørping Bibliotek

99 88 77 30.


Lørdag den 4. december 2010 kl. 20.00

Guitarjam med Billy Cross & Aske Jacoby

De var her sidste år og væltede KulturStationen med deres helt overdådige jamsession, så de måtte simpelthen tilbage. Mage til legelyst, virtuositet, musikalitet og drønende spilleglæde hos to guitarekvilibrister i absolut topklasse opleves kun meget sjældent! En stjernestund for musikelskere!

Billetter 170 kr. på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Fredag 26. 11. kl. 19.30 & lørdag 27. 11. kl. 15.00 & søndag 28. 11. kl. 15.00:

Alle Tiders Familieteater: "Hop i køleskabet"

KulturStationen. Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30 eller Skørping Boghandel:

Børn u/16 år kr. 30, voksne kr. 65.

Fredag den 19. november 2010 kl. 20.00

Benny Green & Ulf Wakenius Special Quartet

To af de mest roste, virtuose og kritikerfremhævede jazzmusikere i dag: den amerikanske pianist Benny Green og den svenske stjerneguitarist Ulf Wakenius i Skørping med supertæt rytmegruppe: Morten Ramsbøl på bas og Kristian Leth på trommer. Begge kapelmestre har indspillet og turneret flittigt med jazzlegender som Ray Brown, Oscar Peterson og NHØP. Green har bl. a. spillet med Benny Carter, Art Blakey og Diane Krall og lavet et utal af plader. Wakenius behøver nærmest ingen præsentation: også ren verdnesklasse!

Billetter 160 kr. (unge under 18: 70 kr.)  på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.

 


Torsdag den 11. november kl. 19.00

Kristin Marja Baldursdóttir

Mød den fremragende islandske forfatter Kristin Marja Baldursdóttir, der først og fremmest er kendt for to-binds værket om Karitas - den stærke islandske kvinde og kunstner, som vi i bøgerne følger rundt på Island og i det store udland.

Baldursdóttir vil i Skørping fortælle om sit forfatterskab og samtidig vise billeder fra de steder, hvor Karitas boede. Udkommer med ny roman i efteråret 2010.

Billetter: kr. 50 på Skørping Bibliotek 99 88 77 30. Arr. Skørping Bibliotek


Tirsdag den 9. november 2010 kl. 20.00

Women of the World: Live in Concert

Fra Women of the World: 4 unge muslimske kvindelige musikere, som gennem koncerter vil vise, hvad deres musikkultur kan:

Simona Abdallah (dansk-palestinenser), percussionist i verdensklasse, fik Spot-festivalens publikum til at syde! Mizgin (tyrkisk / kurdisk) sangerinde og saz-spiller. Shohred Sharza (Iran) danser og musiker optræder i kostumer af eget design. Sarah Yaseen (engelsk-pakistansk - se billedet) sanger og komponist. Usædvanlig dans, sang og musik med mulighed for en snak med kvinderne bagefter.

Billetter 60 kr. (unge under 18: 30 kr.) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Fredag den 29. oktober 2010 kl. 20.00

Ny stjernesangerinde: Mette Juul & Alex Riel Trio

Mette Juul, ny sangerinde på vej mod tinderne, vandt i 2007 "International Jazz Artist Competition" for vokalister og har turneret med succes i USA og Europa. En ny CD fik anmelderne til at juble og sammenligne hende med Joni Mitchell, Tracy Chapman og Rickie Lee Jones. Politiken: "Hun markerer sig i den kvindelige populærmusiks første række med Cæcilie Norby og Sinne Eeg. Jazzvokalist til fingerspidserne." Her med rytmemesteren på trommer Alex Riel, supertalentet Heine Hansen på klaver og Jesper Lundgaard på bas.

Billetter 100 kr. (unge under 18: 50 kr.) på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Onsdag den 27. oktober kl. 10.00

Den tårnhøje hund

Teaterforestilling for de 3 - 8 årige og andre humorister. Teatergruppen "Børneteatret" opfører "Den tårnhøje hund" på KulturStationen i Salen. Varighed ca. 45 minutter uden pause.

