top of page

Nødvendige tilladelser til offentlige arrangementer

Når du holder et offentligt arrangement, kræver det ofte, at du søger om tilladelse hos forskellige myndigheder. Nogle gange kan det godt tage nogen tid, så det er en god ide at forberede sig og være ude i god tid. Vi har samlet information om en række myndigheder, du kan få brug for at kontakte, før et arrangement: 

 

POLITI

Hvis du skal sælge alkohol, skal du undersøge, om det kræver lejlighedsbevilling. 

Arrangementer som fester, møder og lignende særlige lejligheder, kan uden tilladelse forestås af en person, der er fyldt 21 år, når serveringen af øl og bordvin foregår indendørs for højst 150 personer. Du skal dog underrette politiet om, at arrangementet holdes. 

Bemærk: behandlingstiden kan være op til 4 uger. Læs mere og find ansøgningsskemaet på politiets hjemmeside. 

KOMMUNE 

Det er vigtigt, at naboerne ikke bliver generet af arrangementer, der holdes på KulturStationen. Spilles høj musik i lokalerne, skal døre og vinduer være lukkede.

 

Hvis du stiller en scene, en tribune, et telt eller lignende op, skal du søge om byggetilladelse. Vær opmærksom på evt. vilkår om støj mv. 

 

BEREDSKABSCENTRET

Når du holder et arrangement i Salen, skal der udfyldes en DKV-plan. DKV står for Drift, Kontrol og Vedligeholdelse og handler om brandsikkerhed. Du kan finde skabelonen på Nordjyllands Beredskabs hjemmeside. Vi har også lagt nogle print at skabelonen i rengøringsrummet ved Salen. Når du har udfyldt skabelonen, skal du ligge den i postkassen samme sted. Det er vigtigt, at du indretter Salen med respekt for gode flugtvejsarealer. 

 

FØDEVARESTYRELSEN

Når det kommer til at servere mad, skal Fødevarestyrelsens krav om håndtering af fødevarer overholdes. Det kan du læse mere om på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Det vil ofte være en gode ide at få en godkendt madleverandør til at stå for evt. servering. 

 

KODA

Du skal have en musiklicens, når du bruger musik offentligt. Musiklicens får du hos Koda. På Kodas hjemmeside kan du læse mere om reglerne og regne ud, hvad du skal af med i kodaafgift.

bottom of page