Gratis billetter udleveres på Rebild Bibliotekerne fra den 1. september. Arrangeret i et samarbejde mellem KulturStationen og Rebild Bibliotekerne. 99 88 77 30.


Fredag den 8. oktober kl. 14.00:

Fortællecafé på Skørping Bibliotek

Et stærkt fortællehold, bestående af Ketty Roed, Karl Johan Clemmensen, Hans Gullestrup og Helge Quistorff, underholder med erindringer og muntre historier fra Skørping og omegn. Alle er meget velkomne, og vi serverer en kop kaffe med brød. Gratis adgang. Arr. Skørping Bibliotek.


Ondag den 6. oktober 2010 kl. 20.00

Montmartre Night i Skørping: Koncert med Niels Lan Doky Trio

Musikstationen har indgået en aftale med det genopståede legendariske jazzhus Montmartre om: Montmartre Nights i Skørping. Der lægges ud med et stjernebesøg af svenske Lisa Nilsson (17. september, se ovenfor) og her følges op med den nye chef for huset, selveste Niels Lan Doky på piano med hans formidable trio med trommelegenden Alex Riel og den nye baskomet Morten Ramsbøl. Den fremragende pianist Doky er efter 30 år i USA og Frankrig tilbage med en sjælden teknisk overlegenhed og melodisk fantasi. Trioens CD fik stjernevrimlen frem hos anmelderne, men live er de endnu bedre og endnu mere sprælske. En unik koncert venter!

Billetter 160 kr. (unge under 18: 80 kr.)  på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Lørdag den 2. oktober 2010 kl. 20.00

Signe Svendsen og Band live

For et år siden gav Signe Svendsen en helt forrygende koncert i Skørping. Nu er hun heldigvis tilbage med nogle af de bedste og mest respekterede musikere herhjemme:

Troels Skjærbæk (bas / vokal), Lars Skjærbæk (guitar / vokal) og Nikolaj Heyman (guitar / vokal).

Mange kender hendes solopræstationer på Hausgaards turnéer, hvor hendes stemmes magi kunne få selv Hausgaard til at tabe mælet. Her folder hun sig ud i fuldeste flor med et forrygende band med vokalharmonier, der siger sparto.

Billetter: 140 kr. / unge under 18: 60 kr. Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


Lørdag den 2. oktober 2010 kl. 11:

Kom tæt på rovfuglene

Louise Vedel og Flemming Salomonsen, to falkonérer fra Falkecenter Samsø, besøger KulturStationen, hvor de i gårdhaven flyver nogle fugle: falk, høg og ugle. Få et direkte indtryk af fuglenes kraft, hurtighed og majestætiske elegance.

Efter flyvningen er der god tid til at studere fuglene på tætteste hold og få svar på sine spørgsmål.

Gårdhaven bag KulturStationen.Gratis adgang. Arr.: Skørping Bibliotek.


Mandag den 27. september 2010 kl. 20.00

Lisa Nilsson & brasiliansk duo: Joao Castilho & Sebastian Notini

Musikstationen & KulturStationen lancerer nu Montmartre Nights i Skørping, en ny aftale med det genopståede legendariske jazzhus Montmartre i København. Den allerførste "Montmartre Night" bliver med selveste Lisa Nilsson, en af Skandinaviens største stemmer og en ægte diva i ordets allerbedste betydning. Hun er en stjerne inden for både pop, rock, jazz og brasilmusik. Hendes koncerter er fyldt med nærvær, ægthed, humor og intensitet, og hendes stemme har aldrig været bedre. Her er hun med to brasilianske topmusikere: Joao Castillo på guitar og Sebastian Notini på percussion. Begge medvirkede på hendes nyeste CD, der gav hende masser af ros og stjerner. Derudover er hun netop nu ude med en "Jubilæumssamling-CD", som grovhitter. Et stjernebesøg af de sjældne!

Billetter: kr. 200 på Skørping Bibliotek 99 88 77 30. NB! Denne koncert er ikke med i Musikstationens Superrabatbillet! (Se nedenfor.)


Torsdag den 16. september 2010 kl. 17.00

Christian Bundegaard

Mød forfatter og tidligere litterær direktør for Gyldendal Christian Bundegaard, der vil holde et foredrag om "Arbejdet med at skrive - og hvordan udvælger forlag tekster til udgivelse?"

Christian Bundegaard er også forfatter og idéhistoriker samt programmedarbejder ved Danmarks Radio. Desuden er han litterær dommer ved skrivekonkurrencen "Rebild Skriver". Inden foredraget afslører Christian Bundegaard kl. 16.00 på Skørping Bibliotek de 3 vindere af skrivekonkurrencen "Rebild Skriver".

Glasarkaden. Gratis adgang. Arr. Skørping Bibliotek.


My World IMAGES Superrabatbillet

Gælder alle 3 arrangementer, inklusiv mad ved Afro / Caribisk Endagstur:

Kun 220 kr

My World IMAGES Ungdomssuperrabatbillet

Kun 110 kr.

Billetterne gælder også til Women of the World den 9. november 2010 (se mere herunder).


Mandag den 30. august 2010 kl. 20.00:

Afrikansk Hip-hop & Breakdance

Teba, Dj Dubmasta China (Sydafrika) og Sylvester & Abramz (Uganda) viser, hvordan denne musik i Afrika kan være folkets talerør med skarpe tekster og stærk rytmik med præg af afrikansk musik, bakket op af eksplosiv dans fra Breakdance Project (Uganda). Morgendagens nye unge stjerner i Afrika med noget på hjerte-

(Billedet: Sylvester & Abramz.)

Billetter: 60 kr. (unge under 20: 30 kr.).


Søndag den 29. august 2010 kl. 20.00

Bako Dagnon & Band

Bako Dagnon (Mali) er en af de store nye sanerinder fra Afrika og en af de få kvindelige Griotte-sangere. Her med forrygende 6-mands band. Hendes klare himmelstræbende stemme tager dig med på en uforglemmelig rejse i sang og musik. Hun var en af stjernerne ved den store verdensomspændende Womex-festival.

Billetter: 100 kr. (unge under 18 år: 50 kr). Derpå gratis afrikanske film i Kinorevuen


Lørdag den 28. august 2010

Afro/Caribisk Endagstur:

Kl. 16: Filmen om Natasja, den danske reggae / dancehall-stjerne, der døde alt for tidligt. Instruktør: Andreas Johnsen. I kinorevuen.

Kl. 17: Sangerinden Karen Mukuba fortæller om sin ny bog om sig selv og Natasja og signerer bogen. På Skørping Bibliotek.

Kl. 18: Jamaicansk mad i Verandaen. Udstilling af afrikansk kunst og boder.

Kl. 20: Dobbelt Afro / Caribisk koncert:

Profetas: 8-mands band fra Columbia, et forrygende liveband, som selveste magazinet Rolling Stone kaldte fremtidens stjerner inden for Afro / Reggae / Dancehall. I spidsen for bandet står den afrikanske sangerinde Antombo Langangui og MC Pablo Fortaleza

Derpå spiller Karen Mukuba (Zambia / Danmark) med 6-mands liveband: Sprøjtende glad reggae / dancehall / afrosoul!

Billetter: 200 kr. (for hele arrangementet), 50 kr. (kun for film / foredrag), 120 kr. (kun for dobbeltkoncert). (Unge under 18 år: 100 kr. for hele arrangementet, 60 kr. (kun koncert), 25. kr. (kun film & foredrag).


Lørdag den 28. august 2010:

Film i Kinorevuen kl. 16.00, foredrag på Skørping Bibliotek kl. 17.00:

Karen Mukupa om Natasja

Den danske sangerinde Karen Mukupa har sammen med Rasmus Poulsen skrevet en bog om sin musiker-kollega og bedste veninde Natasja. Karen Mukupa fortæller om sin bog, om sig selv og veninden. Natasja Saad nåede at blive et internationalt reggae-navn og en af Danmarks mest markante sangere og sangskrivere før sin pludselige død på Jamaica i 2007. Karen Mukupa var sammen med Natasja fra det første øvelokale til den sidste skæbnesvangre biltur.

Skørping Bibliotek og Kinorevuen. Pris for både foredrag af Karen Mukupa og film om Natasja kr. 50. Billetter på Skørping Bibliotek 99 88 77 30.


26. - 30. august 2010

My World IMAGES Festival:

Den 26. august kl. 17.30 er der åbning i  og ved KulturStationen på My World IMAGES  Festivalen med Bollywood koncert og dans med Teater Nordkraft og Teater Republique, Spoken Words fra Sydafrika m. m. samt officiel åbning på den landsdækkende festival med deltagelse af bl. mange andre tidligere Kulturminister Grethe Rostbøl, formand for Center for Kultur og Udvikling, og Regionsformand Ulla Astman.

Den 27. august er der afrikanske film i Kinorevuen.

Den 28. august kl. 16 - er der Afrocaribisk Dag med Karen Mukupa, der fortæller om sin nye bog om Natasja, derpå filmen om Natasja i Kinorevuen, så jamaicansk mad og derpå dobbeltkoncert med Profetas (8-mands band fra Columbia) og Karen Mukupas 8-mands band. Desuden udstilling m. m.

Den 29. august kl. 20.00 er der koncert med Bagno Dagnon (sangerinde fra Mali med 6-mands band). Derpå afrikanske film i Kinorevuen.

Den 30. august kl. 20.00 koncert med hiphoppere fra Guinea Bissau samt breakdansere fra Uganda.

Se priser og detaljer herunder, samt på www.images.dk og www.myvoicenord.dk.


Torsdag den 26. august 2010 fra kl. 17.30

Åbning af hele den landsdækkende My World IMAGES Festival: Gratis adgang for alle. Der serveres et let måltid - ligeledes gratis.

Den officielle åbning sker på og ved KulturStationen i Skørping.  Der venter en sjov, spændende og helt usædvanlig dag fra kl. 17.30.

Officiel åbning 17.30 ved tidligere Kulturminister Grethe Rostbøl, formand for Center for Kultur og Udvikling, Regionsformand Ulla Astman og Borgmester Anny Winther. På Stationspladsen foran Vandtårnet. Der fortsættes kl. 18.00 i Salen med koncerter og filmpremierer:

Kind of Bollywood - Work in Progress - koncert: En ny og stort anlagt Bollywoodforestilling: Janus Nabil Bakrawi spiller hovedrollen og musikken laves af Stephan Grabowski. Se med, når Teater Republique og Teater Nordkraft inviterer til koncert, reading, m. v. for første gang i KulturStationen.

Spoken word: She Brooke my Prada: med Dickson (Zimbabwe)& Lazarus (Sydafrika): Spoken word: humor & poesi, når de battler sig ironiserende igennem massemedier og modeverden!

Son of God - Verdenspremiere: Klassens vilde drenge, instruktørerne Michael Noer (DK) og Khavn de la Cruz´es (Filippinerne) fortæller historien om en dværg tilbedt som Guds søn.

Baila! Orkestret Profetas  giver smagsprøver på senere koncert (se nedenfor).

DJ & Break: Årets Urban-DJ Rasmus Schack (DK) vender plader med kyndig oppasning fra den legendariske break dancer og rapper Abramz (Uganda).

www.images.dk

 


23. april 2010

Marie Frank Duo

KulturStationen fredag den 23. april 2010 kl. 20.00. Billetter kr. 130 (unge under 18 kr. 50): Skørping Bibliotek 99 88 77 30. Marie Frank Duo med guitaristen Anders Pedersen. Har fået Danish Music Awards som Årets Danske Sangerinde, Årets Nye Danske Navn, og hun begik Årets Danske Popudgivelse.


11. april 2010

En rigtig familiedag: Sigurd Barrett Trio & tøjdyret Snapper opfører "Bibelen i ord og toner" 

Søndagen starter med gudstjeneste i Skørping Nykirke kl. 11, hvor sognepræst Susanne Rytter prædiker. Herefter serverer Aktive Kvinder boller / kage med saft / kaffe på KulturStationen inden koncerten med Sigurd Barrett. Arrangører: Aktive Kvinder, Skørping Menighedsråd og Skørping Bibliotek.


10. april 2010

Channe Nussbaum & Kletzmofobia

Et sprøjtende vildt liveband, der kan få alle op på tæerne. Bjarne Kolerus, Ole Reimer, Andreas Ugorskij, Jesper Lund, Jonatan Aisen og Channe Nussbaum.


26. marts 2010

Scott Hamilton & Scandinavian Five

Stjernebesøg af den amerikanske tenorsaxofonist Scott Hamilton på et unikt besøg med en skandinavist stjernebesætning: Jan Lundgren, Jesper Bodilsen og Kristian Leth. Hamilton er en af jazzens store solister. Ved koncerten skulle også guitaristen Ulf Wakenius have medvirket, men han har måttet melde forfald, så i stedet kommer Ulf Wakenius d. 19. november 2010 til KulturStationen med sin egen trio og den amerikanske stjernepianist Benny Greene. Folk med billet til Scot Hamilton tilbydes rabat på billetten til denne verdensklassekoncert i november.


24. marts 2010

"Hver mand sin lykkepille": foredrag ved Farshad Kholgi

Arrangører: Bedre Psykiatri, Socialpsykiatrien i Rebild Kommune, Sund Rebild & Skørping Bibliotek.


19. marts 2010

Makiko & Mazur & Hovman

En eminent smukt spillende japansk pianist med en af landets bedste bassister samt Marilyn Mazur, vel nok verdens bedste percussionist, der spillede med Miles Davis! Trioens musik er i særklasse!


17. marts 2010

Vise-Vers aften

Kom og syng med og lyt til forskellige solister, grupper og kor fra lokalområdet. Sangene akkompagneres af det dygtige "Revyorkester" med Hans Hjort, Jacob Graae, Mogens Nørgaard og Arne Skou. Aftenens tema er Kai Normann Andersen melodier og PH viser, blandt andet.


7. marts 2010

Kaya Brüel & Ole Kibsgaard med sange af Halfdan Rasmussen

En rigtig Rime-remse-familiedag i et samarbejde mellem KulturStationen, Skørping Bibliotek og Kulturskolen.


3. marts 2010

Helt hen i vejret

Jesper Teglgaard, meteorolog på DR/Vejret, besøger KulturStationen for at tale om klimaændringer, der efterhånden er blevet en del af den politiske dagsorden. Et af spørgsmålene vil være: "Er det slut med sne om vinteren?" - og det ser det lige nu ikke ud til... Arrangører: Klimabevægelsen i Rebild og Skørping Bibliotek.


21. februar 2010

Teddy Teirup in Concert

Teddy Teirup spiller Chopin matiné i Salen på KulturStationen i anledning af komponistens 200-årsdag.


6. februar 2010

Gasoline

Fem stærke kvindemusikere spiller Gasolin på deres helt egen måde. Der er høje oktan-tal i Line Münster-Swendsen, Lisbeth Rysgaard, Birgitte Bjørn, Anette Bork og Ditte Brodde.


27. januar 2010

Dawda Jobateh & Wakilo

Arr. Skørping Musikstation. Gambiansk koramester med eget 8-mands gambiansk band og to forrygende danserinder og sangerinder, Maria og Mire-Line Marolany. Afrikansk verdensmusik i verdensklasse!


20. januar 2010

Niels Hausgaard solo 2010: "Jomfru igen"

Arr. Skørping Musikstation.


Tidligere års arrangementer

Arrangementer på KulturStationen i 2009...

Arrangementer på KulturStationen i 2008...

Arrangementer på KulturStationen i 2007...


Foto: Anne Mette WellingNordjysk Webdesign